Skocz do zawartości
2fast4u

dvd z divx

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

to ze dvd mozna zrobic plik avi, to wiem. trwa to strasznie dlugo z tego co wiem, ale nie w tym rzecz. czy mozna zrobic odwrotnie? z pliku avi taki ktory mozna wypalic nagrywarka dvd na plytke? jesli tak to jakim programem i czy tez tak dlugo to trwa?

z gory dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj jeszcze NERO VISION EXPRES 2 najnowsza wersja ma polskiego patha. Jest prosty w obsłudze pozwala zrobić menu i chaptery oraz produkt końcowy zapisać w obrazie DVD. Co do jakości to napewno są lepsze progsy ale cóż z divixa DVD nie uzyskamy (mówię o oryginale) ale i tak na TV da się oglądać dobrze. A ha jeszcze musisz doinstalować do nero coś o nazwie DVD2mpeg czy jakoś tak i jeszcze jeden plugin do dźwięku AC3

POZDRAWIAM i życzę udanej pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie tu podlacze , bo chcialem zalozyc nowy topic ale moze wy mi pomozecie...

Mam grafe z vivo i chce sobie zgrac divx na tasme video . Wiec mam zmaiar zrobic to tak i prosze o ewntualne poprawienie moich bledow :

1. Magnetowid podpinam pod video out i audio out

2.Wrzucam jakis film do np Vplayera puszczam na full screen

3.Odpalam nagrywanie na magnetowidzie

Czy to zadziala czy trzeba doinstalowac jakies drivery , obecnie mam zainstalowany capture driver ale czy trzeba doinstalowac jakis driver odpowiedzialny za wysylanie sygnalu z kompa czy sygnal jest przez caly czas na video out .

Dzieki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

1. Magnetowid podpinam pod video out i audio out

2.Wrzucam jakis film do np Vplayera puszczam na full screen 

3.Odpalam nagrywanie na magnetowidzie

Podepnij w ten sposób telewizor i zobaczysz czy działa a jak nie to musisz włączyć drugi ekran w sterach, przynajmniej jest tak w nvidi ale w innych chyba też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... jakos mi sie nie widzi targanie 32cali z duzego pokoju :D Ale dzieki za info :) Moze ktos juz wykonywal taka czynnosc , bo musze jeszcze dokupic kabel czincz(nie smiac sie) na euro i mam troche czasu zanim sie do tego zabiore...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagranie na kasetke VHS jest banalne. Podlącznie masz dobre spokojnie powinny ci zadzialac. Nagrywalem juz tak kilka kasetek. Powiem Ci, ze jakosc nie byla oszalamiająca a do tego moj komp srednio mogl ustalic typ kodowania PAL i mialem nieraz problemy z obrazem.

Nie nagrywalem innych programikow oprocz kodecow i allplayera, dajesz wyjscie na telewizor i wszystko gra. Nagrywalem karta GF 2 Ti +TVout i byl spoks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi