RenePL Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Witam mam durona o serii MIXIB 0341 MTMW czy ten procesor będzie poprawnie działać ze odblkowanym L2 cache na 256kb? Jakie moge maxymalne napięcie mu dac żeby go nie zjarać? I jak trakotwać go ze szyną pójdzie na 200mhz x 12? Mam płyte Asus A7V8X! max napiecie do 2.05V Czy ma ktoś z tym doświadczenie! Słyszałem że do 47 tygodnia działa L2 cache! :zonk: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 mam propozycje! - sprawdź :lol: ciezko to oszacowac,,, dla amd 0,13 1,8v jest napieciem malo szkodliwym, powyzej to juz dobre chlodzenie czyli procek ponizej ~50*C,,, rozenie to bywa ale procek traktowany wysokim napieciem, krecony w wysokich temp bedzie sie szybko starzal ;-) i moze pasc juz za kilka miesiecy,,, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 odblokowanie L2 sprawdz olowkiem :wink: do 1,8 na pewno powinno byc ok (tylko zadbaj o dobre chlodzenie) mozesz z napieciem jechac dalej ale to juz roznie moze byc (skracasz zywotnosc) pamietaj o tez zaleznosci wieksze napiecie :arrow: wiecej krecenia :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Witam mam durona o serii MIXIB 0341 MTMW czy ten procesor będzie poprawnie działać ze odblkowanym L2 cache na 256kb? :zonk: Mnie z fusów wyszlo ze bedzie dzialal, ale ukladalem tez tarota i kary mowia ze nie bedzie dzialal. Splepy jestes czy co, nie widzisz przyklejonego tematu o odblokowaniu duronow/thortonow ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenePL Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 jo myśloł o tym czy łon bedzie lazic ze tym odblokowanym cache! ! a pytołech się czy bedzie łazić ze L2 ten dokładnie model co jo mom! Ty mnie fesztyjen? Ten co mi go sprzedoł to gwarantowoł mi że łon działo na 2400Mhz! napisołem ci po śląsku! bo chyba jak to się godo u wos jesteś nie poczytalny - przejzołem FAQ to jakoś wszystkich gnojisz! Ogloądołech te przyszteplowany temat przed napisaniem mojego tematu! Grusse aus sonnigen polen / slezen! ----------------------------------------- 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Do 2400 mhz działają najlepsze 1.6 i trudno takiego trafić. Najczęściej chodzą do 2200. Mój poszedł ~2100 i siadał bo napięcie za małe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...