Skocz do zawartości
ChrisB

Sezon Grillowy Otwarty:-)

Rekomendowane odpowiedzi

ja najwczesniejw tym roku robilem w styczniu :)

robilem tez w lutym :>

a 21 marca otworzylismy sezon oficjalnie, co prawda padalo, ale zainteresowani pamietaja ze mielismy plandeke (foto w topicu pokaz swoja twarz na 20 stronie :>)

 

wiec wrzuce 2 fotki.... :>

 

Dołączona grafika

Dołączona grafika

 

nasz gril 21 marca :>

a te kielbaski....pyszniutkie i za darmo jak zwykle :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niby każdy wie ale co tam:

Marynata:

-olej 

-przyprawy [przyprawa grillowa, papryka slodka/ostra, przyprawa do kurczaka(no i co z tego ze robimy kiełbaski) etc...

 

Kiełbaski:

-kiełbaski (najlepsza głogowska, toruńska lub śląska (nie lubie grillowych itp., może są droższe ale ... ))

 

Składniki marynaty mieszamy, wkładamy do niej mięsko i "tarzamy" je w niej. Odkładamy na 0.5 - 3 godzin(im dłużej=lepiej). Wkładamy na ruszt i pieczemy(mozna polewać marynatą, ew. "odłowić" z niej przyprawy i nałożyć na mięsko. Pieczemy wedle uznania[surowe, krwiste, półkrwiste, pieczone, spalone :twisted: ].

 

SMACZNEGO!

Nie byłoby sensu mojego postu gdyby nie dodatek do w/w potrawy:

-Kromki chleba (bułki nie polecam/nie próbowałem)

-Musztarda (naj naj najlepsza grillowa)

 

Smarujemy cienko z jednej strony chleb musztardą. układamy grzankę musztardą do góry. Podgrzewamy i odwracamy musztardą do dołu. Teraz czekamy aż chleb zrobi się chrupiący. Ja wole to niż "zwykły" chleb ;)

PS. Sezonu nie rozpocząłem jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niby każdy wie ale co tam:

 

Marynata:

-olej 

-przyprawy [przyprawa grillowa, papryka slodka/ostra, przyprawa do kurczaka(no i co z tego ze robimy kiełbaski) etc...

 

Kiełbaski:

-kiełbaski (najlepsza głogowska, toruńska lub śląska (nie lubie grillowych itp., może są droższe ale ... ))

 

Składniki marynaty mieszamy, wkładamy do niej mięsko i "tarzamy" je w niej. Odkładamy na 0.5 - 3 godzin(im dłużej=lepiej). Wkładamy na ruszt i pieczemy(mozna polewać marynatą, ew. "odłowić" z niej przyprawy i nałożyć na mięsko. Pieczemy wedle uznania[surowe, krwiste, półkrwiste, pieczone, spalone :twisted: ].

 

SMACZNEGO!

Nie byłoby sensu mojego postu gdyby nie dodatek do w/w potrawy:

-Kromki chleba (bułki nie polecam/nie próbowałem)

-Musztarda (naj naj najlepsza grillowa)

 

Smarujemy cienko z jednej strony chleb musztardą. układamy grzankę musztardą do góry. Podgrzewamy i odwracamy musztardą do dołu. Teraz czekamy aż chleb zrobi się chrupiący. Ja wole to niż "zwykły" chleb ;)

PS. Sezonu nie rozpocząłem jeszcze...

no i jeszcze dobrane towarzycho z plecakami pełnymi % :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...