Gość Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 3. Nawet nie trzeba przekierowywać portów - serwery można stawiać nawet jak się nie ma zewnętrznego IP.A to jakas rewolucja w urzadzeniach sieciowych byla, ze juz sie da? :) Niby jak ktos sie polaczy do kompa, ktory jest za NAT'em ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Powiem Ci ze nie wiem. Ale jak wytlumaczysz ze gralem na serwerze Niemca (jest za NATem), gralem na serwerze Nuttiego (tez jest za NATem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Ty (i kazdy inny klient) mozesz byc za NAT'em, ale serwer nie moze, to logiczne. To w kazdej grze tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Wiem co mowie. Napisz na PW do Nuttiego jak mi nie wierzysz. Moge teraz zalozyc Ci nawet serwer jesli jestes za NATem to zobaczysz.Podejrzewam ze jest tak jak w Skype (jakies serwery posredniczace). Zobacz: Ile razy mam mowic, ze publiczne ip nie jest potrzebne? Jak sie gralo wczoraj? Moja gra miala najnizszy ping ze wszystkich a nie mam zewnetrznego ip, moj komp jest w sieci. : ) Wazny jest port na ktory sie gracze lacza, najlepiej sprawdzic swoj adres wraz z portem stawiajac serwa i jak juz oczekujecie na graczy wejsc w "settings" i na dole bedzie wasz adres z portem. Na to ip maja sie gracze laczyc i bedzie git! Sluchac mnie bo wiem co mowie. ++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 A ten adres jest to ten sam co jest pokazany w "settings". Bo u mnie trzeba bylo sie laczyc na 1026. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Kiedy nastepna rozgrywka? Bo cos mi bolid rdzewieje ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Gdyby nie jutrzejszy egzamin to bym zagrał :( Nuttie Jak zmieniłeś port bo ja umiem tylko w network game, a w online już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Witam, mam pytanko czy ktos dzis postawi serwerek do gry, ja bym postawil, lecz podejrzewam ze neo+ jest troszke za malo i niekiedy mam dziwne resety kompa nieoczekiwane, tylko by to popsulo zabawe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Na neo+ może grać nawet 12 osób naraz i będzie super byleś nic nie ściągał w tym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Jezeli tak uwazasz to moglbym zalozyc serwer tylko nie wiem czy bede umial, bo kilka razy niby zakladalem tylko nikt do mnie nie wszedl a czekal z 30 minut, obawiam sie tez tego ze niespodziewanie moze mi sie komp zresetowac z niewiadomego powodu. Oczywiscie jezeli nikt z forumowiczow nie zamieza dzis zalozyc a sa chetni do grania, mam nadzieje ze nie bedzie dziwnych resetow i mi to wybaczycie w razie czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Nikt sie nie przylaczyl bo pewnie ustawienia firewalla na to nie pozwalaja. Masz np pakiet nortona lub cos w ten desen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Musze zamknac nortonAV i ZoneAlarm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 AV raczej nie, zone alarm tak. Lub lepiej tak go skonfigurowac by dopuszczal polaczenia z twoim kompem przez ten jeden ( dla race drivera ) port. Inaczej nikt sie z Toba nie polaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ok to zakladam Session Name worms07TW Pasword tweakpl I zapraszam mam nadzieje ze komp mi sie nie zresetuje, zycze wszystkim milej zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Cholera, nie potrafie sie dolaczyc :/ A tak liczylem na pare wyscigow dla relaksu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Dolanczaj sie bo nas malo, wlasnie komp zaliczyl restart. Hasla bez zmian i Name Session Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Luk@s nic nie ruszalem, po prostu wszedlem do "settings" jak sprawdzalem jak to jest gdy sie gre zaklada : ) i na dole byl napisany ip sesji z portem po dwukropku, zaraz potem ktos sie dolaczyl. ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 THX Worms14- na serwerze o tak niskim pingu (44ms) jeszcze nie gralem! :D Teraz juz spadam do wyra. Do nastepnego razu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ja mam lacze 128kbit i gralismy do 6 osob bez lagow. J+IP publicznego nei mam i dodatkowo na komie stoi firewall od symanteca. sam chetnie bym dzisiaj pogral, ale pod wplywem nie bede jezdzil, bo nie lubie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Ok dzieki wszystkim za gre. mam nadzieje ze nastepnym razem jak sie spotkamy bedzie cos wiadomo na temat pelnej wersji, ile plyt, jaka cena? Kiedy tak wogole ma sie pojawic u nas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Ok dzieki wszystkim za gre. mam nadzieje ze nastepnym razem jak sie spotkamy bedzie cos wiadomo na temat pelnej wersji, ile plyt, jaka cena? Kiedy tak wogole ma sie pojawic u nas? Gra jak narazie wyszła na DVD :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 ja mam lacze 128kbit i gralismy do 6 osob bez lagow. J+IP publicznego nei mam i dodatkowo na komie stoi firewall od symanteca. sam chetnie bym dzisiaj pogral, ale pod wplywem nie bede jezdzil, bo nie lubie ;] siakis dziwny jestes :P po kilku mocniejszytch browakrach najleprze laptime sie wykreca :) hehehe 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 ==>> NUKED <<== Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Gra jak narazie wyszła na DVD :wink: To kiszka nie posiadam DVD-Rom-u, mam nadzieje ze jakos zostanie to rozwiazane. W Polsce ma sie ukazac na poczatku czerwca w cenie 99zł. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 I z tego co podają serwisy o grach wyjdzie tylko na DVD. Zresztą się nie dziwię, bo jak wieść niesie gierka zajmuje 4,3 GB ( chyba te 6-7 CD to by było przegięcie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Trzeba sie zaopatrzyc w nagrywarke dvd. Juz sie nie moge doczekac premiery w polsce, gra jest zapupista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Jeżeli ktoś ma wersje DVD i udało mu się ją uruchomić to prosze o pomoc na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Cholerny CD Projekt :/ Po kiego grzyba lokalizuja wyscigi ( i to na dodatek plaskie, torowe czyli BEZ PILOTA!). Przez to spolszczenie musimy czekaz az do czerwca, a w czerwcu ja wyjezdzam juz za granice czyli w RD2 pogram sobie gdzies w pazdzierniuku :/ A wtedy juz pewnie malo kto bedzie gral po sieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 draak a mondiego bierzesz ze soba, bo ja bym sie chetnie nim zaopiekowal? : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Heh ;> a czy z cala pewnoscia chcesz bryke, ktora przy obecnych cenach paliwa, wybiera z Twojego portfela ca. 50gr/ 1 przejechany kilometr...? Jesli tak, to dodatkowo musisz mi obiecac lzejsze traktowanie niz aut z tych RD2:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...