Skocz do zawartości
grosikboss

Czy jest sens dopłacać 200zł :) którą płytę ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem sobie właśnie, AMD Athlon XP 1800+ seria JIUHB :twisted: . Na moim ECS niestety nie da się zmieniać mnożnika w BIOSIE. Dlatego chce też wymienić płytę główną. Tak się zastanawiałem i wybór padł na EPOX. Tylko teraz nie mam za dużo kasy i chyba kupie coś na KT400. Ale dokładając 80zł miał bym na nForce2 z DUAL CHANNEL wtedy znów trzeba było by kupić drugą kość pamięci. A za te dołożone 80zł ( no + 50zł) miał bym prawie 256 MB na 266 czy jest aż tak ogromna różnica w wydajności w DUAL CHANNEL na nForcie2, że jest to zauważalne. Procesor kręciłbym tylko jedynie przez mnożnik na 16 x 133 = XP 2600.

Moje pytanie brzmi dla tych, którzy nie zrozumieli :) czy jest duży przyrost mocy na nForce2 z 2 x 256 a czymś na KT400 2 x 256. Czy jest to zauważalne, że opłaca się dołożyć te 200 zł więcej.

Jeśli EPOX nie jest odpowiednią płytą to czekam na inne propozycję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kt 400a plecam asusa a7v8x-x, plytka stabilna i szybka, ma wszystko czego d o/c potrzeba,,, robi pozytywne wrazenie, jest dobrze chlodzona pasywnie w serii,

+ 200zł to chyba mierzysz w abita czy asusa z full wypasem ;-)

imo - tanio na nf epox rda-e bez duala,,, bedzie lepsza niz kt400 i w dobrej cenie,,, powinna dobrze latać

pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kupiłem sobie właśnie, AMD Athlon XP 1800+ seria JIUHB :twisted: . Na moim ECS niestety nie da się zmieniać mnożnika w BIOSIE. Dlatego chce też wymienić płytę główną. Tak się zastanawiałem i wybór padł na EPOX. Tylko teraz nie mam za dużo kasy i chyba kupie coś na KT400. Ale dokładając 80zł miał bym na nForce2 z DUAL CHANNEL wtedy znów trzeba było by kupić drugą kość pamięci. A za te dołożone 80zł ( no + 50zł) miał bym prawie 256 MB na 266 czy jest aż tak ogromna różnica w wydajności w DUAL CHANNEL na nForcie2, że jest to zauważalne. Procesor kręciłbym tylko jedynie przez mnożnik na 16 x 133 = XP 2600. 

Moje pytanie brzmi dla tych, którzy nie zrozumieli :) czy jest duży przyrost mocy na nForce2 z 2 x 256 a czymś na KT400 2 x 256. Czy jest to zauważalne, że opłaca się dołożyć te 200 zł więcej.

Jeśli EPOX nie jest odpowiednią płytą to czekam na inne propozycję.

Epox to dobry wybór - ale dualem się nie sugeruj - prawie żadnego przyrostu mocy - rzędu 5 %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epox 8k9a(l) ma wszystko

A czy da się na niej ustawić mnożnik, 16 aby procesor mógł chodzić 16 x 133 :?:

Da sie, na kt400a polecam ci KD7A, epox 8k9a(l) - tez bardzo dobry wybor , do oc wypas > a tak w ogole to moglbys troszke poszukac bo tematow i zazartych dyskusji na temat plyt jest kupa na tym forum :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi