Tuncio Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Mam pytanie. Kupiłem czujkę temperatury do płyty głownej (kabel zakończony płaskim "czymś"). Chcę zmierzyć temperaturę karty graficznej (podkręcam testując rożne warianty wiatraków w kompie) - gdzie włożyć tą "czujkę"? Między radiator i procesor? Na plecach karty? Z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Mam pytanie. Kupiłem czujkę temperatury do płyty głownej (kabel zakończony płaskim "czymś"). Chcę zmierzyć temperaturę karty graficznej (podkręcam testując rożne warianty wiatraków w kompie) - gdzie włożyć tą "czujkę"? Między radiator i procesor? Na plecach karty? Z góry dzięki za odp. mozesz wsunąc kawalek pomiędzy radiator a jadro albo po drogiej stronie chipu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 najlepiej wsadzic pomiedzy jadro i radiator tyle ze wtedy radiator nie przylega idealnie i troche gorzej chlodzi... Przynajmniej ja tak mialem bo FX ma bardzo maly procesor - to zalezy do jakiej grafy to jeszcze wciskasz bo np w 9200 wsadzilem na rdzen i nie bylo zadnej roznicy w odprowadzaniu ciepla... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Dobra. Włożyłem między radiator, a wentyl w wentylatorze ORB na karcie graficznej. Rozgrzałem go trochę. Temperatura wynosi 25C. Mam R9600 - to dużo czy mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 bardzo dobra :) Ale testowales w stresie czy to tylko odczyt z windowsa bez testowania grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 10 minut w 3dm2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 No to sie ciesz bo temp. bardzo dobra :D Mozesz spokojnie krecic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Tyle, ze to zwyle 9600 wiec co do temp. nie ma co sie dziwic. Takze nie widze b.duzych mozliwosci co do krecenie. Btw. Gdzie kupiles taka czujke, jak ona wyglada i ile kosztuje? ++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 (...) Btw. Gdzie kupiles taka czujke, jak ona wyglada i ile kosztuje? ++ Gość w Logosie (sklep) odstąpił mi "to" za 5zł. Taki kabelek zakończony płaską czujką -> podłączyłem na płycie głównej w RT2 zamiast czujnika temp. płyty głównej. Co do OC: doszłem do 320/200@455/265 (żadnych artefaktów ani błędów w grafie!) stabilnie działa (mogę spokojnie grać) na 432/222 temperatura po 30min 3dm2003 (Mother Nature, 1024x768, 4AA) 31*C przyrost wydajności - około 30% Różnice temperatur: 320/200 - stress 28*C 450/250 - stress 31*C Wyniki w 3dm: 2003 - ~3000 2001 - ~9500 Gdy wykręce GPU powyżej 450Mhz system się zawiesza, karta się resetuje (VPU Receovery). Ma za mało V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Jeszcze jedno: Czy są ludzie/firmy którzy za kase dokonują modyfikacji, np. Vmod karty graficznej. Znalazłem toutorial na www.extremereviews.net jak zrobić Vmod R9600 (Pro), ale sam nie chcem się bawić lutownicą (jestem w tych sprawach amatorem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 (...) Btw. Gdzie kupiles taka czujke, jak ona wyglada i ile kosztuje? ++ Gość w Logosie (sklep) odstąpił mi "to" za 5zł. Taki kabelek zakończony płaską czujką -> podłączyłem na płycie głównej w RT2 zamiast czujnika temp. płyty głównej. Co do OC: doszłem do 320/200@455/265 (żadnych artefaktów ani błędów w grafie!) stabilnie działa (mogę spokojnie grać) na 432/222 temperatura po 30min 3dm2003 (Mother Nature, 1024x768, 4AA) 31*C przyrost wydajności - około 30% Różnice temperatur: 320/200 - stress 28*C 450/250 - stress 31*C Wyniki w 3dm: 2003 - ~3000 2001 - ~9500 Gdy wykręce GPU powyżej 450Mhz system się zawiesza, karta się resetuje (VPU Receovery). Ma za mało V? podbij mu napiecie w biosie na agp i sprawdzaj ile wiecej pojdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 WG MNIE TEMPERATURA LIPA! dodaj do niej 10C i bedzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 (...) Btw. Gdzie kupiles taka czujke, jak ona wyglada i ile kosztuje? ++ Gość w Logosie (sklep) odstąpił mi "to" za 5zł. Taki kabelek zakończony płaską czujką -> podłączyłem na płycie głównej w RT2 zamiast czujnika temp. płyty głównej. Co do OC: doszłem do 320/200@455/265 (żadnych artefaktów ani błędów w grafie!) stabilnie działa (mogę spokojnie grać) na 432/222 temperatura po 30min 3dm2003 (Mother Nature, 1024x768, 4AA) 31*C przyrost wydajności - około 30% Różnice temperatur: 320/200 - stress 28*C 450/250 - stress 31*C Wyniki w 3dm: 2003 - ~3000 2001 - ~9500 Gdy wykręce GPU powyżej 450Mhz system się zawiesza, karta się resetuje (VPU Receovery). Ma za mało V? podbij mu napiecie w biosie na agp i sprawdzaj ile wiecej pojdzie Na płycie mam tylko podbicie napięcia dla CPU. A więc?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 kiedys soltek dodalwal do SL 75KAV taka czujke...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Themonic Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 A to bardzo ciekawe. Mam SL 75 KAV i zadnej takiej czujki nie widze 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 no dobrze ja chcialem zmierzyc temperature procesora zewnetrznym miernikiem i nei wiem gdzie go podlaczyc. Ma on boxowy radiotor i wentylator wiec wolabym nie zdejmowac ale nei wiem gdzie umiescici tern czujnik zeby pokazywal prawidlowe wartosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...