Skocz do zawartości
petrumi

512>1GB. Na co zmienić HyperXy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwie kostki DIMM PC-400 256 MB DDR CL 2 HyperX Kingston KHX3200A/256. Planuje zmienic na 2x512. FSB mam podkręcone na 211 i wiecej mi nie trzeba.

Jakie w takim razie pamięci mi polecacie? Nie chciałbym dopłacić za dużo do tej zmiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie spytam Was o opinie tak mnie wiecej za miesiąc kiedy bede chcial sprzedac swoje 2x256 i kupić 2x512. pewnie kupie gdzies na allegro bo juz drugi raz nie dam sie nabrać na hyperx ze sklepu (cena!)

zaraz po kupnie wsadzilem twinmosy z podobnego zestawu i wyniki byly lepsze (aida) a cena 100 mniej na komplecie.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie spytam Was o opinie tak mnie wiecej za miesiąc kiedy bede chcial sprzedac swoje 2x256 i kupić 2x512. pewnie kupie gdzies na allegro bo juz drugi raz nie dam sie nabrać na hyperx ze sklepu (cena!)

zaraz po kupnie wsadzilem twinmosy z podobnego zestawu i wyniki byly lepsze (aida) a cena 100 mniej na komplecie.

pozdrawiam

Różnica wynika z timingów pamięci. Przecież RAM'y tak naprawdę niczym się różnią oprócz tego .Widocznie w SPD HX'ów były niższe timingi niż w Twinmosach.

Mam HX'y 2x256 3200 i nie narzekam, w końcu za markę się płaci, ostatnio podrożały. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki że nie na temat

Co powiecie na tą pamiątki od tego gostka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23181412 czy nie są za drogie... i gdzie ewentualnie można dostać te hynixy (d43) taniej

z góry dzięki za odp

marcinsz0 to user naszego forum (zreszta dosc czesto sie tu udziela), te ramy sa selekcjonowane, dlatego sa drozsze. Jesli chcesz wiedziec cos wiecej o Hynixah to poszukaj TU.

Duala udaje sie niektorym puscic w konfiguracji 2x256 + 512.

Potencjalnym nabywcom i wlascicielom NF7 radze tez zapoznac sie z tym watkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi