Skocz do zawartości
Thomas124

DZIWNE KOMUNIKATY USŁUGA POSŁANIEC POD XP BLOKUJACE P2P !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie od jakiegoś tygodnia co chwile otrzymuje komunikaty w j. angielskim z usługi posłaniec ADMIN ,DYPLOMUS takie nazyw

(pisze cos tam abym nie uzywał p2p ),na poczaqtku sie tym nie przejmowałem ale wczoraj jak otrzymaęłm komunikat to porpostu wyłaczyło mi to wszystkie p2p emule ,torrent kazaa za jedynym razem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CO TO MOŻE BYĆ???? (wirus,szpieg)???

przeskanowałem antywirem wszystko nic nie znalazł,advare tez nic!!!

MOŻE WYŁACZYĆ USŁUGE POSŁANIEC ???

A JAK TO ZROBIĆ POMOCY !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu od razu admin? :) inny zdenerwowany user. Jeśli Cię proszą, żebyś wyłączył to może ich posłuchaj? Ściągaj w nocy i napewno nikt nie będzie miał pretensji. Ale jeżeli to był admin, to go podziwiam, ja takiej cierpliwości do moich userów nie mam, żeby tydzień się z nimi bawić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalowales jakies poprawki do XP?

Jak sie nie myle, to ktoras z nich blokuje usluge poslanca. Albo ta zbiorcza albo ta na Blastera.

Mozna zrobic to tez recznie. Jezeli masz WinXP Pro, to daj Start, Uruchom i wpisz services.msc - tam powinieneś go znaleźć i wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie admin, ani inny user - mam to samo :) a powod jest "odgórny", bo kiedys jak siedzialem sobie spokojnie na neciku to wyskoczylo mi takie cos ze nadchodzi nowa era reklamy (po angielsku_ i od tamteo momentu regularnie dostaje takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły, lae zeby zablokowalo p2p?? z tym sie jeszcze nie spotkalem (odpukac :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czemu uważasz że to ktoś z "góry"? Czy trudno wpisać "net send ip komunikat" ? To ci z góry też mu porty poblokowali? A może to... KOSMICI? A jak regularnie dostajesz te komunikaty to wyłącz usługę posłaniec i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys, jak jeszcze mialem system na serwerze winxp - to po pewnej nocy dostalem kolo 100? 1000? takich wiadomosci - co nacisnalem zamknij (podgladajac pulpit remotem) to otwieral kolejna - same bzdurne - szybki rebocik i usluga poslanca wiecej na serwerze nie zagoscila:-), a teraz to jest linux - ale to calkiem inna historia;p

ogolnie - jesli te wiadomosci sa krotkie i maja numer ip znajomy np z lana to ktos od Ciebie to wysyla(admin, userzy) jesli sa na pol ekranu z jakims bzdurnym ip - to wywal poslanca i uznaj sprawe za niebyla:-)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi