Skocz do zawartości
EdekZKK

Jakiego AMD warto na dzien dzisiejszy kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Temat moze i walkowany x razy, ale to sie wciaz zmienia. :roll:

Szukam proca w okolicy 350,- (max 400,-). Raczej nowe/na gwarancji. Zaznaczam ze nie pogardzilbym darmowa nadwyzka mocy w postaci OC :wink: (MOBO Epox 8RDA3+). Jakie sa wasze typy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojs a co powiesz na AQXEA? Akurat na gieldzie jest :)

ver Mobile - możesz brać jakikolwiek w ciemno (Barton 2500+ M)

Wiesz, co?

Tu jest topic o seriach Athlonów. W nim jest link do bardzo dużej skarbnicy wiedzy na ten temat. Konkretnie, to jest tam uszeregowanie serii wg. potencjału podkręcania :)

Tu jest link:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=659...highlight=aqyha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojs a co powiesz na AQXEA? Akurat na gieldzie jest :)

ver Mobile - możesz brać jakikolwiek w ciemno (Barton 2500+ M)

Jesteś pewien ze to mobile? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=67555

Nie, koleś pisze, że dopiero zamierza kupić wersję "M"

166X11 przy 1,45V, to wcale nie rewelacja. Mój chodzi tak na 1,25V!!!

Myślę jednak, że na 1,7V powinieneś z niego wycisnąć te 3200+

PAMIĘTAJ JEDNAK, ŻE TU NIE MA DOKŁADNYCH REGUŁ. KAŻDA SZTUKA W OBRĘBIE SERII MOŻE MIEĆ NIECO INNY POTENCJAŁ!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te mobile na 1.25V są niezłe, słabsze sztuki na 1.45V nie wyróżniają sięod zwykłych nie mobilnych a sądroższe o tęstówę, którąlepiej przeznaczyć na lepsze pamięci.

najlepiej cenowo wychodzi sięna thortonie 200+ jeśli da się modować. jak kasa pozwala to athlona 64 od razu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zastanawiam sie nad wymiana mojego antka na jakiegoś M-a :)

Stąd pytanie : sporo gadacie o tych Bartonach 2500M a niewiele o 1800XP M - a to właśnie nim jestem zainteresowany :)

Kto ma tego 1800XP M ? Jakie są jego możliwości , ile MHZ da sie wycisnąć. Obecnie mam 2000MHz a chciałbym docelowo 2500-2600MHz mieć. czekam na opinie !

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tego athlona 2500+ aqxea 0403 i nie wstaje juz przy 180 fsb na asus a7n8x delux :( pamiatki kingstony ddr400 zasilacz huntkey 400 aktywne pfc.mysle nad przesiadka na mobile 2500+ i tu pytanko czy on pujdzie na fsb 200*11(def to 266mhz) bo tak chce bardzo zrobic synchro z pamiatkami:)

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33457

A może palnij się tu z tym problemem, może to bardziej leży po stronie płyta>cpu, płyta>ram, płyta>cosik tam

Jak długo masz tego Bartona, może trzeba mu czasu na wygrzanie chociaż 180 to on powinien z palcem w du.... i synchro.

Ja myślałem, że u mnie pupa blada a tu taki problem, chwal proca swego możesz mieć gorszego

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki ten post o asus a7n8x juz przegladalem (bardzo dobry jest)a jeszcze jedno przed chwila próbowalem zapuscic procka na 11*192 i wiecie co poszedl wyswietlil 3200+:):)ale zwiecha przy ladowaniu windy

pamiatki ok sprawdzane memtestem .przy kolejnej próbie odpalenia na 19? mhz juz niewstal:( i co wy na to dodam ze komp chodzil od dwóch dni bez wylaczania pewnie sie dobrze wygrzal.moje pytanie jest takie czy pozbyc sie tego procka i postawic na 2500+xp-m czy szukac lepszej seri tego samego proca czy moze jeszcze cos z tym zrobic?a i co do mojej plyty asus a7n8x delux czy ona jest dobra do o/c.mialem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nf7-s ale uslyszalem od dwóch sprzedajacych z rzedu ze sa z abitem straszne klopoty z serwisem i mozna czekac na naprawe nawet ponad 3 michy:(stad mój wybór czyba uzasadniony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi