Skocz do zawartości
Gość SamoDobro

Jaki procesor optymalny do płyty ASROCK K7VT4-4X?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SamoDobro

Witam.

Mam płytę główną ASROCKA K7VT4-4X, DDRy 256 MB 400MHz (jutro będzie to już 2x256 MB) i procesor Duron 800.

Naturalną koleją rzeczy chcę zmienić procka. Co byście mi polecili do wsadzenia na tą płytę, żebym mógł to sobie jakoś rozsądnie pokręcić? Kompa używam do 3D Studio, więc moc obliczeniowa przydatną będzie, szczególnie koprocesor jakiś wydajny. Przyznaję się, że trochę też gram, ale tutaj wąskim gardłem bardziej jest karta graficzna (Radeon 9200 SE), a tej na razie na pewno nie zmienię.

Zatem: co wybrać?

Proszę o propozycje jak najbardziej optymalne: tzn. jak najtańszy procek jak najbardziej podkręcalny :) na tej płycie (zakres regulacji napięcia +3% i +6%)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na płycie za bardzo FSB nie powalczysz, więc raczej podkręcanie będzie mnożnikiem. Najlepszym rozwiązaniem będzie Barton Mobile. Jego głównymi zaletami są odblokowany mnożnik i możliwość sporego podkręcania bez podnoszenia napięcia (albo z minimalnym podnoszeniem tak, jak na twojej płycie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

Zamierzam w końcu kupić tego Bartona 2500+

i pytanie: jaki waitraczek do niego polecacie? zależy mi przede wszystkim na ciszy i bezproblemowym montażu na mojej płycie głównej - wydajność wiatraczka też jest oczywiście ważna, ale procka pewnie nie będę za mocno podkręcał - będzie natomiast długie godziny pracować pod maksymalbnym obciążeniem - 3D Studio MAX go będzie męczyć. zatem: jaki wiatrak do tego procka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...