draak Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Panowie, spokojnie... w pracy wam sie nudzi, czy jak? :/ Jak za tego xpanda dalem 40 euro, a na polce obok stoi colin 2005 za 45E... Dla mnie gameplay w tym drugim tytule jest o niebo wyzszy, wiec racja maja raczej Kaeres i Hanu. XR nie jest wart tej ceny. Kropka PS. Colin 2005 to oczywiscie nie symulacja na miare Ryska, ale od czasu tego nieslawnego dema zmienilo sie duzo in plus (w przeciwienstwie do xpanda- techlandowi czas przez palec przeciekl :/) i gra sie w to naprawde arcymilo (przynajmniej na standzie w sklepie, to taka moja opinia "na szybko") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 BTW - czy tą gierkę również napisali w Javie? Tak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Nie mierz ludzi swoja miarka. Zapomniałem, że d3 to Ci babcia z hameryki przysłała 3 sierpnia, a rbr kupiłeś na ebay - nie ważne, że kosztowałby z pewnością więcej niż te 40zł o które tutaj problem robisz. P.S. szczerze żałuje, że phpbb nie ma czegoś tak przydatnego jak scorefile bo już dawno byś tam grzał miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ford Anglia Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ja juz mam. Wczoraj widziałem, w Media Market, stos Xpandow, za promocyjna cene 50 PLN, mimo innej ceny na opakowaniu. Nie wiem, co Wy sie tak czepaicie. Gralem latami w Colina od 1 serii...na 3 sie zrazilem, a 04 to porawiona 3, kolenym kolonem jest 2005. Richard Wyglada fajnie, ale jest jakis taki bez jaja. Samochod sie tak nie zacowuje. Wszyscy sie zachwycaja fizyka, a Ona jest przecietna. jedziesz, szybko, przykladowo 130 a wydaje sie, ze samochod stoi i trzeba patrzec na predkosciomierz, ktorego nie oge wylaczyc. A fakt jest taki, ze jak jedziesz pełnym gazem przez szpaler drzew, to nie masz zasu patrzec na V. No, ale to nie koniec.. autko, momentami zachowuje, sie kaby miało 100 kg, wylatuje w powietrze i robi rolki. Bez przesady...ten samochod swoje wazy. A Xpand.. no wlasnie, tu fizyka jest dziwna, wymaga przzwyczenia, ale potem daje wiele zabawy. Czuc moment dochamowan, i gdy jedziesz 140 słychac jak graja dyfry, skrzynia wyje...czujesz, ze jedziesz szybko, a nie trzeba sie domyslac. Co do płynności, to nic mi nie tnie. Mam Atlona 2400 Xp + i wszytsko płynniutko. Do tego Radeon 9700/9800, 1.1 GB Ram. Wszystko plynniutenko, nic....nie widze cięć. I te cienie chmur odbijajace sie w asfalcie, gdy niebo sie przemieszcza. Rozwalajace sie znaki, i płotki... Dla mnie Xpand na pierwszym miejscu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 ...Rozwalajace sie znaki, i płotki... Dla mnie Xpand na pierwszym miejscu!no przeciez bez tego zaden sim nie jest prawdziwym simem, pozostaje zyczyc ci dalszego rozwalania znakow i plotkow, powodzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ford Anglia powodzenia :D Na RBR masz za malo ikry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 gra rajdowa gdzie podstawa to rozwalanie znakow hmmmm ... destruction derby se odpal ;] na trasie sie utrzymac to jest sztuka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ford Anglia a masz wogole kiere do PC czy na klawie "jezdzisz" ?: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ford Anglia Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 He. Widze, ze wysmiewac to potraficie, ale mało komstruktywnie. Jak realia, to reali. utrzymanie sie na drodze, za mało ikry? Ludzie, z czego Wy te wnioski wyciagacie? Kierownice mam, z FF, gram tylko w gry ktore, maja cos wspolnego z kierownica. Zaczynałem od Stuntsa, i GP1 , mam juz w tym duze doswiadczenie, i wkurza mnie takie gadanie. Objezdzlem juz kilka symulatorow, własnie serie GP. czy GP Legends. Nie udzielam sie na forum, ale tak mnie wzieło. Myślałem, ze tu jest kulturalna rozmowa, a na to sie nie zanosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Bzdury musimy tlumic w zarodku :) No juz sie nie denerwuj. Twoj gust, Twoja sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 zmienili coś od czasu demek SP i MP ? chodzi mi o sterowanie/fizykę, bo tam na asfalcie to by się poprostu automatyczny pilot przydał, bo się po zakrętach nie da jechać!!, choćby też dlatego, że odgłosy pisku opon są skopane... A co do przycinania grafiki - to mogliby jeszcze detale/efekty obniżyć w ustawieniach minimum-bo w demkach to na minimum i tak grafika wymiata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Co do wrażenia prędkości w RBR się TOTALNIE nie zgodzę. Tutaj leci się 130 i człowiek jest cały po**any, czy zaraz dzwona nie zaliczy, a w Colinie 160 i do przodu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 sory ale nie jestem w temacie ;) z tego co slyszalem xpand ralli jest zabezpieczony starforce... czy to prawda?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Z oceną fizyki byście sobie dali siana, bo jest ocena kierowcór rajdowych którzy pograli we wszystki trzy gry, i tak: Richar Burns Rally: G r a f i k a : + bardzo ładnie odwzorowane auta, bardzo wierne, + duzo kurzu i dodatkowych efektów „drogi” i tego co sie na niej znajduje (kamienie), + super odwzorowane trasy! - drzewa i cale otoczenie to standardowa grafika na poziomie cmr4, nie powala na kolana ale jest mila dla oka, D ź w i ę k i : + super dzwieki, zwłaszcza pracy sinika na wolnych obrotach, podczas przyspieszania i hamowania, F i z y k a : - samochód bezwładny jakby nie mial masy, - lata po drodze, obija sie miejscami jak ping pong, - zawieszenie nie pracuje tak jak powinno, nie odbija nie dobija, - auta sa strasznie nerwowe i trudne w prowadzeniu, - nawet z malych predkosci nie da sie praktycznie shamowac do zakretu, Zastanawia mnie co to byli za kierowcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Najlepsze i tak jest Rally 2000,jedyna samochodowka (z wyjatkiem NFS 2 SE) z normalnym sterowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 He. Widze, ze wysmiewac to potraficie...Objezdzlem juz kilka symulatorow, własnie serie GP. czy GP Legends...A moze pochwilisz cie osiagnietymi czasami? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Dlaczego tu tak cicho i czemu nikt nie pisze o pelnej Polskiej wersji gry tylko angielska,przecierz juz od dawna jest dostepna na rynku :) i jest calkiem niezla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 a kto ma pisac ? skoro gierki nie ma w necie to pewnie nikt jej nie ma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 a kto ma pisac ? skoro gierki nie ma w necie to pewnie nikt jej nie ma :lol: Jest i to w naszym ojczystym jezyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 moim zdaniem gierka nie jest zla... ale ona ma poprostu jakies smiesznie wymagania.. w toce 2 gram na prawie max detalach a w xpand na zupelnym minimum... i na dodatek wala mi sie tekstury asfaltu, domkow itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 dzis gierka wpadla w moje rece... powiem ze imo gra jest nudna, praktycznie nie ma tu zadnej atmosfrery, klimatu ktory towarzyszy przy rajdach WRC. graficznie wyglada super, chyba najbardziej zaawansowana ze wszystkich rajdowek. na moim sprzecie elegancko dziala ze wszystkim na full ( + standardowo juz dla mnie aa x4 i anizo x8 ). ale co nam oferuje? nic ciekawego, jest jedynie jedna trasa kanion w trzech odcinkach i to w trybie pojedynczego wyscigu. auta... jst tez kilka w roznych wersjach (p206, punto, bmx x, mini moris, focus) moze gdyby techland popracowal nad nia jeszcze tak ze 2 lata (nie mowie tu o licencjach na uata bo wiadomo ze hajsu nie mamy na takie sprawy) ale skupil sie nad atmosfera i dynamika rajdow to moze nie myslalbym juz o uninstallu. miernota jednym slowem :( btw - nie wiecie moze czy sa jakies kody bo chcialem jeszcze stestowac sobie inne trasy (m.in polske) i auta, a jutro oddaje gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi35 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 kupiłem ta gierke i okazało sie ze total kicha! Colin 5 i Toca Race Driver 2 są 100% lepsze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 R.i.P. co ty chrzanisz? jedna trasa w 3 odcinkach ? bój sie boga... to że jak zainstalujesz gre to masz tylko te 3 odcinki odblokowane to nie znaczy, że tyle jest... ja mam 10% kariery skończone i mam ~15 tras dostępnych... Aut też jest w cholere, tylko szkoda, że techland nie dostał praw do nazw... Tryb kariery jest fanstastycznie zrobiony, zarabianie modowanie itd... Nie jest to symulacja WRC, to są Xpand Rally a nie Xpand WRC :P gra ma pare wad, ale jej zalety są skutecznie je przysłaniają :) dla mnie gierka -9/10 :) p.s. w grze nie chodzi o to by kosić płoty, ale chodzi o to, że jak się wjeżdża w taśmę boczną to ma sie urwać a nie odbijać nas z iskrami... widzę, że na tym forum niektórzy lole rozwijają swoją lolowatość ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi35 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 stary kazdy ma swoje gusta i wyobrażenia o dobrej samochodówce.To jest tylko gra i albo ci pasi albo nie Wyluzuj>Ja pozostanę przy swojej opini> Pozdro!stary kazdy ma swoje gusta i wyobrażenia o dobrej samochodówce.To jest tylko gra i albo ci pasi albo nie Wyluzuj>Ja pozostanę przy swojej opini> Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yagadoor Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zibi oczywiscie, ze kazdy ma swoje zdanie, ale stwierdzenie, ze Pro Race Driver 2 jest lepszy od Xpand Rally jest cokolwiek chybione. Porownujesz przeciez gre rajdowa z wyscigami asfaltowymi. To tak jak zestawic serie Thief z Doom - niby wszystko FPP, a jednak diametralnie inne, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Gra jest bardzo dobra. System kariery jest genialny. Zarabianie ojro, kupowanie. Fascynujace naprawde. Fizyka jest srednia ale mozna wpedzic milo wieczor w xpand rally zapewniam. Gra swiatel popisowa, uszkodzeia auta porzadnie zrobione. Gra warta kazdej zlotowki. Mam 15 % skonczone i to juz syci. Nie moge sie doczekac lepszych aut i nowych czesci, ide dalej grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi35 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zibi oczywiscie, ze kazdy ma swoje zdanie, ale stwierdzenie, ze Pro Race Driver 2 jest lepszy od Xpand Rally jest cokolwiek chybione. Porownujesz przeciez gre rajdowa z wyscigami asfaltowymi. To tak jak zestawic serie Thief z Doom - niby wszystko FPP, a jednak diametralnie inne, prawda? W race driver 2 jest chyba ze 30 różnych imprez samochodowych podobne wyscigi jak w colinie i xpand rally. Xpand Rally poza dobrą grafiką to miernota niestety.A szkoda liczyłem no coś lepszego. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Zibi oczywiscie, ze kazdy ma swoje zdanie, ale stwierdzenie, ze Pro Race Driver 2 jest lepszy od Xpand Rally jest cokolwiek chybione. Porownujesz przeciez gre rajdowa z wyscigami asfaltowymi. To tak jak zestawic serie Thief z Doom - niby wszystko FPP, a jednak diametralnie inne, prawda?XR nie jest rajdowka tylko pseudao rajdowka. sa tam wozki robione na rajdowe a nie force rajdowe. poza tym IMO RD2 jest lepszy niz XR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Gierka jest bardz dobra :) Faktycznie nie jest to symulator WRC ale rajdów po bezdrożach czego dowodem są samochody terenowe :D Grafika jest po prostu PRZEPIĘKNA. Co z tego że chodzi gorzej niż CMR czy TRD2? Na medium wygląda dużoooooooo lepiej od tych gier :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilo Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam! Jest sprawa. Porysowała mi się pierwsza płyta od XR. Nie mogę odczytać jednego pliku DATA.cab. Plik zajmuje niecałe 10MB. Jeśli mógłby ktoś podesłać na lilo85@tlen.pl to byłbym wdzięczny. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...