ka73ka Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Witam. kupilem zestawik irdy ... ma on zakonczenie 5pinowe w rzedzie. Zgodnie z instrukcją plyty powinno sie je podlaczyc do zlacza IR1 ktore jest 6 pinowe .. no w sumie niby 4 uzywane :) (ale sa one ulozone 2x3 a nie 1x5 jak to ma standardowe wyjscie do irdy ...) jednak nieopodal leza zlacze takie jakby wlasnie chcialo pasowac do irdy, i zwie sie SMB1. I co ja biedny mam zrobic :lol: ... polamac ta 5 pinowa wtyczke i powsadzac do tego dniazdka 2x3 czy mozna uzyc to 2gie ... i po co wlasciwie jest to SMB1 :?: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 4 topici wyzej masz topic tylko o tej mobo. Polam wtyczke i dopasuj do IR1. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 No dobra, jak radisz tak zrobie ... ale co to jest to SMB1 :?: bo w instrukcji nie znalazlem, i forumowa szukajka tez mi za duzo nie powiedziala :D A tak BTW do czego sa ustawienia w biosie pt. "IR Transmission Dealy" i " use IR pins" :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 use IR pins, hmmm na moj konski leb to wlacza wlasnie IRDE :> co do ciecia, to mowie Ci to na podstawie faktu, iz moj kolega tez musial ja pochlastac, zeby zadzialalo. pozdr PS :> ale mam teraz fajny avatar lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 use IR pins, hmmm na moj konski leb to wlacza wlasnie IRDE :> co do ciecia, to mowie Ci to na podstawie faktu, iz moj kolega tez musial ja pochlastac, zeby zadzialalo. pozdr PS :> ale mam teraz fajny avatar lol No a jak na moj kaleczny leb nie w wydaje mi sie zeby ci sie dobrze wydawalo ze to wlancza irde .... to raczej nie jest funkcja on/off tylko RxD2, TxD2/IR-Header (cokolwiek by to mialo znaczyc) ..... I ktoś mi powie do czego jest ten SMB1 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 I ktoś mi powie do czego jest ten SMB1 ? stary no przesada, na googlach wystarczy wpisać smb lub jeszcze lepiej smbus i masz tego tonami nawet z opisami jak to stosować - troszeczkę samodzielności :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no ze to sie SMBus nazywa to nie wiedzialem :oops: ale ta informacja mi pomogla 8) ... i znalazlem, dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no dobra, ale do czego jest "use IR Pins" => TX2RX2 lub IR-Header w biosie, nie moge sie zabardzo doczytac :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...