Overlocker Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Hmm... Witam! :) Mam problem mały... otóż wykręciłem swojego Bartona 2500+ do 3200+ na napięciu niestety dużym 1.850 (stabilnie). Procesorek ma zablokowany mnożnik :( Ramy mam 2x256 TwinMOS Twsiter (466) CL 2.5 Płyta głowna EPoX 8RDA3I Heh.... ustawienia 11x200 to chyba jedyna moja możliwość jak najwyższego o/c mojego proca.... wyzej FSB już nie pociągne.... nawet jak ustawie FSB na 205 to już nie przechodzi testów... :( Pytanie moje odnosi się do tego czy ramy już więcej FSB nie uciągną? Czy gdybym miał odblokowany mnożnik to węcej bym wycisnął z tego proca? Bah... co mogę jeszcze zrobić, bo sam nie wiem... :/ Kupić tego Athln Mobile i może trafiłaby mi się (a nie tak z tym moim Bartkiem) jakaś fajnie kręcoąca seria? Prosze pomóżcie... ! :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Bardzo możliwe że twój procek już więcej nie może skoro na 3200+ ( 2,2GHz ) musisz mu zapodać 1,85V. Spróbuj podnieść napięcie na procku, na pamięciach i na NB jeśli twoje mobo ma regulacje a chyba ma z tego co pamiętam :) Athlonek mobilny fajna sprawa ale droga, no ale masz gwarancje na 2,6GHz i odblokowany mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 spróbuj podnieść napięcie na pamiątkach, bo może to tu tkwi problem. ale serie proca mógłbyś podać albo porównać z innymi przypadkami na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Pamięci - tak jak wynika z ich opisu powinny sobie spokojnie dać radę na magistrali 233... Może zjedź ich timingami :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 A według mnie doszłeś już do maksa na tym konfigu Jak chcesz więcej wycisnąć to możesz zmienić płyte. No niekiedy trafiają sie tak źle kręcące egzemplarze 1.85 dla fsb 200 to już dużo i raczej wiecej niewyciśniesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...