Skocz do zawartości
Vadeer

Moja buda: czyli stary codegen o jakim marzyłem (uwaga duże)

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem nie zwlekać i pokazać swoją budę :wink: . Nie jest ona jeszcze do konca skonczona bo jeszcze bedzie male malowanie a do tego lcd nie jest ciagle gotowy :x . Ponizej zamieszczam fotki. Sa marnej jakosci ale zawsze. Jest to stara obudowa codegena Green costam typu ATX. mialem kiedys takiego midi towerka i zawsze marzylem aby miec takiego big'a. No i spelnilo sie. Malowane w dwoch odcieniach szarosci. Farba To Macota. Jest taka chropowata w dotyku jak powiedzmy rdza. Do tego pokretla, przyciski, przelaczniki, napedy i gorny napis sa dodatkowo malowane farbka Pactra (taka ze sklepu modelarskiego)

Tutaj stare zdjęcia budy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tutaj fotki po modyfikacjach. Ponieważ nie widać napisów to powiem jak lecą od góry: TOP, DOWN, LCD, LIGHT, USB1, USB2. Do tego Fan 1, Graphic Card, Left, Right. No i oczywisci On Off i duze napisy Modded by Vadeer® oraz Control Panel i Rheobus. Wszystkie wykonane na folii samoprzylepnej do drukarek laserowych. Po srodku jeszcze dwie diody: Power oraz Hdd.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie LUX ;)

1. Solidnie i starannie zrobione ;)

2. Porządek w środku ;)

3. Ładnie zgrany kolorek ;)

Niewszystkei fotki widać, a chętnie zobaczłbym front, bo na jednej fotce dużo przycisków widac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać wszystkie fotki ! Jupi! Front panel jest zaje..fajny  :) Jak zrobisz z tym wyświetlaczem, to fotki obowiązkowe :D

super superrrrrrr :) naprawde mi sie podoba :) fajny kolorek :) i wykonanie luxusowe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajnie, przod wyszedl pierwsza klasa :) GJ :!:

nie podoba mi sie smok, zastanawiam sie czemu nie wpadles na cos bardziej ambitnego (np. zrobienie samemu naklejki albo jakas graverka) skoro sam zrobiles front panel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta marskosc kolorow to wina aparatu. nawet na zdjeciach jest wrazenie jakby napedi i panele byly malowane innymi farbami: a to ta sama farba. nie mam na raze dostepu do lepszego aparatu niestety.

co do smoka. no cush. to sie da naprawic jeszcze: koszta jakies 2,50 i moge miec dowolny wzor, ale ten smok mi sie naprawde podoba. moze w przyszlosci bedzie glowa Vader'a :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

To jest uszczelka typu U. Niestety koloru czarnego bo nigdy bym nie pomyślał, że są produkowane uszczelki koloru srebrnego (szarego) a tu proszę. Na Allegro mozna takowe kupić. Ale już zostanie czarna bo myśle, że fajnie wygląda...

P.S. przypomnialem sobie mala ciekawostke dotyczaca okienek. te okienka byly "wiercone". poczly mi 2 wiertla (w sumie to nawet 3) 3,5mm na wywiercenie tych kilkuset otworow (a moze nawet 1000)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi