Skocz do zawartości
v1ru5

Race Driver 2

Rekomendowane odpowiedzi

mam rozwiazanie problemu dla tych ktorzy jezdza na kierownicach i uwazaja, ze samochod zachowuje sie "narwanie" :)

Nalezy zmienic w ustawieniach kierowania z kierownicy na PAD, a w opcjach zaawansowanych zniwelowac martwa strefe do zera, dalej czulosc regulujemy do woli tym wskaznikiem zasiegu ruchow.

Teraz jezdzi sie znakomicie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm..ja mam pytanko jak to jest z NO DVD crack ... bo chciałem z bracholem po lokalu pograć i nie idzie..ciagle ta weryfikacja płytki...

mozna to jakso obejsc?? bo neistety jak tak dalej poojdzie to nie pociupie sobie zbytnio :( próbowałem juz robic ISO i tp i nic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlaśnie weszłem w posiadanie TOCA RD 1 oraz TOCA RD 2 DEMO i moge powiedzieć ,żę realezm dużo się nie zmienił , grafika również

co do grafiki to jest świetna ,model uszkodzeń samochodu (tylko wizualnie )

co do realizmu to jest beznadziejny w jedynce a w dwujce niewiele lepszy a oto przykłady i porównanie 1 i 2 -ujki

zniszczenia:

jedynka - czołówka przy 150 km/h i poza "paroma ryskami " moge nadal jechać i to szybko ; nie musze nikogo przekonywać co by się stało w rzeczywistości

dwujka - tu jest troche lepiej można nawet urwać koło

zachowanie pojazdu:

jedynka - totalna beznadzieja , niech mi ktoś pokaże samochód mający 250 kM który po zerwaniu sprzęgła na zakręcir powiedzmy ,przy 60 km/h nie wywinie bączka ,w toce tego niema , niech mi ktoś jeszcze pokaże zawody torowe gdzie używa się ręcznego przy 150 km/h poza tym ,że już przy 60km/h na żywo nie chce łapać

samochody jadą jak przyklejone na nic zda się kołysanie aby wprowadzić je w poślizg nawet z miękkim zawieszeniem

dwujka - nie będe się rozpisywał bo bym musiał skopiować to co wyżej ,owszem jest pare poprawek ale to nie wystarczy

podsumowując

pare lat temu wyszła gra o podobnej tematyce ale jakoś nie zauważona mówie o SPORTS CAR GT ;

naprawde warto w to zagrać , kto lubi arkadowe ścigałki niech sięgnie po NFS oraz TOCA , prawdziwi maniacy powinni sięgnąć po SCGT ; warto poszukać na dc lub emule bo zajmuje niewiele a ja już gram w nią 5 lat bez przerwy i uwieżcie mi nie jestem sam wystarczy w goglach wpiszcie co tzeba (tylko z człego świata)

kończąc

TOCA RD 1 nie jest warta nawet 20 zł , szkoda czasu aby ją ściągać

TOCA RD 2 DEMO nie powali ło mnie tak jak SCGT jest po prostu dużo gorsze jak bym miał okazję to może by wysupłał te 30 zł (za orginał oczywiście ) chociaż ,żebu sobie pojeździć mustangiem fastbackiem , nie ma innej zalety tej gry poza grafiką i samochodami realizm jest żenujący podobnie jak poziom mojej ortografi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja se teraz na kierownicy po prostu miodzia uzekła mnie ta samochodówka tylko te rajdcy .. samochodu z silnikami odrzutowymi i brak grawitacji

a co do ustawien kiery to juz miaęł mtak zrobione a na ile se ustawiłes ta czułośc gazu i hamulca RS ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm taki problem. Port 10975 mam otwarty , 4665 też i 1551 również. Podobno Toca2 urzywa 10975. Za nic w świecie nie mogę założyc sesji. Nie wiem dlaczego. Podobno mam taką buźkę :(. Łącze jest całkiem git bo 2mbit dzielone na kilka osób . Serwerek stoi na mandraku 9.1 . To że jest otwart(10975) wiem np z tego że jak w edonkey go wpisze zamiast 4665 to mam open. Przez gg też moge wysyłać pliki , ale nie wiem dlaczego jak stworze sesje nikt sie nie może wbic do niej :(. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja  se teraz na kierownicy po prostu miodzia uzekła mnie ta samochodówka tylko te rajdcy .. samochodu z silnikami odrzutowymi i brak grawitacji  

a co do ustawien kiery to juz miaęł mtak zrobione a na ile se ustawiłes ta czułośc gazu i hamulca RS ??

gaz mam nieco czulszy od hamulca, :), hamuje tylko na najmocniejszych zakretach i na wyscigach w miescie, a tak na trasach starams ie plynnie wytracac predkosc silnikiem i operowac gazem w zakretach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja  se teraz na kierownicy po prostu miodzia uzekła mnie ta samochodówka tylko te rajdcy .. samochodu z silnikami odrzutowymi i brak grawitacji  

Fakt grawitacja jest nieco za słaba (na moje oko jest to tak 50-75% ziemskiej, czyżby Mars :D, samochody zbyt często odrywają się od nawieszchni, tak myślę że jakby zrobić na nią moda to wsumie rajdy nie byłyby takie złe, Co do tych rakietowych silników to się nie dokońca zgadzam, w locie wozy nie przyspieszają :P

Z drugiej strony nie jest to fizyka jazdy pudełka, nanizanego na jakiegoś druta jak w collinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..mam taki problem,formatowalem dysk po czym jeszcze raz musialem zainstalowac toce bo brakowalo jakiegos pliku..(oczywiscie przed formatem znalazlem te savy ktore byly na dysku d..wiem ze dziwnie..nazywaly sie Save Data_1_1.rd2 to musi byc to)no i dalej sa na dysku d gra chodzi,stworzylem nowy profil ale savy nie dzialaja..gdzia mam je teraz wlozyc?gdzie przeniesc?bylem juz na 100%kariery a to bylby koszmar gdybym musial grac od poczatku...w kazdym razie savy sa tylko nie wiem co z nimi zrobic...i co z tego ze sa jak i tak nie dzialaja bo by przeciez gra chodzila tak jak przedtem...wiec jak ktos mial juz podobny problem czy tez wie co zrobic to PROSZE bardzo o pomoc!z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi..pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

broken broken :-]

btw jak juz kupilm tą grę to się zawiodłem... wrx sti robie 0-100KM/h w 3s.; przy zazynaniu na max rpm brzmi jak katowny trabancik... no i zero "wyczucia" drogi, ale z tym bylo juz w prd gozej jak w toce 1/2... gram na sim - mam klawirkę only ;-]

jak by nie bylo machnąłem 100% savegame, to pierwsza toca ktorej tozrobilem, poprzednie przejezdzalem po 3 razy ... :( i wcale nic ciekawego nie ma,,, jak dla mnie podeptano znakomitą markę jaką byly toczki do tej pory,, no chyba ze wiecie cos o czym nie wiem :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale bowlery są genialne, naprawdę czuć że się prowadzi niesterowną ciężką, wywrotną terenówkę do której wpakowano wielgaśny silniczek :D do tego loch ranoch A/B cudo. Genialne są też wszystkie wyścigi na lodzie.

Hehe van(qu)ish vs. jag na lodzie gdzie już to widziałem, tylko działek brak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi