Skocz do zawartości
Sikor

Pojawił się SP3 do Office'a XP

Rekomendowane odpowiedzi

Informacja z vortalu http://www.xp.net.pl/

Ukazał Service Pack 3 do Office'a XP.

W odróżnieniu od poprzednich service pack'ów SP3 zawiera komplet poprawek ujętych wcześniej.

Wystarczy, więc zainstalowanie samego SP3, aby w pełni zaktualizować pakiet Office'a.

Pełna instalacja SP3 (nie wymaga posiadania płyty instalacyjnej Office'a):

http://download.microsoft.com/download/c/c...ullfile-plk.exe

"Mała" instalacja SP3 (wymaga posiadania płyty instalacyjnej Office'a):

http://download.microsoft.com/download/c/c...-client-plk.exe

Opis integracji Office'a XP z SP3:

http://www.strefasoftu.net/index.php?site=...=show&id=oxpsp3

Do integracji potrzebna jest "czysta" instalka Office'a bez SP1 i SP2.

Jak na razie nie miałem żadnych niespodzianek, ale zainstalowałem SP3 godzinę temu, czyli być może wszystko przede mną :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jest to, że integracja Sp z officem  na stałe wpisuje seriala w instalator i nie trzeba go już potem wpisywać.

Działało to tak już z SP1 i SP2. To, oczywiście, tak dla czystej informacji.

Pełna instalacja SP3 (nie wymaga posiadania płyty instalacyjnej Office'a):

Ta informacja była chyba zbyt pochopna. Owszem nie wymaga płyty instalacyjnej, ale tylko niekiedy :veryevil: .

W firmowym kompie mam WINXP SP1 i chyba wszystkimi późniejszymi poprawkami. Po przystąpieniu do instalacji instalator zażądał ode mnie jednak płyty instalacyjnej. A na koniec jeszcze zażyczył sobie przeładowania systemu.

U kolesia z pokoju (WIN2K SP4 z poprawkami) z kolei, nie tylko nie chciał nic reboot'ować, ale nie żądał też płyty instalacyjnej Office'a.

I bądź tu mądry człowieku 8O .

Na obydwóch PC'tach Office XP instalowany był z płytki w wersji korporacyjnej z zintegrowanym SP2.

Nie mogę zczaić jeszcze żadnych prawidłowości, bo przeprowadziłem za mało upgrade'ów. Ale wszystko przede mną, będzie tego koło setki :evil:.

Pojawiła mi się też chwilowo dziwna sytuacja w Outlooku - firmowy system poczty to MS Exchange Server 5.5 na domenie MS WinServer 2003 Standard Edition w oparciu o protokół MAPI.

Otóż nagle Outlook zaczął komunikować się ze mną po angielsku. W szczególności dotyczyło to potwierdzeń dostarczenia i odbioru wiadomości (Delivered, Read). Mi to tam specjalnie nie przeszkadza, ale już sobie wyobrażam te telefony od pań inteligentnych inaczej :wink: , że komputer coś im pisze i one nie wiedzą o co chodzi (taka sobie rzeczywistość biurowa :twisted: ).

Problem zniknął sam z siebie po trzecim, chyba, restarcie systemu.

Jest to jednak ogólna przypadłość produktów MS, działanie trochę przypadkowe, utrzymujące użytkownika w ciągłym napięciu :wink: .

Chłopcy domenowcy powiedzieli mi, że tak czasami po prostu się zdarza i nie bardzo wiedzą dlaczego.

Miicrosoft, oczywiście, ich olał, jak próbowali to wyjaśnić. :twisted:

Czy ktoś miał inne przygody z SP3 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obydwóch PC'tach Office XP instalowany był z płytki w wersji korporacyjnej z zintegrowanym SP2.

Nie mogę zczaić jeszcze żadnych prawidłowości, bo przeprowadziłem za mało upgrade'ów. Ale wszystko przede mną, będzie tego koło setki :evil:.

No i znalazłem prawidłowość - przeleciałem kilkanaście upgrade'ow. SP3 żąda płytki instalacyjnej w przypadku, gdy office był instalowany z instalki z zintegrowanymi SP1 i SP2. Koleś sobie przypomniał, że instalował swego office'a z "czystej" instalki, bo nie mógł znaleźć tej pointegrowanej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi