_madi_ Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Mam wielki problem z wydajnoscia kompa , oto moj sprzet: Celeron 400mhz 192 MB RAM Karta grafiki Geforce 2 MX 32mb 2 dyski twarde (Fujitsu 6,4gb i Samsung 10,2gb) system operacyjny Windows 98SE Plyta glowna z chipem SIS620 ktora nawet nie ma slota AGP i ten GF jest na PCI. No i mam straszne wyniki w 3d marku 2001se. Zaledwie 600markow !!!!! Slyszalme ze na tym badziewiu powinienem miec jakies 1500 albo 2000 a tu co.Moze jakies zle ustawienia.Prosze o porady bo wiem ze na takim sprzcie powinno byc lepiej.No i chcialbym poogladac dobrze filmy a te z kolei tez sie kaszanią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 taaaak 1500-2000 ale nie na celinie 400 ! pewnie masz jeszcze sd-ram ... wynik jest jak najberdziej w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 wynik w normnie, na pocieszenie dodam że kumpel kupował kompa rok temu w Vobisie (Celek 2000, płyta na SIS'ie, 256 ddr, grafa zintegrowana S3 cos tam :lol: ), zrobił se 3dmarka i mu wyszło 500 coś :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Niezły wynik. Kumpel na Duronie 700 i 128 SDRAM miał 700pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Powinienes sie cieszyc ze wogole odpaliles Marka :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlocker Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zdziwie was :) -Ja na POentium III 500 MHz, 160 SDRAM, ABIT BE6 - II, i geforce 4 mx ..... 3300 w 3dMarku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zdziwie was :) -Ja na POentium III 500 MHz, 160 SDRAM, ABIT BE6 - II, i geforce 4 mx ..... 3300 w 3dMarku :Dczytaj dokladnie temat ... mowa o gf 2 a nie gf 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 To ja miałem (tak dla porównania) na Rivie TNT2 i durku 650MHz ok.900 punktów :) Niestety celeron to kupa złomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 To jak myslicie bedzie warto zmieniac procka na 533mhz i go troche podkrecic ? No bo karty napewno nie zmienie bo nic lepszego nie znajde na PCI a ram nie jest wcale az tak malo. Czy te 533 dalo by jakas roznice w grach i filmach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Nie, nie i jeszcze raz nie!!! A jeśli nawet ktos stwierdzi że tak to poprawa będzie mikroskopijna. Jeszcze ta grafa na PCI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 No teraz sie juz troche wynik polepszyl , wgralem nowsze sterowniki do karty no i jest 747 markow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Ale gdybys zapodal PIII 533 zamiast Celka to juz bys poczul napewno :) Ps. Mialem kiedys plytke na starym SISie i byl to straszny SYF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 To jeszce raz ja :D teraz bylo jeszce lepiej bo rowne 800 marks :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolopo1 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 hehe na na moim P II 400 gf 2 mx 400 256 ramu (SDR) płyta z KT 133 1800 marków mało ale filmy działają :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolopo1 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 tzn na 2 kmpie tzn na kmpie taty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ale topic lol ,, wolny sprzet a raczej praktycznie mół to małe wyniki , bosheee :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A co byscie powiedzieli jak gdybym kupil nowa plyte glowna z prockiem AthlonXP 1700+ a plyta np. na chipie KT266a ? A reszta by bylo to samo czyli 192 SDRAM , GF2 MX 32mb i AthlonXP 1700+. Czy poczulbem znaczaca roznice ? Bo wydaje mi sie ze wtedy by byly proporje zachwane , karta narazie by byla na PCI , ale wcale nie jest taka zla :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iso_BO Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 No to ja sie posredinio dolacze od tematu. Ponizej znajduje sie link do tematu z wynikami roznych testow, sprawdzcicie i przylaxczcie sie od dyskusji: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=67997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A co byscie powiedzieli jak gdybym kupil nowa plyte glowna z prockiem AthlonXP 1700+ a plyta np. na chipie KT266a ? A reszta by bylo to samo czyli 192 SDRAM , GF2 MX 32mb i AthlonXP 1700+. Czy poczulbem znaczaca roznice ? Bo wydaje mi sie ze wtedy by byly proporje zachwane , karta narazie by byla na PCI , ale wcale nie jest taka zla :lol: lol gdzie sdramy na kt266 ??? przecierz tam inne pamieci wchodza!! ddry!!! max dla twojej karty co jest optymalne to PIII 700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jest chip kt266 co obsluguje SDRY bo ma dwa sloty na DDR i dwa na SDR ale to przeciez moge kupic plyte na KT133a. Looknij na ta aukcje http://allegro.pl/show_item.php?item=23577959 . Mowisz ze to by nie bylo zgodne ze soba ? AthlonXP 1700+ , SDR 192MB i Karta GF2 MX 32mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 na kt133a nic proca nie pokrecisz ... obsluga fsb 133 czyli ledwo co ruszysz juz ci siada pci/agp zostalby jedynie mnoznik i minimalnie fsb :? jezeli masz zamiar kupic tez proca z alegro co jest w tym zestawie to tak jak kupowac kota w worku ... nic o nim nie wiadomo. pewnie jak sprzedawca nic nie podal to bedzie to palomino ... ja bym sie w to nie pakowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 na kt133a nic proca nie pokrecisz ... obsluga fsb 133 czyli ledwo co ruszysz juz ci siada pci/agp zostalby jedynie mnoznik i minimalnie fsb :? jezeli masz zamiar kupic tez proca z alegro co jest w tym zestawie to tak jak kupowac kota w worku ... nic o nim nie wiadomo. pewnie jak sprzedawca nic nie podal to bedzie to palomino ... ja bym sie w to nie pakowal. Kt133a to jeszcze pół biedy, gorzej jakby znalazł wersję bez a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...