Skocz do zawartości
katwolf

A2000Xp zablokowany ale w jaki sposób??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tu jestemm nowy i szukam odpowiedzi na takowy problem. Nabyłem A2000+ AIXIB 0347

Procek ma nie przecięte mostki L1, co by wskazywało że ma odblokowany mnożnik.

Jednak po wsadzeniu w płyte próby zmian mnożnika kończą się albo zwiechą albo poprostu nadal zostaje standardowy.

Nie dawno wyczytałem że te procki po 38 tyg produkcji są zablokowane. Ale dlaczego ma nie przeciete mostki L1???? czy ja czegoś nie wiem???

procek to Thunderbred (mogłem się przejęzyczyć ale wszak to nie palomino) jego laminat nie jest płaski lecz widać z pod niego jakby sciezki.

Moja płyta to epox kt400A, na której A1700 z płaskim PCB i odblokowanymi mostkami L1 daje sie krecic przez mnożnik swobodnie powyzej 12.5 (doszedłem do 16 bo dalej proc nie wsataje)

Jak go odblokować?? i dlaczego wogóle jest zablokowany?

[Edytowane: 29/3/2004 przez katwolf]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie przecze ?? napisałem ze mam a 2000xp który ma nieprzeciete mostki L1 ale nie daje się kręcic przez mnożnik.

dodałem tylko że na A1700 moge kręcić proca mnożnikiem a więc to nie jest wina płyty.

Pytanie brzmi dlaczego nie mogę kręcić tego procka skoro mostki są nieprzecięte , a ponieważ są nieprzecięte to wygląda na to że są połączone . moje pytanie więc brzmi dlaczego mimo to nie mogę go kręcić mnożnikiem. w jaki sposób one są zablokowane skor nie przez mostki. A może to że nie są przecięte nie swiadczy ze są połączone? Ktoś się z tym spotkał już??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...