Niemiec Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 LOL widzieliscie cene Aquariusa III? bloczek wyglada jak CPC tylko aluminiowy :mrgreen: Cena jest zabójcza ale : "Blok wodny: Wymiary: 65 x 55 x 15,5 mm (długość x szerokość x wysokość) Materiał: czysta miedź powlekana materiałem zapobiegającym przed pokryciem się patyną Waga: 0,54 kg....." ciekawe czmu ten blok tyle wazy?? wydaje mi sie, ze moj uriel jest lzeszjszy. pzoa tym cena jest przegieta. moje cale WC bylo tansze a mam 3 bloczki i sadze, ze wydajnosc mam stokroc wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Pewnikiem przez Zimbabwe, Kazachstan, Grenlandię i Przylądek Horn to ślą przy pomocy siedemnastu pośredników i pięciu firm kurierskich, że im 345 pln wychodzi. Ale i tak ktoś to kupuje, co cały czas bardzo mnie śmieszy :> hmmm... nie badzo - idzie to bezpośrednio od producenta, ale jakby zamawiali po 1 sztuce to uwierz mi było by 2 razy tyle :] a jak zamawiaja to cały kontener sprzętu około 1 tony wiec sobie przelicz ile to kosztuje... Skad masz pewnosc, ze tak wlasnie zamawiaja... Zobacz na ceny w 4maxie i porownaj z innymi sklepami - niemal zawsze na 100% w 4maxie masz drozej (np Zalman CNPS7000A-Cu w 4maxie 219 + wysylka, w Siriusie 199 + wysylka :roll: )... Sam czasem qpuje w 4maxie rozne bzdury, ale ze 4max jest wylacznym i oficjalnym dystrybutorem ThermalTake'a w Polsce, to z tego korzysta co widac na przykladzie Hardcano 12 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :(( ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku... o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :(( na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :(( ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :(( na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj? Za namowa jednego z forumowiczow kupilem wlasnie ten kontroler i moge powiedziec ze to rewelacja za ta kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :(( ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :(( na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj? Za namowa jednego z forumowiczow kupilem wlasnie ten kontroler i moge powiedziec ze to rewelacja za ta kase:wink: rheobus sunbeamtecha to naprawde super rzecz :) 20W na kanal , napiecia od 0 do 12V, fajny i schludny wyglad no i cena bardzo przystępna :) sam mam takowy i spisuje sie wysmienicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :(( ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :(( na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj? Za namowa jednego z forumowiczow kupilem wlasnie ten kontroler i moge powiedziec ze to rewelacja za ta kase:wink: rheobus sunbeamtecha to naprawde super rzecz :) 20W na kanal , napiecia od 0 do 12V, fajny i schludny wyglad no i cena bardzo przystępna :) sam mam takowy i spisuje sie wysmienicie :D Przeciez wiesz, ze za twoja namowa go kupilem ;-) :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Thermaltake kiedyś miał całkiem znośne ceny... ale hardocano 12 to z lekka przegięcie... tak samo jak obudowy i aguariusy :(( ale szczerze mówiąc po przeczytaniu może z trzech-czterech testów hardocano 12 wcale mi szczęka nie opadłą... słabe zakresy napięć słaba moc na kanałach (moich 8-10 wentyli nie podłącze) i do tego brak pamięci ustawień... nawet jakby nie miał tych wad byłby zdecydowanie za drogi... jedyne co oferuje tak naprawde to niezły wygląd i mierzenie temperatur... tylko za taką kase... to juz wole sam coś zmajstrować (co już po raz drugi robie) lub kupić powiedzmy sunbeam rheobusa... IMHO zdecydowanie najlepszy kontroler wentyli na rynku...o aerogate tak samo moge zapomnieć z powodu słabych zakresów napięć i małej mocy :(( na koniec cena... poprostu to dobry test ile głupi klient jest w stanie wybulić za "HIGH END" i pomyśleć że kiedyś ultra-mega-wypasiona karta graficzna kosztowała maks 1100-1200 zł a dzisiaj? Za namowa jednego z forumowiczow kupilem wlasnie ten kontroler i moge powiedziec ze to rewelacja za ta kase:wink: rheobus sunbeamtecha to naprawde super rzecz :) 20W na kanal , napiecia od 0 do 12V, fajny i schludny wyglad no i cena bardzo przystępna :) sam mam takowy i spisuje sie wysmienicie :D Przeciez wiesz, ze za twoja namowa go kupilem ;-) :idea:wiem wiem , tylko mowie do ludzi ,ktorzy kupuja drozsze kontrolery , nie zawsze lepsze :) sunbeam to super alternatywa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASTE Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Pewnikiem przez Zimbabwe, Kazachstan, Grenlandię i Przylądek Horn to ślą przy pomocy siedemnastu pośredników i pięciu firm kurierskich, że im 345 pln wychodzi. Ale i tak ktoś to kupuje, co cały czas bardzo mnie śmieszy :> hmmm... nie badzo - idzie to bezpośrednio od producenta, ale jakby zamawiali po 1 sztuce to uwierz mi było by 2 razy tyle :] a jak zamawiaja to cały kontener sprzętu około 1 tony wiec sobie przelicz ile to kosztuje... Skad masz pewnosc, ze tak wlasnie zamawiaja... Zobacz na ceny w 4maxie i porownaj z innymi sklepami - niemal zawsze na 100% w 4maxie masz drozej (np Zalman CNPS7000A-Cu w 4maxie 219 + wysylka, w Siriusie 199 + wysylka :roll: )... Sam czasem qpuje w 4maxie rozne bzdury, ale ze 4max jest wylacznym i oficjalnym dystrybutorem ThermalTake'a w Polsce, to z tego korzysta co widac na przykladzie Hardcano 12 :? zaufaj mi ;) wiem ze tek jest, a jeszcze ci powiem tyle ze cene 4max zrobił najmniejszą jaką mógł, thermaltake troche sobie zazyczł... wiec takie ceny wychodzą (nie zapominaj o kosztach o których napisałem wcześniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 zaufaj mi ;) wiem ze tek jest, a jeszcze ci powiem tyle ze cene 4max zrobił najmniejszą jaką mógł, thermaltake troche sobie zazyczł... wiec takie ceny wychodzą (nie zapominaj o kosztach o których napisałem wcześniej) To jak widać po cenie u konkurencji 4max baaardzo niewiele może. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zarzuc linke do sklepu tej szanownej konkurencji 4max'a ;) Jesli cena nie przekroczy 300pln to kto wie, moze sie skusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Prosze bardzo www.cooling.pl całe 100 zł mniej widocznie 4max coś te koszty "wlasne" ma wysokie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 hehe... ja juz wielokrotnie pisalem , ze 4max ma ceny ksiezycowe i zdziera z ludzi gdzie tylko moze - na szczescie jest wolny rynek i konkurencja i takie przypadki , mam nadzieje, dobrze ocenia kupujacy. w 4max to sklep dla desperatow - ludzie i tak beda kupowac gdzie indziej, gdzie ceny sa uczciwe, z uczciwa marza. ja osobiscie nigdy nic nie kupilem w 4max (np obudowe wolalem sciagnac z USA, wyszlo o polowe taniej) - i nie zamierzam kupowac nadal nic w 4max - proponuje rowniez innym bojkot tego "sklepu" - bo trudno ich nazwac normalnym uczciwym sklepem. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Hardcano 12 Pojawiło się w sklepie COOLING.PL w cenie 249zł :o Widać że można taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 zobacze ile kasy mi zostanie po upgadzie kompa i moze sobie sprawie go. cena i tak jest wysoka, ale podoba mi sie ten panel;ik i ma regulacie od 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Hardcano 12 Pojawiło się w sklepie COOLING.PL w cenie 249zł :o Widać że można taniej No taka cene rozumiem... 4MAX chyba ma cos nie tak z kalkulatorami :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Ja juz za wczasu odłożyłem jakieś 350 pln na H12, w cooling.pl miła niespodzianka. Chyba jeszce trochę poczekam, może jeszczeceny spadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Z tą ceną można by ewętualny zakup przemyśleć... czy ktos może wie iloma watami można obciążyć jeden kanał? (zastanawia mnie czy można by było do każdego kanału podpiąć po dwa wentyle 80mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Mnie interesuje czy H12 nie pójdzie z dymem jak podłączę V11+ na full Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Nie sadze, zeby to dla H12 byl to jakikolwiek problem. A co mowi specyfikacja producenta??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Nie sadze, zeby to dla H12 byl to jakikolwiek problem. A co mowi specyfikacja producenta??? TT V11+ wyciąga max 8,4W przy 4800obr/min. O H12 na stronie producenta nie ma info ile wat max można podłączyć na jedno złącze. Chciałbym uniknąć bałaganu z przelotkami do zasilania i mieć idealny porządek w obudowie. Szkoda, że H12 nie jest pomalowany na czarny mat, tylko się błyszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Nie sadze, zeby to dla H12 byl to jakikolwiek problem. A co mowi specyfikacja producenta??? TT V11+ wyciąga max 8,4W przy 4800obr/min. O H12 na stronie producenta nie ma info ile wat max można podłączyć na jedno złącze. Chciałbym uniknąć bałaganu z przelotkami do zasilania i mieć idealny porządek w obudowie. Szkoda, że H12 nie jest pomalowany na czarny mat, tylko się błyszczy. Przemalowac zawsze mozna :D A co do obciazenia to poszukam, moze cos znajde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 za taka cene jak w cooling.pl to sie jzu mocno zastanawiam nad kupnem tego cuda .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Ja już zamówiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 HmMM ale nie ladnie e strony 4max oni naprawde wala ceny z kosmosu przeszdl do mnie dzis thunderblade neibieski 120 mm za ktory dalem 80 zl w 4maxie patrze na cooling a tu za 49 zl no nie no juz nigdy nic nie zamuwie w 4 maxie :/ a i trzeba zaczac zbierac po zrobieniu WC kasy na h12 : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Tak się nie dobrze składa (dla mojego portfela), że prawie codziennie przejeżdżam obok cooling.pl Wołoska/Odyńca w Wawie. Rzeczywiście ceny mają normalne. UPDATED: H12 resetuje ustawienia do fabrycznych po każdym wyłączeniu kompa. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 H12 resetuje ustawienia do fabrycznych po każdym wyłączeniu kompa. :( Tak się składa że o tym dawno było wiadomo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 ale dobrzre ze te ustawienia fabryczne nie sa jakies kosmiczne w zupelnosci dla kazdego raczej powinnny byc dobre i mu odpowiedac :) ale kto tam kompa wylacza :P tylko w nocy musi po galach dawac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 tylko w nocy musi po galach dawac :P Rozumiem, że H12 nie ma wyłączanego podświetlenia wyświetlacza. Trzeba coś po swojemu wymyśleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 W chiefie nie bedzie z nim chyba problemow - klapke sie zamknie na noc :wink: Wlasnie jak H12 sprawuje sie z Chiefem? - wiem, ze przy niektorych panelach nie zamykala sie klapka chiefa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zawsze można parę milimetrów wsunąć głębiej, w każdym razie nie wystaje tak jak AGII. Kupić czy nie kupić :?: Mam ochotę, ale nie chcę się rozczarować UPDATED: Zarezerwowałem w cooling.pl w Wawie H12 i obejrze jeszcze i sprawdzę wszystko dokładnie. Ale myślę że jednak go wezmę. W końcu i tak od początku śledzę temat H12 od momentu jak pojawił się na któryś tam targach z kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...