Skocz do zawartości
tanaka

Xpand Rally/ Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

latający cooper

przydarzyło mi się to podczas testowania(choc lepsza nazwa było by "katowania") mojego już dość niezle zrobionego coopera 1.1,....jadąc chyba z 145kph wpadłem na taką górke no i macie efekty na dołączonym zdjęciu :P

P.S zdjęcie takie ciemne bo kierowca był nieco zamroczony po wyleceniu z górki :P

P.S2 ostatnio jadąc na trasie Polish Stage 2, wyprzedziłęm moim cooperem ktory miał 96hp golfa ktory ma 110hp o 20s dla mnie :P (na simulation)

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem taki wybieram multi w grze chce kreować gre przez lan i tam są ustawienia servera nazwa itd to klikam start game i pupa kreacja faild zobaczcie u was czy możecie ustawić kreacje nawet na sucho jak nie jestescie w sieci chodzi mi o to czy wam sie uda czy też nie może jakiś crack do tego musi być ? Pozdrow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka.

Ja od niedawna śmigam w tą gierkę. I według mojej aczkolwiek subiektywnej opinii jest lepsza od Colina 2005 i Ryszarda. Zaraz posypią się na mnie gromy, ale poczucie prędkości w Xpand jest najlepsze. Jak zrobiłem sobie furkę ( nie wiem jak się nazywa, widzę ze stylizowana na EVO) i wcisnąłem 674 kuce, to od razu poczułem ze mam tyle pod maską. Ale nie popadając w skrajności ( w końcu 300 koni to limit WRC) to każda zmiana jest wyczuwalna. Albo, kiedy wypadam z trasy to lecę do końca ( a nie jak w zagrabanicznych tytułach zatrzymuje się na betonowych krzewach), i zaraz ktoś powie, że nie po to jest gra żeby wypadać z trasy.

Ale liczą się szczegóły, które ukazują się między innymi podczas "opuszczenia" toru jazdy, co oczywiście się nie zdarza prawdziwym graczom z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest najwazniejsze zeby gra radoche sprawiala, sęk w tym ze innym radoche sprawia hardcore symulacja a innym troche bardziej arcadowe podejscie. W colinie jest to ze jest gdzies posrodku (moja opinia) i dla tego wiekszosc osob jest rozczarowana modelem jazdy. Xpand mi tez sie bardzo podobal, choc nie gralem duzo w fulla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie jednak Xpand wymiata! znalem kilku wielbicieli Colina ktorzy na poczatku (po pierwszych testach) byli uprzedzeni i zdegustowani porownaniami do CMR. o dziwo tych paru ktorzy poswiecili temu tytulowi jeszcze kilka chwil, dzis przedklada XR nad CMRa i inne propozycje w tym gatunku. ja raczej nie przepadam za symulatorami samochodowymi ale rowniez dalem grze troszke czasu by sie przekonac ..i stalo sie :) jestem urzeczony w kazdym aspekcie - naprawde rewelacja!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś nie wiedział wyszło Xpand Rally Xtreme Single-Player Demo 332MB. Gra imo jest cieńka, pograłem z 5min i uninstall. 1024x768 wszystkie detale na full (oprocz blur) aax0, anizo x8 i kamera zza samochodu - 23fps, kamera z perspektywy zabiej (widac tylko droge) 32fps. Poprawili nieznacznie model jazdy ale i tak mam niesmak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja w tym najnwoszym xpand rally extreme nie mam polowy textur(sa cale biale), mam sterowniki warcatsy 6.11, wszystkie inne gry dzialaja mi bez zarzutu, beka jak zobaczylem ze jednym z 3 glownych sponsorow jest ..ati...

moze jakies 7.x pomoze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś miałem okazję przetestować pełną polską wersję XPAND RALLY XTREME. Pograłem trochę i moje wrażenia po krótce:

+ 1024x768; ustawienia pośrednie -> 32-39 fps!; ustawienia custom (skierowane bardziej na jakość) 26-34 fps; ustawienia max.jakość 17-25fps

+ efektowne rozbicia szyb (pajęczyny); sarny oraz kibice ;o

+ jadąc terenówką czuć, że siedzi się za kierownicą prawdziwego 4x4 (czyt. ujęcie kamery z kabiny)

+ chmury

- samochody; bardzo małe zróżnicowanie, brak licencji, strasznie kiepskie sterowanie

- brak możliwości zobaczenia auta od frontu, tudzież takowej kamery

- koła + alufelgi; LOL

- pilot; bardzo nie wyraźny bełkot zagłuszany silnikiem

- odgłosy aut; raczej wszystkie samochody mają taki sam oddźwięk a z najniższej kategorii pierdzą niczym stare odkurzacze

- engine chrome; mimo iż gra u mnie b. ładnie chodzi to jednak uważam ten silnik strasznie badziewny

- grywalność + klimat; w ogóle go nie ma, jeździ się bez żadnych emocji - wolałbym pograć w pradziadka CMR2

także po godzinie uninstall... a tutaj nagrałem wam taki 2,5 minutowy filmik "misz-masz" (ustawienia grafiki custom j.w.) 40MB (xvid 2000kbit/s) -----> XRX_PL_misz-masz.avi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam inny problem. egz. z tych dodawanych do kart Palita. system Vista32. stacja DVD z której instalowałem pod literą (B:), a folder z grą na partycji o literce (P:). system oczywiście na (C:). wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że każda próba odpalenia gdy (czy to przez skrót na pulpicie czy z autostartu) kończy się wyskakującym okienkiem z napisem: Please insert CD of "Xpand Rally Xtreme"

what the f..k?

Edytowane przez dymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, dziwne to wszystko.

U mnie XR:X chodzi płynnie na max, ale to bardzo IMHO przeciętna gra, nie ma takiej dynamiki, wszystko się świeci, dźwięki niemrawe, ale pograć pomimo to można, tak 3-4 wyścigi i na tym koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem bo gdy wchodze w tryb Multi przez neta i daje join game to gra sie zawiesza..pomaga tylko alt+ctrl+del , mam oczyywiscie oryginalną wersje z cdkeyem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadła mi w łapki wersja dodawana do czegośtam :] Po obrzydliwie długiej instalacji odpalam skrót i..... nic.

Po około minucie wyskakuje monit proszący abym włożył oryginalną płytkę. WTF ? Czyżby starforce przyczepił się do daemona ?

YASU nie pomaga. Win z SP2

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi