petrumi Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Mam dwie kostki DIMM PC-400 256 MB DDR CL 2 HyperX Kingston KHX3200A/256. Planuje zmienic na 2x512. FSB mam podkręcone na 211 i wiecej mi nie trzeba. Jakie w takim razie pamięci mi polecacie? Nie chciałbym dopłacić za dużo do tej zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Przylaczam sie do pytania, mam ten sam dylemat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Jeśli nie chcesz dużo dopłacić, to kup na razie jedną dobrą 512, a potem dokupisz drugą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Hynixy DDR 400 na kościach Hynix D43... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Był dość obszerny topic o Hynix'ach, które miały normalną cenę, a do tego świetnie się kręciły. Te same kostki wykorzystuje Corsair, wystarczy zdjąć radiator. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23002684 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 w takim razie spytam Was o opinie tak mnie wiecej za miesiąc kiedy bede chcial sprzedac swoje 2x256 i kupić 2x512. pewnie kupie gdzies na allegro bo juz drugi raz nie dam sie nabrać na hyperx ze sklepu (cena!) zaraz po kupnie wsadzilem twinmosy z podobnego zestawu i wyniki byly lepsze (aida) a cena 100 mniej na komplecie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 w takim razie spytam Was o opinie tak mnie wiecej za miesiąc kiedy bede chcial sprzedac swoje 2x256 i kupić 2x512. pewnie kupie gdzies na allegro bo juz drugi raz nie dam sie nabrać na hyperx ze sklepu (cena!) zaraz po kupnie wsadzilem twinmosy z podobnego zestawu i wyniki byly lepsze (aida) a cena 100 mniej na komplecie. pozdrawiam Różnica wynika z timingów pamięci. Przecież RAM'y tak naprawdę niczym się różnią oprócz tego .Widocznie w SPD HX'ów były niższe timingi niż w Twinmosach. Mam HX'y 2x256 3200 i nie narzekam, w końcu za markę się płaci, ostatnio podrożały. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 a nie mógłbym dokupić po prostu kości 512 do tych dwóch 256?? jak wtedy by wyglądała sprawa dual-channela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 sorki że nie na temat Co powiecie na tą pamiątki od tego gostka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23181412 czy nie są za drogie... i gdzie ewentualnie można dostać te hynixy (d43) taniej z góry dzięki za odp ______________________________________ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no niby pamiatki fajne ale co z timingami? CL 3? to duzo imo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 a nie mógłbym dokupić po prostu kości 512 do tych dwóch 256?? jak wtedy by wyglądała sprawa dual-channela? Do duala musisz mieć dwie kości o identycznych pojemnościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 sorki że nie na temat Co powiecie na tą pamiątki od tego gostka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23181412 czy nie są za drogie... i gdzie ewentualnie można dostać te hynixy (d43) taniej z góry dzięki za odp ______________________________________ marcinsz0 to user naszego forum (zreszta dosc czesto sie tu udziela), te ramy sa selekcjonowane, dlatego sa drozsze. Jesli chcesz wiedziec cos wiecej o Hynixah to poszukaj TU. Duala udaje sie niektorym puscic w konfiguracji 2x256 + 512. Potencjalnym nabywcom i wlascicielom NF7 radze tez zapoznac sie z tym watkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...