Rysio Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Chodzi mianowicie o to że nagrywarka ta jeżeli jest podłączona do kontrolera IDE z innym napędem np. DVD przestaje nagrywać jakiekolwiek płytki a odczytuje normalnie jeżeli natomast podłącze ją osobno jako jedyną normalnie nagrywa i zmuszony jestem do tego że teraz mam na jednym kontrolerze IDE HDD i DVD a na drugim samą nagrywarkę . Konfiguracja na jakiej to chodzi: Epox 8RDA3I barton 2500 512 Kingmax 80 GB Maxtor Radeon 9200 DVD LG CD-R LiteON 52x24x52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cefek Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Chodzi mianowicie o to że nagrywarka ta jeżeli jest podłączona do kontrolera IDE z innym napędem np. DVD przestaje nagrywać jakiekolwiek płytki a odczytuje normalnie jeżeli natomast podłącze ją osobno jako jedyną normalnie nagrywa i zmuszony jestem do tego że teraz mam na jednym kontrolerze IDE HDD i DVD a na drugim samą nagrywarkę . Konfiguracja na jakiej to chodzi: Epox 8RDA3I barton 2500 512 Kingmax 80 GB Maxtor Radeon 9200 DVD LG CD-R LiteON 52x24x52 To nie jest normalne. Jesteś pewien, że zworki z tyłu są ustawione w porządku? Kable IDE odpowiednie? UltraDMA włączone w nagrywarce, jeśli jest z DVD na jednym kablu? U mnie UDMA 2. I BTW do posiadaczy: czy u Was też płyty Hawk supercudownej firmy Manta (exclusive partners firmy Hawk Inc, LA ;) ) nagrywają się na tej nagrywarce x16? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 I BTW do posiadaczy: czy u Was też płyty Hawk supercudownej firmy Manta (exclusive partners firmy Hawk Inc, LA ;) ) nagrywają się na tej nagrywarce x16?Takie marki to omijam szerokim lukiem. Po co kupowac taki chlam - przeciez Memorexy sa po 1.30... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 proponuje kupic plyty marki HIT to dopiero chlam (reprinty jakichs noname). W sumie zalezy jak trafisz (kiedys kupilem 10 plyt byly 4,3,1 roznych rodzajow. Lakier orginalny przeswitywal spod wspanialej marki HIT) a co do nagrywarki jak postepy? zmieniales zworki? jesli na starym ustawieniu nie dzialalo to sprobuj odwrotnie (np nagrywarka slave a dvd master). Nie chce nagrywac, to znaczy jest niewidoczna w programie nagrywajacym, czy psuje plyty, czy nie zaczyna nagrywac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysio Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Płyt ne psuje bo wogule nie chce nagrywać zworki miałem i tak i tak . A co do trybu DMA to UDMA ma być tylko na nagrywarce? A co do sterowników ASPI to trzeba do kąkretnego modelu czy są jakieś uniwersalne a może to wina kontrolera na płycie głównej już sam nie weim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 I BTW do posiadaczy: czy u Was też płyty Hawk supercudownej firmy Manta (exclusive partners firmy Hawk Inc, LA ;) ) nagrywają się na tej nagrywarce x16?ja normalnie nagrywam x24 i kilnanaście już poszło bez problemu za dwie nagrałem x40 i też chodzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysio Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Co może być przyczyną że nagrywarki Lite ON na takim zestawie Epox 8RDA3I Barton 2500 HDD MAxtor DVD LG Radeon 9200 2x256 ram twinmos padaja jedna po drugiej to już czwarta z kolei i to samo nagra jedną dwie płyty i kaplica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 moja chodzi (puk puk w stół) i nagrywałem płytki 52x i chodziły tylko głośno jest przy nagrywaniu i gorsze napędy mogą mieć problemy. 32x minutkę dłużej a lepiej nagrane i nie wyje. kiedyś czytałem że epoxy palą grafy - zdarzyło się kilku osobom ot tam, bez przyczyny. może coś w tym jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...