malek Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Na początek móże mój konfig: XP2200+, 2x 256 MB DDR, ASRock K7Vt4-4X, karta powyższa i inne duperele. Miałem zainstalowane stery 45.23 (poprzednio miałem kartę fx5200 64bit i w 3dmarku 2001se miałem 5300 pktów). Po zmianie karty na tego fx5600 wyniki wzrosły, ale tylko do 8300. Poeksperymentowałem trochę ze sterownikami i najlepsze wyniki osiągnąłem na 44.03 ok. 9000 tyś. Pomyślałem sobie... zmienię płytę główną! Jak pomyślałem tak zrobiłem i mam teraz konfig identyczny jak u góry tyle że mam Solteka na NForce2 i co ? I nic... Wynik 9300 pktów, a w dualu 9500 tyś! Oczywiście system na nowo postawiony. Słyszałem jednak, że jak się ma jakąś tam kompilację windows xp (nie pamiętam już jaką - może ktoś wie?) to wyniki wyraźnie wzrastają - tyle że sprawdzałem też na win98 i wyniki identyczne! A może ktoś ma jakieś sugestie? Mogę tylko powiedzieć jeszcze, że zainstalowałem jakieś stery ForceWare (nie wiem które) wyniki (jeszcze na Asrocku) nie zmieniły się w ogóle w stosunku do 45.23, ale za to gry zaczęły strasznie ciąć (!!!) i wogóle były problemy. Acha w 3DMarku 2003 lekko ponad 2600 pktów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 zmien karte na jakas 4200 ti :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malek Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 zmiana niestety nie wchodzi w grę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 złom karta, gorsza od gef3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 sprobuj pokrecic procek to wynik wzrosnie :D chociarz na tej mobo mozesz miec problemy z kreceniem :? szukaj okazji na zmiane grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 sprobuj pokrecic procek to wynik wzrosnie :D chociarz na tej mobo mozesz miec problemy z kreceniem :? szukaj okazji na zmiane grafy soltek na nforce2 to zła płyta do krecenia?? 8O 8O 8O to jedna z najlepszych płyt do OC :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 sprobuj pokrecic procek to wynik wzrosnie :D chociarz na tej mobo mozesz miec problemy z kreceniem :? szukaj okazji na zmiane grafy soltek na nforce2 to zła płyta do krecenia?? 8O 8O 8O to jedna z najlepszych płyt do OC :!: pisząc tego posta mialem na mysli ASRock K7Vt4-4X :wink: sory, nie doczytalem dokladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Jak podkrecisz proca to powinienes dobic do 10000 . Ale tak jak pisali przedmowcy , wybor tej karty nie byl najlepszym pomyslem... A jakiej firmy jest ta karta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 bez przesady , az takie zle toto nie jest :? wynik w sumie w normie , podkrec proca. ja mam ~10,5k na tym co w podpisie stery 56.64. w 2k3 niezle wyczesales , ja mam tyle po lekkim oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Ja na athlonie 1600 i KT333 mialem bez o/c jakies 9k a po max o/c jakies 10200pkt http://service.futuremark.com/compare?2k1=7482738 na sterach 53.03 na 4x.xx nie sprawdzalem. Na tym co mam w podpisie bez o/c mam jakies 10500 na sterach 5x.xx no i max na nich mialem prawie 13k po o/c a na 44.03 mam w podpisie. w aquamark3 mam po o/c 295xxpkt a w 3dmark03 bez oc 2300-2500(w zaleznosci na jakich sterach) a max 3367pkt. Max wyniki po o/c proca Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malek Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Dlaczego te karty mają taką złą opinię. Producent tej karty to Prolink. Aha karta ma 128 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 No bez przesady karta taka wypasiona nie jest i te 10k to wynik godny tej grafy i wiecej bez krecenia bym od niej nie oczekiwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Dlaczego te karty mają taką złą opinię. Producent tej karty to Prolink. Aha karta ma 128 MB bo sa słabe ,wolne do bani gorsze od starszych gef3 czy gef4ti sensowne fxy zaczynaja sie od 5700Ultry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 U nvidii to dobre były 2mx400, 2ti, 3ti i 4ti - fx to niestety porażka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 U nvidii to dobre były 2mx400, 2ti, 3ti i 4ti - fx to niestety porażka...mx nigdy nie byly dobre a zapomniales dodac GF DDR(ktory byl naprawde dobry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ja bym dodał legendarnago gf256 na DDR-ach CLAP'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 U nvidii to dobre były 2mx400, 2ti, 3ti i 4ti - fx to niestety porażka...mx nigdy nie byly dobre a zapomniales dodac GF DDR(ktory byl naprawde dobry) gef 2MX 400 oferowaly za tamtych czasow bardzo dobry stosunek wydajnosci do ceny i dlatego byly bdb :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 dokladnie :!: clap, ti3 i 4 to byly najbardziej udane wytwory nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Moim zdaniem jak na tą kartę wynik jak najbardziej ok.Teraz trochę podkręć proca to spoko do 10000 powinieneś dobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Dlaczego te karty mają taką złą opinię. Producent tej karty to Prolink. Aha karta ma 128 MB bo sa słabe ,wolne do bani gorsze od starszych gef3 czy gef4ti sensowne fxy zaczynaja sie od 5700Ultry Troszke pojechales, ja mam GFX 5600 sparkla i 3Dmarku 2k1 mam 12500, a to chyba nie az tak strasznie malo jak na karte z 600zl. Poza tym wiele zalezy od czasu dostepu pamieci w danym modelu. Takze bez przesady :!: ps1. bez podkrecania mialem 10400. ps2. Niedlugo zakupie blok wodny na gpu i zobaczym ile pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Dlaczego te karty mają taką złą opinię. Producent tej karty to Prolink. Aha karta ma 128 MB bo sa słabe ,wolne do bani gorsze od starszych gef3 czy gef4ti sensowne fxy zaczynaja sie od 5700Ultry Troszke pojechales, ja mam GFX 5600 sparkla i 3Dmarku 2k1 mam 12500, a to chyba nie az tak strasznie malo jak na karte z 600zl. Poza tym wiele zalezy od czasu dostepu pamieci w danym modelu. Takze bez przesady :!: ps1. bez podkrecania mialem 10400. ps2. Niedlugo zakupie blok wodny na gpu i zobaczym ile pojdzie. tylko jakiego masz cpu na jakim fsb !!! na gef4ti 4200 wycisnał byś 16k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...