Skocz do zawartości
grass

blue screen i podkrecona grafa

Rekomendowane odpowiedzi

czy podkrecenie karty moze powodowac blue screena ???

od jakis dwoch dni mam spontaniczne bsod , najpierw zaczela mi sie wywalac gierka ( silent storm ) a caly czas nie bylo z nia problemu ( niebieski ekran i jakis ciag liter ) , po reinstalacji gierka juz sie nie wywala i jest ok , pozniej przy probie rozmowy na gg to samo ( tylko ze tu niebieski ekran i w miare czytelny opis na niebieskim tle ) rainstalacja gg tez pomogla . dzisiaj wywalil mi sie w ten sam sposob 3mark 2003 ( przy przechodzeniu z pierwszego testu na drugi blue screen z ciagiem liter ) . juz myslalem ze ram albo proc ale prime95 torture test idzie bez bledu ( temp procka max 45 stopni ) ... ten blue screen wyglada tak ze jak cos jest w windzie (gg) to mozna przeczytac opis a jak wychodzi z gry lub 3d marka to taka sieczka z liter na niebieskim tle ... co to moze byc ??? wirusa niema ... w calym kompie tylko grafa podkrecona ale zadnych artefaktow nie widzialem a chodzi podkrecona od ok 3 tygodni i caly czas wszystko bylo ok ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec dzisiaj dostalem blue screena znowu w 3dmarku ale jak zwykle nieczytelny . wkurzylem sie zapodalem prime95 razem z 3dmarkiem i niebylo problemy , 2 godziny 3dmarka zero artow czy zwiech , memtest tez ok Artifact Test tez zero bledow ... te spontaniczne zwieszki zaczynaja mnie serio wkurzac chyba zrobie reinstal i bede patrzyl co bedzie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem blue screeny albo po przekręceniu proca, albo grafy (ale tylko na gf4mx440) gdy ustawiałem jej za wyskoie zegary to wywalało mi bluescreen, lecz nigdy podczas testów lub gier-zawsze bezpośrednio po podkręceniu

Reinstaluj winde, powinno pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...