Skocz do zawartości
Adams

Logitech WingMan Formula Force GP Force Feedback

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Logitech WingMan Formula Force GP Force Feedback to dobra inwestycja?

Wiem ze nie ma to zwiazku z kreceniem sprzetooff ale wiem tez ze kreceniem sprzetooff napewno zajmuja sie ludzie ktoorzy moga mi cos na ten temat napisac.

Z goory dziex

Adams

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy za jakie pieniądze. Jeżeli poniżej 300zł to jest to zdecydowanie najlepszy wybór. Używam tej kierownicy ponad pół roku i jest b.dobra. Świadczy o tym m.in. to, że oprócz mnie wiele osób jeżdzących np. w lidze NFS:Porsche używam ww. modelu. Dla mnie nie ma lepszysz kierownic niż "Logi" i swoją zmieniłbym tylko na model firmowany przez Momo (ok. 800zł - jest na Komputroniku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał [CR]Gr00bY Mazur

Miałeś problemy z tą kierownica pod Nascar 4 czy Pro Rally 2001 ? bo ja mam problem chyba z kalibracją bo mi jak jade to mnie sciaga lekko w jedną strone, ale tylko na tych grach na innych (NFS5 Colin2) chodzi poprawnie. Kalibowałem kierownice i wszystko było poprawnie a jednak sciaga hmm .... dziwne raz grając na Colinie cos mi w srodku przeskoczyło i to chyba to jest przyczyną moich problemów, czasami grając słysze jak cos w srodku przezkakuje ...

Ciekaw jestem czy słyszysz czasami tez taki przeskoki ?

A wracając do tematu, ta kierownica to zawodowstwo swietny feedback, precyzja tez bardzo dobra lepsza moze byc tylko MOMO ale te 650 zł :( ... płacisz za jakość (metalowe łozyska etc.)

Bierz Logitecha instaluj Rally Trophy zgromadź zapasy jedzenia i picia i roszkoszuj sie tym wspaniałym kułkiem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał [CR]Gr00bY Mazur

Miałeś problemy z tą kierownica pod Nascar 4 czy Pro Rally 2001 ?

W Pro Rally 2001 chodziło wszystko ok.

Ciekaw jestem czy słyszysz czasami tez taki przeskoki ?

Nie - umnie nie ma żadnych przeskoków, ale raz musiałem rozkręcić i przeczyścić pedały.

Bierz Logitecha instaluj Rally Trophy zgromadź zapasy jedzenia i picia i roszkoszuj sie tym wspaniałym kułkiem  8)

Dokładnie - Rally Trophy wymiata :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam tą kierownice i jedynym problemem są niewielkie luzy które powodują "klekotanie" np. przy dźwięku silnika w NFSpeed5(porsche). Czy u was tez kierownice wydają taki odgłos ?? JEzeli kierownica to tylko Logitech - grałem na innych i nie były za dobre, a najgorsza to taka z hamulcem ręcznym i biegami (nie pamiętam firmy). Silniczek to miała chyba z wiertartki bo można sobie było ręce połamać. Zero precyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak zakupisz tego logitecha to co miesiac rozkrecaj i smaruj KONTAKT PR firmy AG chemia...

regeneruje potencjometry...

latam na wingman extreme digital 3d (spytacie czemu nie z force zadna wersja - precyzja kuleje w lotnictwie przez force feedback) w warbirds (IIws, wymagana duza precyzja)...

i z cala pewnoscia stwierdzam ze potencjometry logitecha sa bardzo slabe, trzeba je smarowac wlasnie tym plynem dosc czesto (2 miesiace?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam tą kierownice i jedynym problemem są niewielkie luzy które powodują "klekotanie" np. przy dźwięku silnika w NFSpeed5(porsche). Czy u was tez kierownice wydają taki odgłos ??

Widziałem nie jeden egzemplarz tej kiery i każda reagowała w ten sam sposób na silnik w NFS5:Porsche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej kierce wszystko jest we wlasciwym miejscu ;) jedyna wada to te klekotanie podczas np. pracy silnika ale na to tez jest sposob. chociaz i tak nie da sie calkowicie wyciszyc tego klekotania. ja jou rozkrecilem i pod te rusztowanie od srodkowej zebatki wstawilem 4 podkladki pod srubki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta kierownica ma dzwignie zmiany biegow, czy przyciski?>????

chyba przyciski...mam prawie taka sama tzn. tylko bez ForceFeedback i dziala bez zarzutu...kupiona w Bydgoskim sklepie(nie pamietam nazwy) za 199zl razem z Colinem 3 ORYGINALEM 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi