tkwadrat Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Witajcie Mam zamiar kupić sobie nowego coolerka, a jako że nie mam dziurek wokół socketa, mój wybór padł na TT Silent boost. I tu zaczyna się problem. Przejrzałem chyba wszystkie posty na temat tego coolera i ciągle nie wiem. Jedni zachwalają, inni narzekają. W testach wypada całkiem nieźle. Dlatego proszę właścicieli tego coolera o opinie. Szczególnie chodzi mi o głośność i temperaturę. Od razu zaznaczam, że będzie chodził na obniżonych obrotach. EDIT: Zwróciłem także uwagę na Thermalright'a ALX-800. Konstrukcja bardzo solidna i bardzo dobre recenzje (przy tym samym wentylu bije Volcano 12). Można do niego dorzucić jakiś solidny wolnoobrotowy wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Ten coolerek to cudenko!!! Bezglosny a moj proc w stresie ma max 36-38st :) Kupuj a sie nie zawiedziesz. Ponadto tak jak w moim przypadku radze od razu na proca zapodac ceramique i bedzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Właśnie o to mi chodziło :) Skoro tak chłodzi bartona@3400+ to nawet jak zmiejszę obroty to będzie jeszcze całkiem wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Uwierz mi nie bedziesz musial zmniejszac obrotow :) BTW ten caly zalmanik Cu na ktorego sie swojego czasu bardzo napalilem nie dorasta temu wentylkowi do piet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Uwierz mi nie bedziesz musial zmniejszac obrotow :) BTW ten caly zalmanik Cu na ktorego sie swojego czasu bardzo napalilem nie dorasta temu wentylkowi do piet... fajna sciema tylko ze juz CNPS 7000 AlCu na Low bije "Silent" Boosta na Normalu - oczywiscie pod warunkiem ze oba coolery prawidłowo zalozone :!: a "Silent" Boost jest Silent tylko z nazwy i jak ktos ma na prawde cichy komputer to na 101% ten cooler nie jest dla niego :P PS przypominam link ktory pokazuje ta super extra wydajnosc SB przy @ procku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=534...ght=silentboost IMO ten cooler jest warty gora 80 zl choc i to nie jest pewne :P PS2 kontrolnie EOT bo mi sie nie chce wdawac w polemike i udowadniac ze woda jest mokra itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 A co myślicie o ALX-800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Moja wypowiedz odnosnie Zalmanika Cu nie odnosila sie tylko do glosnosci, bo tu rzeczywiscie zalman jest lepszy.(w low hłehłehłe) Ale do caloksztaltu :) SilentBoost ma milion razy wieksze perspektywy jesli chodzi o podkrecanie niz ten Zalman a przy tym zachowuje cisze. Aha jeszcze co do ceny. Miedz jest droga(szczegolnie taki kawal ;) ), nowatorskie rozwiazanie wentylatora rowniez, nie wspominajac o wykonaniu. Dlatego wg mnie obecna cena jest minimum jakiego mozna zazadac... Ale kazdy ma prawo do swojego zdania. Najgorzej jak sie chce komus dobrze doradzic. Ah... Zestawienie SilentBoost vs. FalconRockII - jak dla mnie to jest kpina! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 mial byc EOT ale tam ...SilentBoost ma milion razy wieksze perspektywy jesli chodzi o podkrecanie niz ten Zalman a przy tym zachowuje cisze... chyba sobie robisz zarty :!: poszukaj gdzies na starym SPRZECIE mojego porownania SB vs. CNPS 7000AlCu ja sie opieram na tym a nie na testach z sieci TT SB przed spowolnieniem nie poraza wydajnoscia (a "cisza" to belkot marketingowy) natomiast po spowolnieniu ten cooler to Żenada przez DUZE Ż ...Zestawienie SilentBoost vs. FalconRockII - jak dla mnie to jest kpina! prawda bywa bolesna - zwlaszcza jak wiaze sie z wywalona w bloto kasa :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 A co myślicie o ALX-800?Ja uzywalem ALX-800 przed chlodzeniem wodnym (2 tygodnie temu). Temperatury AMD Athlon XP 2000+ @ 1667 MHz (bez podkrecenia) to 38C idle i 43 maksymum jakie wycisnalem przy Folding@Home lub Prime95. (pasta to byla Arctic Silver 5). Uzywalem do tego wiatraka 80x80mm Coolermaster na 2800 RPM - cicho szumial, moje dyski twarde sa glosniejsze 8) . (przy otwartej obudowie idle temp spadal do 35/36C) Ogolnie rekomenduje ALX-800, jeszcze jedna solidna konstrukcja firmy Thermalright, ale uwazam ze cena powinna byc 80-100zl. Na Proline dalem 119zl jesli mnie pamiec nie zawodzi. Aha, temp. w pokoju to ok. 22C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Dobra po tym poscie EOT :) Posluchaj powiem tylko tyle. Nikt mi za reklame nie placi i nikomu nie mam zamiaru udowadniac ze dobrze zrobilem kupujac SB. Ja jestem z nigo bardzo zadowolony. Jak dla mnie jest bezglosny, ale moze Ty jestes jakis audiofil i wszystko co ma wentyl Ci przeszkadze ;) Natomiast co do temperatur to sorry, ale ja wiecej nie wymagam. Jesli po takim podkreceniu jak u mnie w stresie temp waha sie na poziomie 36-38 - dla mnie bomba!!! Nie testowalem go na zwolnionych obrotach, bo po pierwsze nie bylo takiej potrzeby a po drugie przynajmniej ten Silent ktorego ja kupilem nie przewiduje pracy na zwolnionych obrotach :) A tak z drugiej strony to przepraszam bardzo. Skoro wszedzie ten wentyl chwala i zdarza sie ze jeden rodzynek jest niezadowolony to moze po prostu nie mial szczescia i trafil mu sie jakis bubel... Dobra w sumie dalsza rozmowa nie ma sensu ja wiem swoje Ty wiesz swoje a tkwadrat kupi co uwaza. Chcialem byc pomocny. Wiem, wiem Ty tez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Natomiast co do temperatur to sorry, ale ja wiecej nie wymagam. Jesli po takim podkreceniu jak u mnie w stresie temp wac dla mnie bomba!!! Chyba przy temp otoczenia = 10st C - wez czlowieku sie obudz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Nie, przy temperaturze 1st i turbinie od Boeinga zamontowanej w bocznym panelu obudowy - pasi? :twisted: Ciesze sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Gołota znasz ten tekst?? "MÓW CO UWAŻASZ! ALE UWAŻAJ CO MÓWISZ" Jak mamy sie tu obrażać to lepiej się wuprowadź z tego forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...