Skocz do zawartości
Maks!

Radiatorki na sylikon??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam aluminiowe radiatorki na pamiec (pociaty radiator od celerona) i zastanawiam sie jak to przykliec? Na superglue nie che, bo nie zawsze dobrze trzyma no i problem jest z wyczyszczeniem pamieci. Zastanawialem sie nad sylikonem. Mam taki zolty, po wyschnieciu robi sie twardy. Przypomina gluta ktrorym klejone sa radiatory na chipset/grafe. Silikon powinien przewodzic cieplo wkoncu na jego bazie sa niektore pasty termoprzewadzace. Czekam na wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wydać te parę złotych i kupić taśmę termoprzewodzącą. Nie ma potem problemu z oderwaniem takich radiatorów. Ja kiedyś przykleiłem radiatory na pamięci właśnie na klej termoprzewodzący i kiedy grafa zaczęła szwankować i chciałem oddać ją na reklamacje, to zdrowo się nakląłem zanim udało mi się doczyścić resztki kleju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam aluminiowe radiatorki na pamiec (pociaty radiator od celerona) i zastanawiam sie jak to przykliec? Na superglue nie che, bo nie zawsze dobrze trzyma no i problem jest z wyczyszczeniem pamieci. Zastanawialem sie nad sylikonem. Mam taki zolty, po wyschnieciu robi sie twardy. Przypomina gluta ktrorym klejone sa radiatory na chipset/grafe. Silikon powinien przewodzic cieplo wkoncu na jego bazie sa niektore pasty termoprzewadzace. Czekam na wasze opinie.

Witam, przykleiłeś już te radiatorki? Bo mam podobny dylemat - radiatorki pociętę z jakiegoś coolera (aluminium, podstawa grubości 5mm, ogólna wysokość 36mm :D ) i chce przykleic do radka 9100.

Silikon mam a taśmy nie :D A poza tym kiepsko z kasą na cokolwiek ostatnio :-(

Napisz jak w końcu zrobiłeś i jak wyniki podkręcania???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze ci powiedzieć że niedawno zasugerowałem się postem i przykleiłem

ocz bga tweak monster na bga ati 9500 non pro te od inifeona i spoko potem lekko się oderwały jak zdajmowałem a robi się to tak :

pasta może być zwykła silikonowa jak pod amd-eka ( ja takiej użyłem )

rozsmarować dokładnie po całej pamięci i wycisnąc sobie odrobine kropelki gdzieś z boku i np: szpilką delikatnie w każdym rogu pamięci upuscić po takiej maluciutkiej kropelce ( UWAGA KLEJ MUSI BYĆ NA PASCIE DOKŁADNIE ROZPROWADŻ ) przyłożyć radiator docisnąć i już

Ja robiłem to już ze 3 razy i fajnie się zrywa potem tylko zmywaczem i wacikiem przetrzeć i gites

take ceare try and work

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przykleiłeś już te radiatorki? Bo mam podobny dylemat - radiatorki pociętę z jakiegoś coolera (aluminium, podstawa grubości 5mm, ogólna wysokość 36mm :D ) i chce przykleic do radka 9100.

Silikon mam a taśmy nie :D A poza tym kiepsko z kasą na cokolwiek ostatnio :-(

Napisz jak w końcu zrobiłeś i jak wyniki podkręcania???

Przykleilem radiatorki na silikon. Po godzinie grania w Far Cry na taktowaniu 380/333 zero bledow Przedtem po katowaniu karty grami dx9 pojawialy sie bledu juz przy 380/324. Jestem bardzo zadowolony, radiatorki sa cieple, maja okolo 35*C. Mysle teraz o dowoltowaniu ich. Moze po vmodzie karta pojdzie na 380/380 :P . Jak myslicie napiecie 3.2v nie zabije moich Infeonow 3.0?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj o problemie ent'a, on tylko chłodzenie zmienił ......

na ELSA Gladiac 920/921 radiator dałem na kropelkę i pastę srebrną i na Voodoo 3 200 też, zobaczę jak voodoo to zniesie, oryginalny radiator byłbiedny i przyklejony krzywo jakimś glutem 1mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...