Skocz do zawartości
Johny_85

Hardcano 12 za 345zł

Rekomendowane odpowiedzi

LOL

widzieliscie cene Aquariusa III? bloczek wyglada jak CPC tylko aluminiowy :mrgreen:

Cena jest zabójcza ale :

"Blok wodny:

Wymiary: 65 x 55 x 15,5 mm (długość x szerokość x wysokość)

Materiał: czysta miedź powlekana materiałem zapobiegającym przed pokryciem się patyną

Waga: 0,54 kg....."

ciekawe czmu ten blok tyle wazy?? wydaje mi sie, ze moj uriel jest lzeszjszy.

pzoa tym cena jest przegieta. moje cale WC bylo tansze a mam 3 bloczki i sadze, ze wydajnosc mam stokroc wieksza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnikiem przez Zimbabwe, Kazachstan, Grenlandię i Przylądek Horn to ślą przy pomocy siedemnastu pośredników i pięciu firm kurierskich, że im 345 pln wychodzi. Ale i tak ktoś to kupuje, co cały czas bardzo mnie śmieszy :>

hmmm...

nie badzo - idzie to bezpośrednio od producenta, ale jakby zamawiali po 1 sztuce to uwierz mi było by 2 razy tyle :] a jak zamawiaja to cały kontener sprzętu około 1 tony wiec sobie przelicz ile to kosztuje...

Skad masz pewnosc, ze tak wlasnie zamawiaja... Zobacz na ceny w 4maxie i porownaj z innymi sklepami - niemal zawsze na 100% w 4maxie masz drozej (np Zalman CNPS7000A-Cu w 4maxie 219 + wysylka, w Siriusie 199 + wysylka :roll: )...

Sam czasem qpuje w 4maxie rozne bzdury, ale ze 4max jest wylacznym i oficjalnym dystrybutorem ThermalTake'a w Polsce, to z tego korzysta co widac na przykladzie Hardcano 12 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :((

ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...

o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :((

na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :((

ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :((

na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj?

Za namowa jednego z forumowiczow kupilem wlasnie ten kontroler i moge powiedziec ze to rewelacja za ta kase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :((

Za namowa jednego z forumowiczow kupilem wlasnie ten kontroler i moge powiedziec ze to rewelacja za ta kase
:wink:

rheobus sunbeamtecha to naprawde super rzecz :) 20W na kanal , napiecia od 0 do 12V, fajny i schludny wyglad no i cena bardzo przystępna :)

sam mam takowy i spisuje sie wysmienicie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rheobus sunbeamtecha to naprawde super rzecz :) 20W na kanal , napiecia od 0 do 12V, fajny i schludny wyglad no i cena bardzo przystępna :)

Przeciez wiesz, ze za twoja namowa go kupilem ;-) :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez wiesz, ze za twoja namowa go kupilem ;-) :idea:
wiem wiem , tylko mowie do ludzi ,ktorzy kupuja drozsze kontrolery , nie zawsze lepsze :) sunbeam to super alternatywa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnikiem przez Zimbabwe, Kazachstan, Grenlandię i Przylądek Horn to ślą przy pomocy siedemnastu pośredników i pięciu firm kurierskich, że im 345 pln wychodzi. Ale i tak ktoś to kupuje, co cały czas bardzo mnie śmieszy :>

hmmm...

nie badzo - idzie to bezpośrednio od producenta, ale jakby zamawiali po 1 sztuce to uwierz mi było by 2 razy tyle :] a jak zamawiaja to cały kontener sprzętu około 1 tony wiec sobie przelicz ile to kosztuje...

Skad masz pewnosc, ze tak wlasnie zamawiaja... Zobacz na ceny w 4maxie i porownaj z innymi sklepami - niemal zawsze na 100% w 4maxie masz drozej (np Zalman CNPS7000A-Cu w 4maxie 219 + wysylka, w Siriusie 199 + wysylka :roll: )...

Sam czasem qpuje w 4maxie rozne bzdury, ale ze 4max jest wylacznym i oficjalnym dystrybutorem ThermalTake'a w Polsce, to z tego korzysta co widac na przykladzie Hardcano 12 :?

zaufaj mi ;) wiem ze tek jest, a jeszcze ci powiem tyle ze cene 4max zrobił najmniejszą jaką mógł, thermaltake troche sobie zazyczł... wiec takie ceny wychodzą (nie zapominaj o kosztach o których napisałem wcześniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaufaj mi ;) wiem ze tek jest, a jeszcze ci powiem tyle ze cene 4max zrobił najmniejszą jaką mógł, thermaltake troche sobie zazyczł... wiec takie ceny wychodzą (nie zapominaj o kosztach o których napisałem wcześniej)

To jak widać po cenie u konkurencji 4max baaardzo niewiele może. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... ja juz wielokrotnie pisalem , ze 4max ma ceny ksiezycowe i zdziera z ludzi gdzie tylko moze - na szczescie jest wolny rynek i konkurencja i takie przypadki , mam nadzieje, dobrze ocenia kupujacy. w 4max to sklep dla desperatow - ludzie i tak beda kupowac gdzie indziej, gdzie ceny sa uczciwe, z uczciwa marza.

ja osobiscie nigdy nic nie kupilem w 4max (np obudowe wolalem sciagnac z USA, wyszlo o polowe taniej) - i nie zamierzam kupowac nadal nic w 4max - proponuje rowniez innym bojkot tego "sklepu" - bo trudno ich nazwac normalnym uczciwym sklepem.

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą ceną można by ewętualny zakup przemyśleć... czy ktos może wie iloma watami można obciążyć jeden kanał? (zastanawia mnie czy można by było do każdego kanału podpiąć po dwa wentyle 80mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadze, zeby to dla H12 byl to jakikolwiek problem. A co mowi specyfikacja producenta???

TT V11+ wyciąga max 8,4W przy 4800obr/min.

O H12 na stronie producenta nie ma info ile wat max można podłączyć na jedno złącze.

Chciałbym uniknąć bałaganu z przelotkami do zasilania i mieć idealny porządek w obudowie.

Szkoda, że H12 nie jest pomalowany na czarny mat, tylko się błyszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadze, zeby to dla H12 byl to jakikolwiek problem. A co mowi specyfikacja producenta???

TT V11+ wyciąga max 8,4W przy 4800obr/min.

O H12 na stronie producenta nie ma info ile wat max można podłączyć na jedno złącze.

Chciałbym uniknąć bałaganu z przelotkami do zasilania i mieć idealny porządek w obudowie.

Szkoda, że H12 nie jest pomalowany na czarny mat, tylko się błyszczy.

Przemalowac zawsze mozna :D

A co do obciazenia to poszukam, moze cos znajde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HmMM ale nie ladnie e strony 4max oni naprawde wala ceny z kosmosu przeszdl do mnie dzis thunderblade neibieski 120 mm za ktory dalem 80 zl w 4maxie patrze na cooling a tu za 49 zl no nie no juz nigdy nic nie zamuwie w 4 maxie :/ a i trzeba zaczac zbierac po zrobieniu WC kasy na h12 : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się nie dobrze składa (dla mojego portfela), że prawie codziennie przejeżdżam obok cooling.pl Wołoska/Odyńca w Wawie.

Rzeczywiście ceny mają normalne.

UPDATED:

H12 resetuje ustawienia do fabrycznych po każdym wyłączeniu kompa. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można parę milimetrów wsunąć głębiej, w każdym razie nie wystaje tak jak AGII.

Kupić czy nie kupić :?: Mam ochotę, ale nie chcę się rozczarować

UPDATED:

Zarezerwowałem w cooling.pl w Wawie H12 i obejrze jeszcze i sprawdzę wszystko dokładnie. Ale myślę że jednak go wezmę.

W końcu i tak od początku śledzę temat H12 od momentu jak pojawił się na któryś tam targach z kolei.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi