Skocz do zawartości
Strongmen

@Problemy z Radeonem 9500 ... @

Rekomendowane odpowiedzi

Opisze to wszytko dokladnie jak bylo ....

Witam ... qfa siedze juz od 5 h i nie moge dojsc do ladu z kompem ...

Zaczelo sie od tego ze postanowilem wyczyscic grafike , z kurzu , odkrecic wentylatorek , radiator etc ...

Po calym zabiegu (oczyszczania) karta wyladowal tam gdzie jej miejsce czyli w slocie AGP ... zapuszczam gierke CONAN i VPU recover wywala mi bledy ... wiec restart i ponownie usiluje zagrac ... lecz w dalszym ciagu wywala jakis Blad :roll: przejety cala ta sytuacja ,potanawiam powrocic do standardowego taktowania , chodz juz na tym etapie jestem b.mocno zdziwiony bo karta od praktycznie zawsze chodzila na Podkreconych ustawieniach ...

Po ustawienu Orginalnych czestotliwosciach , robie restart ,i czekam az zaladuje sie Winda ... i tu ZONK posypal sie Windows tak poprostu 8O

Wiedzialem ze juz cos nie tak ... nie czekajac dlugo zaczelem instalowac na nowo XPka ... lecz b.szybko zorietowalem sie ze problemy tak naprawde zaczynaja sie teraz ... za chooja pana nie moglem zainstalowac windowsa ktory podczas instalacji wywalal niespotykane dotad bledy ...

Wqrwiony na maxa , bez pomyslu pomyslalem aby ustawic biosa na deflaut byc moze podkrecony proc ma to cos do tego ? jak sie okazalo i to nie pomoglo specialnie windows wysypal sie przy samym koncu instalacji ...

Zrobilem zatem chwile przerwy by zebrac mysli , wczesniej wyciagnelem karte graf ze slotu i pozostawilem dologiem , po ok 15 min wlozylem ja na swoje miejsce i znow z uporem maniaka ... usiluje zainstalowac winde ... Tym Razem sie Udaje :roll:

Szybciutko instaluje niezbednie Direct X i Sterowniki Omegi 4,3 uaktywniajac 8 potokow itd ...

Po calej tej operacji ... zapuszczam 3d marka 2001 i 2003 i tutaj najwiekszy ZONK !!!

na podkreconej Grafie jak w opisie ... 2001 = niecale 13000 ptk gdzie zawsze bylo spokojnie okolo 15 z hakiem ...

na koniec najlepsze 2003 = 2890 ptk !!! a bylo ponad 5000 ptk

co to jest do ...... ..... :evil:

dodam jeszcze ze musialem odpalic 10 x benchmarki zanim udalo mi sie je do konca zrobic bo ciagle zaliczalem albo to samoistne restarty podczas testu , albo samoistne wychodzenie do windowsa ...

Warto rowniez napisac ze przebieg fps w 2003 byl bardzo ciekawy w pierwszy demie mam 450 fps :!: a nagle mam 35 :?: w 2 demie w kosmosie mam 40 fps na poczatku potem 90 :roll: zeby potem spadlo do 1 i obraz ukazany jest jakby slajdy przesuwal ...

Mam dosc , wiem ze nikt nie jest jasnowidzem ale coz to moze byc ?? pierwszy raz sie spotykam z czyms takim .. opisalem wszystko dokladnie zeby bylo wszystko jasne ...

OczEkuje na wypowiedzi i dziekuje z gory ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej radiator...

ja mialem taki przypadek: zdjalem radiator i podczas zakladania odwrotnie go przypialem (nie wiem czy sie da .. ale zeberka l.ekko zachodza na slot agp) .. heh i radiator byl za nisko .. jak dociskalem karte w slot to radiator opieral sie na tej blokadzie slotu agp poprzez co wykrzywial sie i gpu sie przegrzewalo ... mialem restarty .. a na koncu juz paski kolorowe na win i biosie .. rozstrzelone polygony hehehe... no i najlepsze na koniec .. fachowcy stwierdzili ze uszkodzona jest pamiec na karcie wiec heh kupilemsobioe 9700... :P tydzien temu doszedlem z czego to wyniklo ... :)

w sumie myslalem ze to min przez uszczerbiony lekko gpu .. (zakladalem wc :( ) hehe ale bledy juz 2 raz sie nie powtorza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi