MikeMan Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Więc... Dostałem kartę graficzną: "GeForce FX 5200 AGP8x 64Mb DDR DVI TV-out" (fajnie,nie?:-)) ALE niedziałającą i bez gwarancji... Mam zintegrowaną grafikę na płycie GeForce 4. Wsadziłem FX do AGP podpiąłem monitor i...... nic. Komp się włącza,słychać jeden długi pisk,a potem dwa krótkie i na tym koniec-nic się nie wyświetla na monitorze. I teraz zaczyna się zabawa: koleś twierdził że karta padła mu po zwykłym restarcie kompa i ponad to NIE była kręcona!! A i jeszcze karta nie ma zewnętrznych uszkodzeń (no i nie jest zjarana). Jakieś sugestie jak można reanimować tą kartę? No i czy w ogóle się da? Piszcie, jak się uda to będę miał FX za darmo więc...PROSZĘ POMÓŻCIE!!! :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 1 dlugi pisk - nie znajduje grafiki, w biosie mam nadzieje wyaczyles grafke onb ? moze u ciebie ustwia sie to jaka zworka? w sumie to raczej nie wazne, jesli grafy w ogole nie znajduje - poszukal bym zerwanych sciezek ew. niesprawnych elementow na laminacie - mozliwe ze karte da sie naprawic przelutowujac pojedynczy element. nie spodziewaj sie duzo po tej karcie,,,, jak by ie bylo skoro ja dostales - to doskonale wydane 0 zloty :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeMan Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Nidługo będę wiedział jak dokładnie karta przestała działać, a póki co wyłączyłem grafę onboard ale ten sam problem.Może zmiana biosdu... A skąd go wziąć żeby pasował na stronie producenta nie ma... A może jakieś inne sugestie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Nidługo będę wiedział jak dokładnie karta przestała działać, a póki co wyłączyłem grafę onboard ale ten sam problem.Może zmiana biosdu... A skąd go wziąć żeby pasował na stronie producenta nie ma... A może jakieś inne sugestie... Moim zdaniem karta ma po prostu skasowany bios. Dlatego powinieneś spreparować odpowiednią dyskietkę startową z automatycznym wpisywaniem biosu. Sam kiedyś coś takiego robiłem po nie udanej zabawie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeMan Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 No dobrze jak zrobić tą dyskietkę? No i skąd wziąć bios?Proszę o dokładne instrukcje!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeMan Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Ściągnąłem już tego nvflash i jakis program który się nazywa fx5200.Mam ponad to 6 różnych biosów które nazywają się mniej więcej tak: -"vid_bios_nvidia_gffx5200_4.34.20.15.zip;size=39597" -vid_bios_nvidia_gffx5200_4.34.20.23.94.zip;size=39697 -vid_bios_nvidia_gffx5200_4.34.20.27.zip;size=39143 -vid_bios_nvidia_gffx5200_4.34.20.42.zip;size=40356 -vid_nvidia_bios_gffx5200_4.34.20.16.00.zip;size=39672 -vid_nvidia_bios_gffx5200_4.34.20.23.16.zip;size=39665 Który z nich będzie odpowiedni do mojego xfx geforce fx5200? W ogóle jekiś będzie? No i jak dokładnie się flaszuje? Jak wiecie to piszcie!PROSZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeMan Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Powiedzicie mi co robię źle: -stworzyłem dyskietke startowa -skopiowalem na nia nvflash i bios.bin -przestawilem w biosie Init display na PCI slot -podpialem karte graficzna pod PCI, a uszkodzona pod AGP -podpialem kabel monitora do karty PCI -wlaczylem -wszystko ok,wpisuje komende robiaca kopie starego biosu : nvflash b backup.rom -dyskietka pracuje po czym wyswietla mi taki komunikat: ERROR: No NVIDIA display adapters found -i na tym koniec. Ja cos zle wpisuje, czy cos, czy moze karta jest juz na amen popsuta? Czy to wskazuje na wczesniejsze flashowanie biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...