ZeroSuper Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Mam takie pytanie. Powszechnie wiadomo, że istnieje możliwość przyśpieszenia CDRW poprzez zmianę firmwaru nagrywarki, jak to było np. w LG 32/8/32. Czy spotkał się ktoś z tym samym patentem dla LG 40/12/40? Proszę o wskazówki, ewentualnie linka. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 z ta zmiana biosu to radze uwazac... gdy sciagnalem jeden - oficjalny od lg zawiesil mi kompa, a potem pozegnalem sie z nagrywarka na miesiac (tyle byla w serwisie... gdy wreszcie sie skapneli, ze to zly bios ;) ) poki co dziala ok, ale jezeli bedziesz pierwszy raz to robil radze sie odpowiednio "zabezpieczyc" przed ew. "niewypalem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Tylko pytanie PO CO ?? Przyrost predkości niewielki a przy predkosci >40 wychodzą głównie padaki. Zwłaszcza na słabych plytkach Proponuje zostawić jak jest. Zreszta większość ludzisków i tak wypala max x32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 ja wypalam z predkoscia 24x i jest gut (chociaz teoretycznie moga nawet 48x) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Zapodaj do tej nagrywarki bios 1.12 od IMBa. Włącza w nagrywarce UDMA i obsługę MR. Po wgraniu biosu przestanie migać pomarańczowa dioda (ponieważ nagrywarki LG montowane w kompach IMB mają tylko diodę zieloną). W każdym momencie możesz powrócić do oryginalnego biosu (wtedy pomarańczowa dioda znowu będzie działać). To najlepszy bios do tej nagrywarki. Polecam. Szukaj go na cdrinfo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...