SeBo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Jak w temacie.... Mam dysk firmy Quantum 40GB 5400 RPM i taki problem: Od jego kupienia byl podlaczony razem z Samsungiem 4.3 GB i nic sie nie dzialo az pewnego pechowego dnia przyszedl do mnie kumpel z twardym 40 GB, podlaczyl i jak zawsze kopiowalem mu nowe MP3 z tym ze zauwazylem ze przegrywajac z jednej partycji (ostatniej na moim dysku) c h o l e r n i e dlugo to robil (kopiowal), zas pokazywany czas wogule zaczal wariowac i np. z 10 minut pokazywal 120 albo i 13456 - jakies takie smieszne wartosci... No nic... Po odlaczeniu jego twardego, zaczalem sobie testowac ta partycje i inne: sprawdzilem wszystko w benchmarku i wyszlo ze wszystkie partycje mialy wartosc ok. 3500 a ta jedna (ostatnia) ok 1300 czy jakos tak, czyli 1/3 normalnej predkosci, dodam tez ze partycja ta ma 20 GB pojemnosci, i ta wolna predkosc wystepuje tylko w odczycie danych, PRZY ZAPISIE jest normalnie jak na kazdej innej partycji... Jak to dokladnie wyglada (zachowanie sie dysku) !?! Jak kopiuje cos z tej partycji, to jest cos takiego: przegrywa sie pare sekund i na ok. 5-10 sekund dysk staje w miejscu (jakby sie zwiesil - lampka sie swieci nieprzerwanym swiatlem, na pulpicie w tym czasie nieda sie przesunac okna przegladarki, inne aplikacji stoja w miejscu, tylko kursorem moge ruszac) i w pewnym momencie znow idzie dalej (pare sekund) i znow to samo > staje w miejscu (tak w kolko)... Nawet jak slucham mp3 z tej partycji w winampie (i nic wiecej nie robie) to potrafi sie zatrzymac na 2-5 sekund i doczytac mp3 :) Jak przegrywam cos NA TA PARTYCJE to wszystko jest OK, smiga normalnie, bez problemu. P r z e j e b a n a akcja, co byscie sie dopatrywali? Aha ! Zadne bledy z plikami na tej partycji niewystepuja... SeBo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 tam sa male pliki mp3 wiec wydajnosc jest mniejsza a swoja droga zrob se defragmentacje tego dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBo Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 He he he a co to mi da, jak juz byl nawet format ? Wydawalo sie ze juz idzie spoks ale po zapelnieniu polowy znow to samo.... Zwiesza sie jak p *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 He he he a co to mi da, jak juz byl nawet format ? Wydawalo sie ze juz idzie spoks ale po zapelnieniu polowy znow to samo.... Zwiesza sie jak p o j e b a n y...Co do prędkości to różnica i tak będzie tyle tylko że nieznaczna. Mniejsza partycja będzie zawsze szybsza od większej (u mnie różnica w prędkości: 6gb - 20000 33gb- 15000 ) Ale taka jak u ciebie nie jest możliwa. Śmieszne czasy to czasem się pojawiają jak kopiujesz bardzo duże ilości plików naraz. Tak że np. czasem jak na raz wrzucałem 10 Gb do kopiowania to system potrafił pokazać nawet miliony minut do końca :) A co do błędów to nam nie o błędy z plikami tylko o bady chodziło. Ale skoro twierdzisz że ich nie masz ... A próbowałeś usunąć i założyć partycje od nowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...