Sewer Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jakis czas temu wszystkjie wyniki ( HDTach i Sandra) byly ok. teraz niedawno wlaczam hdtacha a tam zanmiast ponad 40000 jest ok 10000 a w sandrze jakies 8000 zzamiazt ponad 26000. Jedyne co mi przychodzi na mysl to programik seaaam ( ten od dzwieku hdd:) ). Uruchomilem go z dysku pod winda i nie wykryl nic ani nic nie pozmienialem ( chyba) Podczas kopiowania za partycjii na partycje totalcopy pokazuje speed max 4000KB/sek . Dysk jest na ata66 tyle ma mobo. Konfig jak w podpisie nic nie grzebalem i nie kombinowalem. Co jest qrwa?? Hdtacha nawet przeinstalowalem i dalej wynik 10000 .Cholera. macie jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 I co zadnych pomyslow?? ostatnio uslyszalem opinie ze B IV jak sie zapelni to zwalnia?? Nie wiem co myslec :D .Zawsze mialem seagate i bylem zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Teraz zobaczylem ze dysk dziala chyba w trybie MWDMA 2- sprawdzale, to w sandrze i Dtemp. W biosie kontrolera hpt 366 jest ustawiomy na udma 4. Wiec o co chodzi??? Jak moglo sie to samo :) przestawic?? POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 nagraj program na dyskietke i uruchom ponownie w czystym dosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 jest jeszcze takie cos "Uata100.exe" to tesz w czystym dosie a to pozwala na ustawienie trybu pracy baraka np z max ata100 na ata66 i inne dostepne i na odwrot jak potrzebujesz to dam na mejla to niecale 250kilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Qrde dzialalem tym programem uata100 i lipa . Zmieniam na udma 4 czy 5 ale obok jest cos takiego jak system mode ( ?) i tam jest caly czas to multiword udma2 i tego nie moge zmienic!! CHolera w windzie to jest?? Jesli tak to gdzie??? W XP ofc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Qrde dzialalem tym programem uata100 i lipa . Zmieniam na udma 4 czy 5 ale obok jest cos takiego jak system mode ( ?) i tam jest caly czas to multiword udma2 i tego nie moge zmienic!! CHolera w windzie to jest?? Jesli tak to gdzie??? W XP ofc . z tego co pamietam to menadzer urzadzeni i tam jest kontroler twardych dyskow i sie przestawia tryb na jakim to pracuje moze tam masz namieszane sorka za tak nieprecyzyjnosc ale XP mialem tylko z miesiac i to bylo dawnoi temu i nie pamietam dokladnie ale na pewno tam sie zmienia tryb w jakim chodzi dysk o ile nie masz zainstalowanego intel aplication accelerator czy jakos tak bo wtedy to w nim sie to zmienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 menedzęr urządzeń>kontrolery coś tam> i tu powinno być ale z tego co pamiętam tam są opcje UDMA jeżeli dostepne i PIO - sprubuj zformatować dyzia, mi sie takie rzeczy z cd-romem dzieją (lg wiadomo) ustawiam go na DMA jeżeli dostępne i po jakichś 2 - 3 dniach jest PIO i za ch** pana tego nie da się zmienić. ale i tak go rzadko używam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 menedzęr urządzeń>kontrolery coś tam> i tu powinno być ale z tego co pamiętam tam są opcje UDMA jeżeli dostepne i PIO - sprubuj zformatować dyzia, mi sie takie rzeczy z cd-romem dzieją (lg wiadomo) ustawiam go na DMA jeżeli dostępne i po jakichś 2 - 3 dniach jest PIO i za ch** pana tego nie da się zmienić. ale i tak go rzadko używam :) tak sie dzieje jak masz za malo kanalow dma! kanaly sa chyba 3 czy 4 dostepne z czedo jeden idzie na lpt inny na dzwiek no i dysk i koniec ja mam to samo w win98se na abit be6II cd mam nec'a 40x a dysk na HPT366 i jak zaznacze dma w windzei to za jakis czas to znika i sie nie da ustawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...