Skocz do zawartości
_madi_

Help , tragiczna wydajnosc :(((

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem z wydajnoscia kompa , oto moj sprzet:

Celeron 400mhz

192 MB RAM

Karta grafiki Geforce 2 MX 32mb

2 dyski twarde (Fujitsu 6,4gb i Samsung 10,2gb)

system operacyjny Windows 98SE

Plyta glowna z chipem SIS620 ktora nawet nie ma slota AGP i ten GF jest na PCI.

No i mam straszne wyniki w 3d marku 2001se. Zaledwie 600markow !!!!!

Slyszalme ze na tym badziewiu powinienem miec jakies 1500 albo 2000 a tu co.Moze jakies zle ustawienia.Prosze o porady bo wiem ze na takim sprzcie powinno byc lepiej.No i chcialbym poogladac dobrze filmy a te z kolei tez sie kaszanią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak myslicie bedzie warto zmieniac procka na 533mhz i go troche podkrecic ? No bo karty napewno nie zmienie bo nic lepszego nie znajde na PCI a ram nie jest wcale az tak malo. Czy te 533 dalo by jakas roznice w grach i filmach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byscie powiedzieli jak gdybym kupil nowa plyte glowna z prockiem AthlonXP 1700+ a plyta np. na chipie KT266a ? A reszta by bylo to samo czyli 192 SDRAM , GF2 MX 32mb i AthlonXP 1700+. Czy poczulbem znaczaca roznice ? Bo wydaje mi sie ze wtedy by byly proporje zachwane , karta narazie by byla na PCI , ale wcale nie jest taka zla :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byscie powiedzieli jak gdybym kupil nowa plyte glowna z prockiem AthlonXP 1700+ a plyta np. na chipie KT266a ? A reszta by bylo to samo czyli 192 SDRAM , GF2 MX 32mb i AthlonXP 1700+. Czy poczulbem znaczaca roznice ? Bo wydaje mi sie ze wtedy by byly proporje zachwane , karta narazie by byla na PCI , ale wcale nie jest taka zla  :lol:

lol gdzie sdramy na kt266 ??? przecierz tam inne pamieci wchodza!! ddry!!!

max dla twojej karty co jest optymalne to PIII 700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest chip kt266 co obsluguje SDRY bo ma dwa sloty na DDR i dwa na SDR ale to przeciez moge kupic plyte na KT133a. Looknij na ta aukcje http://allegro.pl/show_item.php?item=23577959 . Mowisz ze to by nie bylo zgodne ze soba ? AthlonXP 1700+ , SDR 192MB i Karta GF2 MX 32mb ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kt133a nic proca nie pokrecisz ... obsluga fsb 133 czyli ledwo co ruszysz juz ci siada pci/agp

zostalby jedynie mnoznik i minimalnie fsb :?

jezeli masz zamiar kupic tez proca z alegro co jest w tym zestawie to tak jak kupowac kota w worku ... nic o nim nie wiadomo.

pewnie jak sprzedawca nic nie podal to bedzie to palomino ... ja bym sie w to nie pakowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kt133a nic proca nie pokrecisz ... obsluga fsb 133 czyli ledwo co ruszysz juz ci siada pci/agp

zostalby jedynie mnoznik i minimalnie fsb :?

jezeli masz zamiar kupic tez proca z alegro co jest w tym zestawie to tak jak kupowac kota w worku ... nic o nim nie wiadomo.

pewnie jak sprzedawca nic nie podal to bedzie to palomino ... ja bym sie w to nie pakowal.

Kt133a to jeszcze pół biedy, gorzej jakby znalazł wersję bez a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi