Tuncio Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Mam A1700+, pomyślałem, że trzeba by go podkręcić i tutaj pytanie - jakiej temperatury powinienem się wystrzegać czyli do jaka jest ~max dla tego Athlona? W tej chwili mam 37C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 max temp zawiera sie w granicach 80-95st w zaleznosci od oznaczen na procku. biorac poprawke na dokladnosc czujnika na mobo staraj sie nei przekraczac 60st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Po mocnym wygrzaniu podkręconego do 1,65Ghz, temp. to 38C po 5 minutach spadła do 35C. 60C? To aby trochę nie za dużo? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 @tuncio 1.65 to nie za malo.... :P podkrec do 2Ghz... i wtedy sprawdzaj temp ale i tak nie przekroczy ci 50C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Przy ustawieniach 200x11.5 temp wynosi jakies 52 st!:)przy AC:) wydaje mi sie ze w biosie nalezaloby wylaczyc max temp dla procka albo ustawic na maxa bo troche czasem wariuje i moze sie komp restartowac jak np mnie czasami:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 @tuncio 1.65 to nie za malo.... :P podkrec do 2Ghz... i wtedy sprawdzaj temp ale i tak nie przekroczy ci 50C skad ta pewnosc moze ma palomino i wogule nie pojdzie na 2 GHz albo jakis szajski coolerek i bedzie spokojnie ponad 50*C ....... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuncio Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Z przykrością stwierdzam: tak, mam Palomino... Płytka to Soltek SL75DRV5 (jeżeli się nie myle). Wbudowany moduł do podkręcania wykombinował 1700+@1900+. Wszystko chodzi idealnie (czyt. stabilnie), temp. w stresie (30 minut 3dm2003, 1024x768) to 41*C. Ręcznie jeszcze zwiększyłem FSB, ale OC na 2000+ to zwis kompa przy logowaniu się do systemu. Co jest przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Z przykrością stwierdzam: tak, mam Palomino... Płytka to Soltek SL75DRV5 (jeżeli się nie myle). Wbudowany moduł do podkręcania wykombinował 1700+@1900+. Wszystko chodzi idealnie (czyt. stabilnie), temp. w stresie (30 minut 3dm2003, 1024x768) to 41*C. Ręcznie jeszcze zwiększyłem FSB, ale OC na 2000+ to zwis kompa przy logowaniu się do systemu. Co jest przyczyną? myśle że częsciowo sam sobie odpowiedziales na pytanie , (podaj tez reszte konfigu , krecisz synchro z ramem czy jak ?? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 auto overburning w solteku kreci przez fsb. jak chcesz sprawdzic max temp. to pobierz z mojej strony Prime95 i odpal "torture test" na godzinke-dwie i bedziesz wiedzial na ile sie proc wygrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a12 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 hhee:) Mój Palomino chodził 2 lata również na Solteku 75DRV5 w temperaturach 62-72 - i pracował bardzo stabilnie. Żadnych zwiech. A dodam, że nie był podkręcany :P firmowe 1700+ :wink: Teraz przy wymianie płyty na Abita NF7-SL dopiero przy zdejmowaniu proca zobaczyłem że pasta była naniesiona tylko na połowę rdzenia (jakiś kretyn to zakładał). Po zamontowaniu proca na Abicie temperaturka: 42-52 ;) Czyli mówicie że Palomino sobie nie pokręcimy za bardzo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 h Czyli mówicie że Palomino sobie nie pokręcimy za bardzo ? ................ no poszukaj na forum topicow "wykreciłem palomino na 2,4GHz " :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam!! :) Ja mam swojego Athlona Xp 1700+ ma temperaturke 35 stopni. Lekko przekręciłem magistrale systemową z 133 na bodajrze 144 czy coś koło tego ( nie pamietam bo komp w domu a ja w pracy) teraz mam 1900 + Temperatura wzrosła o jakieś 3 - 5 stopni. Obudowa zamknięta i spoX :) czekam tylko na lato może wzrośnie temperaturka to będziemy myśleć nad zmiana coolera (obecnie mam ten który był orginalnie w Boxie ) Jakimś programikiem sprawdziłem że mam Athlon'a Xp 1700+ Model 8 Cokolwiek to oznacza :( proszę niech mnie ktoś oświeci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 1700+@1900+ toz to mizerny wynik - no chyba ze masz jakas stara plyte i ci pci/agp siada powyzej 144 odpal progs aida32 i tam sprawdzisz na jakim steppingu masz proca - jezeli palomino to jestes lekko usprawiedliwiony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Płyta to Shuttle AK32a :P maxymalnie mogę magistrale ustawic na 166 mhz. a ramy max 266 :) Jak przekręciłem procka na 2.ghz to był niestabilny i sie wieszał. Nie zmieniałem ani zasilania ani jakiegoś mnożnika czy coś sprawdzałem jednak w Biosie że mogę zmieniać jakieś wartości ( 12.5 12.0 11.5 11.0 i tak dalej aż do 8.0) tylko nie bardzo wiem jak to użyć. Ram KingMaX 256MB 333 mhz ) Wynik słaby masz rację ale ja sie nie znam na OC wiec spokojnie do tego chce podejść :) Pościągam jakieś programiki to może sie dowie wiecej. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 1700+@1900+ toz to mizerny wynik - no chyba ze masz jakas stara plyte i ci pci/agp siada powyzej 144 odpal progs aida32 i tam sprawdzisz na jakim steppingu masz proca - jezeli palomino to jestes lekko usprawiedliwiony ;) przeciez pisal ze palomino. moim zdaniem jest usprawiedliwiony,ale moze jeszcze go troszke "docisnie" :) pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Elpawlakos więc mówisz że to może być palomino :-/ :( da się coś z tego wykręcić uwzględniając tę płytę :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 YEah To nie jest PALOMINO sprawdziłem programami AIDA32 i jeszcze CPU-Z i pokazuje mi że to T.... coś tam... teraz nie pamietam dokładnie :( jednak skoro procek OK to zdaje mi się MoBo.. do kitu :? Chociaż podkrecając . procka nie bawilem sie zasilaniem ani mnoznikami itd. wiec moze cos jeszcze sie zmieni i bedzie grało :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...