FEAR Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Hm, jakieś dwa miesiące temu kupiłem Gaiwarda GF3 GS (ech ta nazwa) i wszystko było pięknie, ale całkiem niedawno zauważyłem że przy starcie kompa (po wejściu do windy, przez kilka minut) na monitorze pojawiają się białe kreski (3-4 mm) w przypadkowych miejscach i częstotliwości. A później wszystko wraca do normy. Tak jakby się rozgrzewał (to byłby bezsens?) czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Hm, jakieś dwa miesiące temu kupiłem Gaiwarda GF3 GS (ech ta nazwa) i wszystko było pięknie, ale całkiem niedawno zauważyłem że przy starcie kompa (po wejściu do windy, przez kilka minut) na monitorze pojawiają się białe kreski (3-4 mm) w przypadkowych miejscach i częstotliwości. A później wszystko wraca do normy. Tak jakby się rozgrzewał (to byłby bezsens?) czy co? hmm.....poki co ja nic takiego nie zaobserwowalem BTW moze ja za bardzo przekreciles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FEAR Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 nie kreciłem jej, chodzi w trybie enhanced, chyba się nie przegrzewa, sprawdzałem paluchami, radiatory na pamiatkach i ten pod wiatraczkiem, wszystko spox nawet nie są ciepłe (hm, chyba że źle zamocowane i nie przewodzą, musze to sprawdzić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefar Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Mój znajomy miał taka samš sytuacje to z winfastem u niego to była wina płyty głównej za duże napięcie miał na agp i włanie tak mu wywietlało potem juz nic nie wywietlało bo płyta i karta shit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja nie wiem co to moze byc. Nie masz sie czym przejmowac. A tak w ogole to chcialem sie pochwalic ze od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem GF3Ti200 128MB :D Made by Palit Daytona. Jakby kogos to interesowalo to moge rzucic jakis tecik. Powiem tylko tyle ze w porownaniu z moim Savage4Pro to jest to kosmos absolutny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja nie wiem co to moze byc. Nie masz sie czym przejmowac. A tak w ogole to chcialem sie pochwalic ze od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem GF3Ti200 128MB :D Made by Palit Daytona. Jakby kogos to interesowalo to moge rzucic jakis tecik. Powiem tylko tyle ze w porownaniu z moim Savage4Pro to jest to kosmos absolutny. no w koncu kupiles 8) jak jakosc obrazu, wynki itd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja nie wiem co to moze byc. Nie masz sie czym przejmowac. A tak w ogole to chcialem sie pochwalic ze od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem GF3Ti200 128MB :D Made by Palit Daytona. Jakby kogos to interesowalo to moge rzucic jakis tecik. Powiem tylko tyle ze w porownaniu z moim Savage4Pro to jest to kosmos absolutny.A ile dales-jakie to ma osiagi-i jak szybkie pamiatki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja nie wiem co to moze byc. Nie masz sie czym przejmowac. A tak w ogole to chcialem sie pochwalic ze od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem GF3Ti200 128MB :D Made by Palit Daytona. Jakby kogos to interesowalo to moge rzucic jakis tecik. Powiem tylko tyle ze w porownaniu z moim Savage4Pro to jest to kosmos absolutny.Ja mam to samo tyle że Prolink i full BOX - tzn. 2 gry i Ulead Video Studio z instrukcją ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Ja nie wiem co to moze byc. Nie masz sie czym przejmowac. A tak w ogole to chcialem sie pochwalic ze od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem GF3Ti200 128MB :D Made by Palit Daytona. Jakby kogos to interesowalo to moge rzucic jakis tecik. Powiem tylko tyle ze w porownaniu z moim Savage4Pro to jest to kosmos absolutny.na ile idzie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dalem za to 500zl. Teraz sie bawilem w podkrecanie ale cos slaby jestem i juz chce mi sie spac. Poki co doszedlem do 210Mhz na Engine Clock i 480Mhz na Memory Clock. Zadnych zwisow czy artefaktow. Na Celeron 733@1100Mhz, 256MB RAM PC133, ASUS P3B-F i w/w zegarach mam 5154 punkty w 3DMark 2001se na default. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 ja mialem problemy z moim poprzednim Winfast gf2 ti 64ddr od włączenia kompa jakies takie paski w róznych miejscach monitora mialem takie malutkie a najśmieszniejsze jest jest to że dalej nie wiem co to bylo. Wiem natomiast że to nie byla wina przegrzewania bo mialem crystalorba i jeszcze kręciłem i sie nic nie dzialo :D :D poprostu karta wariowała czasem nawet mi sie obraz nie włączał na starcie takie sie wpienilem i ja spyliłem :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Poki co doszedlem do 210Mhz na Engine Clock i 480Mhz na Memory Clock. Zadnych zwisow czy artefaktow. Na Celeron 733@1100Mhz, 256MB RAM PC133, ASUS P3B-F i w/w zegarach mam 5154 punkty w 3DMark 2001se na default. 8O to cos malo masz ja na tym co w config. (nie krecona grafa) mam 6000 pkt :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Poki co doszedlem do 210Mhz na Engine Clock i 480Mhz na Memory Clock. Zadnych zwisow czy artefaktow. Na Celeron 733@1100Mhz, 256MB RAM PC133, ASUS P3B-F i w/w zegarach mam 5154 punkty w 3DMark 2001se na default. 8O to cos malo masz ja na tym co w config. (nie krecona grafa) mam 6000 pkt :P Ty masz Durona, a duron nawet 1Ghz jest mocniejszy od Celerona 1,1Ghz Coopermine. No i masz pamieci DDR a ja mam plyte na BX440 ktora obsluguje SDRAM PC100. I jeswzcze jedna sprawa. Wszystko dziala cacy tylko GTA3 sie wiesza. Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic. Mam wersje 1.1 GTA3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 No niestety egzemplarz na ktory trafilem nie jest specjalnie podatny na overclocking. Dla pamieci maksymalna stabilna czestotliwosc to 495Mhz(powyzej tago nie udalo mi sie skonczyc 3dmarka 2001se, a powyzej 470Mhz pojawiaja sie artefakty-takie widoczne dopiero po mocnym przyjzeniu i tylko w game 3 biale kreski/kropki). Dla Engine Clock max to 230Mhz(aczkolwiek przy tym zegarze i pamieciach ustawionych na 270Mhz nie widac zadnych artefaktow). Mam pytanie czy przy Celku 733@1100Mhz powinenem zwiekszyc napiecie(np. z 1.7V na 1.8V lub wiecej?). Teraz Celek chodzi na standardowym 1.7V i zawiesza sie GTA3 v1.1. Inne gry chodza raczej bez problemow. Ktos sie pytal o jakosc obrazu: dla mnie REWELACJA!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...