Skocz do zawartości
CeglA

V7+ gorszy od boxowego coolera!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Do tej pory uzywalem do swojego proca Volcano7+. Proc chodzil w sredniej temp. okolo 45C i nie krecil sie wyzej niz 3.48GHZ. Dzisiaj z ciekawosci podpiolem cooler boxowy i co widze....temp nizsza o 5C i proc chodzi stabilnie juz na 3.55GHZ. Teraz zaluje tylko ,ze wyrzucilem 120zl w bloto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem ten coolerek i jedno co mogę o nim pozytywnego powiedzieć to to że ładnie się prezentuje jest strasznie głośny a chłodzi faktycznie gorzej od boxowego coolera u mnie dlatego chyba bo niestykał się z całą powierzchnią procka ,ale przydał mi się na grafę i tam sprawuje sie wyśmienicie bez wentyla zajmuje dodatkowo tylko jeden slot ,ale uwaga sporo waży dlatego mocowanie tylko na srubki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznac że Intel dokłada niezłe konstrukcje wentylatrów do swoich procków. Pod wzgledem wydajności i głośności pracy przewyższa go tylko (chyba?) konstrukcja Zalmana. Wytrzymałość też jest na niezłym poziomie. Więcej niż trzy lata to zadkość w przypadku innych producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boxowego Intela to rzeczywiście chyba tylko Zalman może przebić jeśli chodzi o wydajność i ciszę. Ja na razie swojego boxa nie zamierzam wymieniać bo i po co? Procek 2.4 idzie na 3.4 Ghz przy temp. do 55 stopni Czego tu więcej chcieć???

Wczesniej miałem 1.8A który szedł na 2.86 GHz na boxie i temp też max do 55 stopni. Jak mam wydać 200 zł na inny wentylator to bardzo dziękuję. Chyba, że zacznę wyciskac z mojego procka 7 poty :D (chociaż sam nie wiem czy kręcenie proca o 1 GHz powyżej fabrycznego zegrara to już nie jest wyciskanie 7 potów?? :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi