Skocz do zawartości
Link_mc

R9800 zmieniac?? czy czekac na cos lepszego?

Rekomendowane odpowiedzi

wymien jesli jestes megalomanem.......wolalbym dokupic inny ram albo cos innego z czesci......niz wykladac kase tylko po to aby miec w opisie kart w panelu sterowania....koncówke PRO....a tak przy okazji przypomina mi sie sytuacja sprzed kilku miesiecy.........razem z kumplem kupilismy sobie Herculesy 9800 non pro..............krecily sie bardzo podobnie.........tylko ze wgralem sobie bios od PRO i mailem 9800PRO a moj madry kolega.....wielki megaloman.....sprzedal karte na Allegro....tracac na starcie juz 200zł..........bo sprzedal ją taniej niz kupil i poszedl do tego samego sklepu i kupil sobie 9800PRO..........doplacając 540zł..........przyszedl do domu...wsadzil do kompa i co sie okazało......karta kreci sie duzo gorzej niz ten Herc ktorego sprzedal dzien wczesniej...........pozatym pamieci ma 3,0 a w Herculesie miał 2,8......wiec zamenil stryjek siekierke na kijek.....a teraz kiedy wgralem u siebie BIOS od 9800 XT........jak przychodzi do mnie.....to mowi tylko ale bylem głupi.........wiec nie za bardzo jest sens.......gdybys mial 9700 albo 9500 to wtedy bylby sens zamiany.......ale tak to jest bezsensowne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link_mc widze , ze nie masz na co  kasy wydawać :) Śmieszny z ciebie koleś masz  takie lipne ramy i tylko 512 a chcesz wymieniać grafe wypasioną na jakąś  lekko lepiej wypasioną :) Normalnie porażka  hehe. Zamiast zainwestować i kupić sobie PORZĄDNY ram i conajmniej 1 GB to pierniczysz jak jakiś  napalony małolat. Ehh  ludzka głupota i naiwność nie zna granic.

Mam nadzieje , że Cie nie uraziłem i że  nie wydasz kasy nie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły !

Ale nikt z was nie wziął pod uwagę, że kolesiowi zostanie w łapie 200 zł po wymianie (będzie miał lepszą/równie dobrą kartę) - które będzie mógł właśnie wydać na inną/lepszą płytę główną/ram lub cokolwiek innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde moge za swoja karte dostac z 1200-1250zl oplaca sie ja sprzedac?? a potem zamienic na 9800pro z sapphira moge miec za 1100zl?? albo poczekac na nowe czipsety?? beda jakies lepsze w tej cenie??

co za dauniarski topic, chyba jasne jest ze kazdy przy zdrowych zmyslach wymienil by tego twego radka na wersje pro inkasujac przy tym 150 zl, LOOOOOOOOOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt z was nie wziął pod uwagę, że kolesiowi zostanie w łapie 200 zł po wymianie (będzie miał lepszą/równie dobrą kartę) - które będzie mógł właśnie wydać na inną/lepszą płytę główną/ram lub cokolwiek innego

Jakie 200? Moze zaraz sie 300 zrobi? :lol: Dostanie w premii 50 zlotych za usmiech? :lol: Napisal 1200-1250 a kupuje za 1100 to oznacza ze nie jest nawet pewien za ile dokladnie sprzeda, kto powiedzial ze np w wariancie w ktorym "oszczedzi" 100 zlotych zostaną mu one na plyte? a gdzie koszty np wysylki? Zawsze tak jest ze wszyscy tylko licza na sucho ile da ile wezmie ale o kosztach to juz kazdy zapomina i pozniej wychodzi ze allegro pobralo 50 zlotych koszta 20 i zostalo 30 na flache a karta po wlaczeniu do kompa nie dziala i jest zonklol: :wink: .

Wcale niekoniecznie, wszystko zalezy czy kupi nową karte w sklepie, jesli nie to zadna to atrakcja kto wie czy nie sprzeda dobrej sprawdzonej u siebie juz karty a nie otrzyma jakiegos padaka, moze np kupuje uzywana, moze kradzioną, moze... nie wiem moze to a moze tamto - tego wlasnie nie napisal a to jest najwazniejsze - opis tranzakcji daje wiele do myslenia - ja podchodze nieufnie do tego bo nie wierze poprostu w takie rewelacyjne oferty w stylu sprzedam gorsze drozej, skoro jest ktos kto chce dac 1250 i jest ktos kto za swoja teoretycznie lepszą chce tylko 1100 to poprostu gdzies jest hak, o ktorym wlasciciel posta nie wie lub nie bierze go pod uwage - ja bym sie wlasnie glownie z tego powodu nie wymienial.

Link_mc wyjasnil tylko przyblizoną niepewną cene sprzedazy i cene zakupu, a przeciez to raptem maly procent calej tranzakcji.

Warto jednak zastanowic sie juz nad samym sensem bo tak jak juz ktos powiedzial to jest takie "zaopatrywanie sie w narty w lecie", ja mam ti4200 nawet nie krece bo po co jak wszystko smiga i nie mialem jeszcze takiej gry ktora by nie chodzila full wypas a mam wszystkie niemal nowosci, wiec taki zakup mimo iz baaaaardzo teoretycznie oplacalny powinien byc dokonany z rozsadkiem a tu tego nie widze, pewnie ze mozna fantazjowac tu 150 w kieszeni i "lepsza" karta, ale to jest cos mi sie wydaje bardzo optymistyczny i co gorsza jakis podejrzany wariant.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi