Skocz do zawartości
xxx

Komp do 2600 zł z monitorm co o tym sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta-Epox8KRAI-246zl

Procek-2400+box T-bred(2000mhz) 349zł

Karta GRaficzna- ATI 9200 64mb 128bit Sapphire-284zł

Ramy 256 Kingstony cl2.5 -219zl

Dysk -WD80g 8mb ata100-327zł

CD-RW -LG52-32-52- 129zł

Kieszen -ok 30-40zł

Dodatkowy wentylator ok 20zł

Obudowa-Modecom (feel300w) 150zł

Klawiatura ok 30-40zł

myszka ok 30zl

Dyskietka-ok 30zł

Głosniki Creative Inspire 2.1 P380-178zł

Monitor LG 17 Flatron-ez 710BH -568zł

Sprzet składam dla kolesia i nie bedzie podkrecany dlatego wybralem ten procek, zasilacza lepszego nie moge dac bo cena juz za duza a ten Feel 300w spokojnie to pociagnie w tej konfiguracji ,

Wszystko mi wychodzi ok 2610zł-moze 2650 zł odrazu pisze ze wiecej juz nie moge wydac dlatego 512 ramu tez nie bedzie :(

Jak myslicie czy cos tu mozna zmienic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam a moze ubilibysmy interes :) bo ja chce sprzedac kompa poniewaz potrzebuje gotowki :( sprzet zostal kupiony w sierpniu a nagrywarka ma 2 lata za calosc chce 2000zl komp jak w podpisie co ty na to???? :) chyba ze twoj kumpel ma juz kompa cos w stylu duronek 700mhz gf2 wtedy jest mozliwosc wymiany kompa za doplata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie bedzie podkrecany t opo co plyta do podkrecania? ja bym dal ECS na NForce2 - nazywa sie N2U400-A - kosztuje podobnie. bez podkrecania NF2 na pewno jest wydajniejszy od KT600, to nie podlega chyba dyskusji.

Procek - ja bym nalegal na Bartona. A jesli za drogi to XP2000+ - specjalnej roznicy do 2400+ nie bedzie, a sporo taniej. Jesli chcesz brac Box to koniecznie wez oryginalny AMD (w twardej foremce plastikowej) a nie 'Action box' (w tekturce) i to najlepiej z takim wentylkiem ktory ma 'smigielka zaginane wstecznie po zewnetrznej' - superciche. W actionowych boxach ostatnio sa takie fioletowo - czarne goowna - okropnie glosne i nie chca wchodzic na niektore plyty.

FDD - a po co jesli mozna wiedziec?

LG to nie sa monitory wysokiej klasy, zwlasza dotyczy to tanszych serii. Klopoty z geometria to u nich cecha konstrukcyjna.

Ogolnie zastanowibym sie nad lepszym monitorem kosztem pozostalych czesci zwlaszcza tych ktore latwo zmienic na lepsze (procek, grafa (chociaz tej grafy na nic slabszego bym nie zmienial)), a moze koles ma juz wieze stereo i moglby sie obyc bez glosnikow za 178zl? A skoro plyta ma byc na KT600 to moze cos za 130-150 zl od ECSa albo Asrocka?

Z kolei co do obudowy - te feele nie sa nadzwyczajne. Moze zagadalbys z handlowcem, zeby kupic obudowe za 100zl (tracer/codegen/procomp), oddac do sklepu zasilacz (-50 - 60zl), a na jego miejsce kupic Modecom 300GT - koszt wychodzi taki sam, a calosc zdecydowanie lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie bedzie podkrecany t opo co plyta do podkrecania? ja bym dal ECS na NForce2 - nazywa sie N2U400-A - kosztuje podobnie. bez podkrecania NF2 na pewno jest wydajniejszy od KT600, to nie podlega chyba dyskusji.

nforce 2 3dmarkowo, sandrowo, benchmarkowo jest napewno szybszy ale naocznie tego nie widac (czytaj postaw dwa kompy obok siebie rozniace sie jedynie mobo). W przypadku nvidii mamy problem RTC :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nforce 2 3dmarkowo, sandrowo, benchmarkowo jest napewno szybszy ale naocznie tego nie widac (czytaj postaw dwa kompy obok siebie rozniace sie jedynie mobo). W przypadku nvidii mamy problem RTC :(

i dlatego wybrałem Via cos mi sie wydaje ze tez sprzedam NForca i kupie płyta Epoxa i Audigy ,cena ta sama i bez RTC co mnie bardzo czasem denerwuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dlatego wybrałem Via cos mi sie wydaje ze tez sprzedam NForca i kupie płyta  Epoxa i Audigy ,cena ta sama i bez RTC co mnie bardzo czasem denerwuje :(

Ja niedawno przelazlem z via266 na nforce 2 :D Reszta bebechow pozostala ta sama (no jeszcze proca ulepszylem ;) ) i na starszym sprzecie (na VIA) NFS:U wyciagal mniej klatek co prawda ale gralo sie plynnie. Teraz wyciagam wiecej kaltek (~50 fps) ale nawet gdy liczba klatek jest stala wedlug frapsa widac ze grafika sie rwie (zwlaszcza w tym "tunelu" wodnym i te dwa slupy po srodku - wtedy jak sie zwrok oderwie od samochodu i rozejrzy to strasznie widac). Dobrze ze w grach FPP (sof, rtcw, demo ut2004 za malo gralem wiec nie wiem) nie widac tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi