Skocz do zawartości
flasht

Help... ;-( Boxowy wiatraczek a gwarancja...

Rekomendowane odpowiedzi

Slyszalem, a dokladnie sprzedajacy mi powiedzial, zeby jakbym zmienial wiatraczek to ten boxowy mam zachowac do gwarancji... Pytanie czy to prawda nie ma raczej sensu wiec ujme to inaczej...

Wlasnie wsadzilem palucha w ten pieprzony wiatraczek (montuja 2 inne) i nie dosc ze mi dziure w palcu zrobilo (5200 rpm) to jeszcze sie polamalo (jedna lopatka sie odlamala)... duzych strat w temperaturze nie ma, ale teraz strasznie ... pierdzi... ;-) (coz za slownictwo zaawansowane;-)) ... no w kazdym badz razie pytanie brzmi: czy wlasnie stracilem gwarancje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak zobaczyłem co dają w boxe do Durona 1600 to mało się nie przewróciłem, koszmar totalny. Radiator brzydki, średniej wielkości, wiatrak coś 6na6 cm pewnie nadrabia obrotami, oddałem za 20 zł i w głębokim dołku mam ich gwarancję, a i tak jak coś się stanie na Duronie to gwarancja tego nie obejmuje (ukruszenie, czy spalenie)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd ja mogę wiedziec????

Jeśli Ci udowodnią że proc się spalił bo miał kiepskie chłodzenie?? Oczywiście po pierwsze tego gwarancja nie obejmuje, a po drugie spalenie jest możliwe wtedy jak dasz za dużo voltów.

Poza tym co to znaczy gwarancja na proca? Przynosisz do domu i nieodpala, wiec oddajesz. Jakieś pozostałe przypadki?? Nie sądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie zalezy czy masz osobna gwarancje na proca czy masz na caly sprzet jedna :!: Jeśli na caly sprzet to papa gwarancja a jesli osobno na proca to masz szanse ze ci uznaja wrazie klopotu ale jesli w trakcie oddawania na gwar. spytaja sie o wiatraczek to tez papa :!: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam procesorek i w boxie miałem wentylator CoolerMaster. Z gwarancją dużo zależy od sklepu gdzie kupiłeś i ich podejścia. Mi polecono zachowanie tego wentylka dla ewentualnej reklamacji. Zerknij co to za firma wentyla i może dasz rade go kupić osobno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam procesorek i w boxie miałem wentylator  CoolerMaster. Z gwarancją dużo zależy od sklepu gdzie kupiłeś i ich podejścia. Mi polecono zachowanie tego wentylka dla ewentualnej reklamacji. Zerknij co to za firma wentyla i może dasz rade go kupić osobno :)

na wentylu jest znaczek firmowy AMD i kod kreskowy;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...