-ZygA- Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Witam Przez przypadek wywaliłem plik mysql.sock z serwera i teraz nic nie mogę zrobić z bazą danych. Czy istnieje jakaś możliwość, aby ten plik "zdobyć" bez ponownej instalacji mysql. Mam mysql 4. Z góry dziękuje, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 jak masz ext2 to mozesz go odzyskac z tego co pamietam. na innmych systemach plikow nie wiem jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 mysql restart ,sam zrobi , to jest tylko socket Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-ZygA- Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 mysql restart ,sam zrobi , to jest tylko socket Jeszcze jedno głupie pytanie jakie polecenie spowoduje, że mysql sie zrestartuje i zrobi ten plik mysql.sock ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 np w debianie /etc/init.d/mysqld restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 moze być też /etc/rc.d/init.d/mysq restart :D - ale problemy :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 killall -HUP mysqld? ;] A plik inicjalizujący może być gdziekolwiek albo może go nie być. Może równie dobrze być np. w rc.local czy pochodnym wpis odpalający po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...