krawcu Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Cytat z zakładki "MOJE DANE" : jeżeli Twoje dane uległy zmianie lub są inne niż zaprezentowane powyżej, skontaktuj się z konsultantem Inteligo pod numerem 0 800 121 121 lub (81) 535 67 89. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Nowy numer musisz podac konsultatowi. Mam ten sam problem , od 4 miesiecy ktos dostaje moje sms bo pomylilem sie przy zakaladniu konta a teraz nie mam czasu tego zminiec :]. A co do inteligo to lipa jest jest jeszcze z wyplacaniem z bankomatu , za kazdym razem 4,50 pln w plecy. Niby malo ale mi tak miesiecznie 30-50 pln schodzi :/ Ale generanie konto fajne, chociaz mbank chyba lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dasabdul Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Miałem konto w Inteligo 1,5 roku i zrezygnowałem na rzecz mBanku. Miałem tam dwa konta: prywatne i firmowe. Jak mi dowalili opłaty za wypłatę z bankomatu rodzimego to sobie odpuściłem. Ogólnie od roku mam konta w mBanku i jestem umiarkowanie zadowolony. Umiarkowanie ponieważ w lutym dowalili 50gr za przelew z konta prywatnego. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 .... A co do inteligo to lipa jest jest jeszcze z wyplacaniem z bankomatu , za kazdym razem 4,50 pln w plecy. Niby malo ale mi tak miesiecznie 30-50 pln schodzi :/ Za wypłacenie pieniędzy z bankomatów PKO BP nie płacisz prowizji. Cytat ze strony inteligo Obecnie wszyscy posiadacze kont prywatnych mogą korzystać za darmo z wszystkich bankomatów PKO Banku Polskiego. Bankomatów PKO Banku Polskiego jest obecnie ponad 1700, (...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 krawcu i pepperoni dzieki, ja jeszcze nie mam konta wiec nie wiem co tam w tej zakladce jest napisane. ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Za wypłacenie pieniędzy z bankomatów PKO BP nie płacisz prowizji. Cytat ze strony inteligo Dokładnie Ja nic nie płacę bo wiem gdzie wypłacać, a tych bankomatów jest jak mrówków i kartoflów ;) A jako ciekawostkę powiem, że jak wypłacam pieniądze to zanim bankomat zdąży wydać mi pieniądze to już dostaję SMSa o tym fakcie hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Za wypłacenie pieniędzy z bankomatów PKO BP nie płacisz prowizji. Cytat ze strony inteligo Dokładnie Ja nic nie płacę bo wiem gdzie wypłacać, a tych bankomatów jest jak mrówków i kartoflów ;) A jako ciekawostkę powiem, że jak wypłacam pieniądze to zanim bankomat zdąży wydać mi pieniądze to już dostaję SMSa o tym fakcie hehe. To samo u mnie. Aaaa tak z naszego podworka. Ostatnio dostaje dokladna lokacja skad wyplacalem. KIedys np. na Swirskiego w I oddziale niepokazywalo. Aha i uwazaj na ten drugi bankomat (nowy) czasem nierealizuje. Ale kasa na koncie pozostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ogladajcie dzisiaj wieczorkiem intewencje w TVN. Zobaczycie ile warte jest to zakichane Inteligo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 ...Ogólnie od roku mam konta w mBanku i jestem umiarkowanie zadowolony. Umiarkowanie ponieważ w lutym dowalili 50gr za przelew z konta prywatnego. :(potrącili pieniądze bo dostałeś wpłatę na konto, czy potrącili za przelew ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ogladajcie dzisiaj wieczorkiem intewencje w TVN. Zobaczycie ile warte jest to zakichane Inteligo. 1608471[/snapback] Dobre dobre ;) Ja juz im bym nie ufal :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Juz lecialo, czy widziales zajawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) Juz lecialo, czy widziales zajawki ? 1609108[/snapback] Wczoraj czytalem na necie newsa o tej wpadce inteligo http://interwencja.interia.pl/jutro/news?inf=658627 Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 czyli na polsacie chyba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 czyli na polsacie chyba ? 1609265[/snapback] Tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Witam No to i ja się wypowiem, może przyda się komuś kto kiedyś będzie miał jeszcze jakieś wątpliwości co do Inteligo. Otóż posiadam tam również konto (młodzieżowe), zakładałem przez internet. Następnie musiałem wysłać pewne dokumenty z podpisem rodziców do Wawy i w ciągu 2 tygodniu zapukał do moich drzwi kurier, kilka formalności i po sprawie. Obsługa również bardzo miła - duży plus. Ja niestety mam miesiąc,że płacę a niekiedy nie płacę, tak jak już ktoś napisał jeśli na koncie miesięcznie jest < 100PLN wtedy pobierają opłacę w wysokości 3,xxPLN Usługa sms, za każdego sms-a ciągną odemnie 0,46PLN Kiedy kończy mi się zdrapka z kodami do e-banku zawsze na czas przysyłają następną. Reasumując polecam wybór tego banku. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Wszystko ladnie i w porzadku. Niestety karta kodow, to totalna bzdura i nieporozumienie. Nie rozumiem, dlaczego nie ma tokenow - za drogie ? A dlaczego karta to glupota - kto sie spotkal z pojeciem phishingu ten wie. Jezeli podmienie strone inteligo na spreparowana przez siebie i wcisne komus, zeby sie na niej zalogowal i przeprowadzil tranzakcje, to mam jego login, haslo i nr z karty kodow. I moze sobie te karte w rzyc wsadzic, bo wiekszosc ludzi dokonuje gora jednej tranzakcji na dobe - wiec zanim sie zorientuja, ze cos jest nie tak z kodem, ich pieniadze juz beda lezaly w Abudabi :mrgreen: . Z tokenem tak latwo sie nie da, bo mialbym tylko minute na wykradzenie kodu 8) Oczywiscie cala sytuacja jest czysto hipotetyczna i w celach edukacyjnych. A co do wpadki - moglo zdarzyc sie kazdemu, nie wiem o co taka afera. I niech ten caly Tomek nie pitoli, ze spodziewal sie wplaty etc. etc. Gowno prawda, nie mogl znac numeru rachunku przed zalogowaniem, wiec jak mogl sie jej spodziewac ? Zobaczyl, ze trafilo sie, to wyczyscil momentalnie konto i glupa rznie :mur: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 ...Z tokenem tak latwo sie nie da, bo mialbym tylko minute na wykradzenie kodu 8)...A później musisz znów wykraść kod, żeby potwierdzić realizację zlecenia :D, przynajminiej tak jest w Lucas Banku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 mi tam odpukac narazie nic sie nie dzieje z kontem na inteligo... karta kodow jest spoko, tokeny pewnie za drogie dla nich... mam juz konto od ponad 2 lat w tym banku i bardzo polecam... mozna placic karta w sklepach internetowych czy serwisach np. bukmacherskich... :) a o to mi przede wszystkim chodzilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A później musisz znów wykraść kod, żeby potwierdzić realizację zlecenia :D, przynajminiej tak jest w Lucas Banku :wink: 1609737[/snapback] Zgadza się. Mam konto w Lukas Banku i aby przeprowadzić transakcję muszę podać przy logowaniu login, hasło i numer z tokena. Przy wykonywaniu jakiejkolwiek transakcji muszę podać hasło i następny numer z tokena. Myślę, że e-konto w Lukasie jest bardziej opłacalne niż Inteligo. Moje całkowite opłaty miesięczne to 4 zł ( 0 zł prowadzenie konta, 1 zł karta visa electron + 3 zł za token - płatne raz na rok w kwocie 36 zł). Plusy: + bardzo bezpieczne połączenie (token elektroniczny) + darmowe przelewy (do wszystkich banków w polsce (nie ukrywam, że głównie to mnie przekonało do Lukasa) + brak opłat za prowadzenie konta niezależnie od salda minusy: - niskie oprocentowanie - 1 % (ale kto trzyma kasę na RORze dla procentów) - w porównaniu do Inteligo mała ilość bankomatów (ale dla mnie wystarczająca) Więc szczerze polecam jako rozsądną alternatywę dla Inteligo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 2 lata mam inteligo i jestem zadowolony.Wszystko pasi.Tylkol czasem jak chcę sprawdzic stan konta o godzinie 3.00 w nocy to serwis nie czynny :] Ciekawostka:jak rok temu kupywałem samochod to dla poprzedniego właściciela zrobiłem przelew 20000zł.Na drugi dzien patrze, dalej mam tytle samo na koncie.Zadzwoniłem do inteligo z wyjaśnieniem sprawy to powiedzieli mi ze tranzakcje na takie kwoty są dodatkowo zabezpieczone i zebym wpisał nowy numer komorki do swoich danych to by do mnie zadzwonili z potwierdzeniem a tak sie nie mogli dodzwonic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 jedyny problem to ze nie mozna miedzy 0-1 wyplacac kasy z bankomatow. ksiegowanie. tylko troche dlugo trwa zawsze... bywa irytujace w nocne eskapady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visual Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ja też ostatnio myślałem nad kontem, i jednak chyba wybiore mBank. Po pierwsze - za darmo, po drugie - zawsze mi cośtam kasy dojdzie(procent), po trzecie - wkażdej chwili moge wziac kase (ale trace procent). Jedyny minus to chyba ilość bankomatów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Visual 1.przelewy masz płątne 2.Skoro napisałeś ze bez płątne czy pewnie chodzi ci oto ze intelig płątne(3zł na miecha??)Ale skoro napisałeś ze procent-a inteligo płątne to bedziesz miał na koncie mniej niz 100zł czyli jaki procent?? 3. a w inteligo nie mozesz wziąć kasy w kazdej chwili??nie rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 posiadam rachunki i w inteligo i w mBanku. Zdecydowany plus na korzyść inteligo to ilość dostepnych bankomatów-co powoduje, iż całą kasę trzymam na tym rachunku. Pomijając ten fakt, to mbank jest lepszy (prowadzenie rachunku jest bezpłatne, w inteligo 1zł miesięcznie za vise electron, przelewy po 50 gr, a w inteligo po 1zł, minimalnie większe oprocentowanie w mbanku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Visual 3. a w inteligo nie mozesz wziąć kasy w kazdej chwili??nie rozumiem? 1621131[/snapback] Nie :mad: Maja CODZIENNA 'inwertaryzacje' ~ 0-1 w nocy, nieraz sie zdazylo ze potrzebowalem cos kupic przez neta, albo wyplacic szybko kase z bankomatu bo byla impreza a tu ZONK :? mBank pod tym wzgledem wypada super. Pozatym juz prawie rok sie ciagnie sprawa mojego brata, ktoremu z inteligo zajumali ze sklonowanej karty ponad 2000zl..... Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visual Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) FumFel_20: 1. 0.50gr, i tak taniej niz w inteligo 2. nie rozumiem tego co napisałeś w drugiej czesci tego punktu :P bede trzymał >100 zł bo po co trzymać tam pare groszy :P 3. a tak se napisałem ;) Wybieram mBank bo nie trzeba bulić za korzystanie co miesiąc. Pozatym juz prawie rok sie ciagnie sprawa mojego brata, ktoremu z inteligo zajumali ze sklonowanej karty ponad 2000zl.....To mnie jeszcze bardziej przekonuje do mBanku. //EDIT: chyba powinniśmy zrobić sobie topic o mBanku, bo tu jest o Inteligo, więc to OT :) Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Visual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...