Kubasik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 ja u siebei sam sklejam pojemniek przykrecam go na sróbki i iszczelniam sylikonem tylko sie zastanawiam czy przy takim rozwiazaniu nie bedzie mi woda po wyłączeniu pompki zlewac sie do rezerwuaru ?? jak niemiec wpadnie to zapodam dzsiaj 1 fotki musze tego atmana zrobić bo kurde 45c na 1.7v z spider extream to chyba troche za duzo, oby to byłą wina pompki :) jesli oba konce wezy beda w wodzie to nie będzie sie ona zlewac do rezerwuaru . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 nie rozumiem zabardzo po co az 2 rezerwuary :? jeden jako zbiornik wyrownawczy , a drugi jako odpowietrzacz :? jeden rezerwuar normalny odpowietrzanie dolewnie itp. drugi to porostu zastepstwo dla benadziejnego kolanka ktore musze miec zaraz na wylocie z pompki , chce zeby woda wpadala do rez i potem na CPU , ale mniejsza o to dlaczego i czy warto ja chce wiedziec tylko czy to w teorii ma prawo dzialac :P pewnie i tak sie skonczy na tym ze bede musial sam to sprawdzic ale , moze kots juz cos takiego probowal zrobic :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 z tym rezerwuarem nad eheimem to imo niewypal , poniewaz pompka bedzie musiala przepchac wode pokonujac ciezar tejze wody , co bedzie powodowalo dosc znaczne opory i raczej b.ciezko ci bedzie to odpowietrzyc , predzej sie oblejesz:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 z tym rezerwuarem nad eheimem to imo niewypal , poniewaz pompka bedzie musiala przepchac wode pokonujac ciezar tejze wody , co bedzie powodowalo dosc znaczne opory i raczej b.ciezko ci bedzie to odpowietrzyc , predzej sie oblejesz:/ :cry: Ale z drugiej stony bedzie rownowazacy napor wody splywajacej z drugie reza ktory jest wyzej od tego 5,2 no i trzeba sie zastanowic co bardziej ograniczy przeplyw ciezar wody czy to nedzne kolanko i kilometry weza . A z tym odpowietrzniem to faktycznie lipa bo nie pomyslalem ze Eheim bedzie musial to cale pow. przepchac przez caly uk. do drugie go reza co jest raczej niemozliwe (takze nietety odpowitrznik bedzie konieczny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 ja to planuje zrobić tak: bede chciał pompke z rezerwuarem wzucić do 5.25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 http://www.1000lecie.pl/~vip/weland.jpg moj ladniejszy :P ;] http://niemczuk.republika.pl/wc2/weeland1.jpg http://niemczuk.republika.pl/wc2/weeland2.jpg ja tez chce takiego hydorka. Boże ja tez chce te cacko :) kiedy ten mate bedzie mial produkty Cfd w ofercie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 na razie faza wstępna ale zobaczycie za pare dni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 moze byc problem z uszczelnieniem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 no właśnie cały czas nad tym pracuje ale zbilza sie wolne to bede miał troche czasu :) update: juz porobiłem dziurki w plexie i atmanie doszlifuje ostatnie kawałki i kleje skrecam i uszczelniam. postaram sie jutro do wieczora zkończyć:) :twisted: update niezdawałem sobie sprawy ze obróbka plexy nie jest taka prosta juz mam teog dosyćale nie podam sie zrobie ja :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 niestety okazało sie ze mój sylikon ise nie nadaje i czekam z rezerwuarem&atmanem do poniedziałku odpaliłem go jednak w misce i podłaczyłęm pod sprzeta i cieknie mi ze szybkozłączek rozmawiałem z nimcem i on powiedział ze uniego tez to samo jak to mozliwe jest ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 niestety okazało sie ze mój sylikon ise nie nadaje i czekam z rezerwuarem&atmanem do poniedziałku odpaliłem go jednak w misce i podłaczyłęm pod sprzeta i cieknie mi ze szybkozłączek rozmawiałem z nimcem i on powiedział ze uniego tez to samo jak to mozliwe jest ???? mozliwe jest, bo waz nie pasuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 dobra z tymi szybkozłaczkai juz sobie poradzilismy trzeba bedzie weze mzmienicnarazie jade na miedzianych rurkach ale co do atmana to zaczyma stweirdzać ze sie jednak zawiodłem, moge poweidzieć ze jest wart swoejj ceny ale zadna rewelacja po okablowaniu dyma to wode gozej od aqarela (neimiec świadkiem) powoli dochoze do wnoiosku ze długo z nim nie pociągne na dnich nowe foty i rekord y :) zdradze tylko ze na gf teraz atirka siedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 od tej pory to juz rev 2.3 d nowe foto moze cos mi poradzicie bo mi sie straszne nagrzewnica grzeje ta 120 jej nie moze zchłodzić na 12v :wink: ta nagrzewnica nie jest jescze do konca moja ale licze ze dogadam sie z thomasem :) zdjecia rtobione dzisiaj na dniach otwartych szkoły wiec mozecie nie komentować tej choinki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 zrob shrouda na nagrzewnice , jak rozwiazales problem z atmanem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 atamna ma juz zintegrowany rezerwuar :D i nie wiem co mu sie stało ale nagle dostał olsnienia i zapierda.... jak burza az miło shrouda nie bede robił bo mi sie nawet nie zmiesci w zaden sposób a tak w ogole to musze tylko to od nozek wyciac bo to przeszkadza najjwiecej i juz z nagrzewnica bedzie gites, tylko strasznie wode mam ciepła z tego co zauwazyłem to około 35c w stresie woda ma na 2v core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 czy sie dogadamy to sie jeszcze okaze narazie o nia dbaj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 shroud to podstawa. to nie jest juz ten skraplacz z disco. moze chcesz jeszcze jedna lub dwie 120 na nagrzewnice ;] Kubasik => atman wyglada jak 7 nieszczesc, ale chodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 shroud to podstawa. to nie jest juz ten skraplacz z disco. moze chcesz jeszcze jedna lub dwie 120 na nagrzewnice ;] Kubasik => atman wyglada jak 7 nieszczesc, ale chodzi ;] no sory jakie 7 nieszcesc ładnie wyglada :D jak bys sie pofatygował jak go jeszce miałęm na wiezchu to by sami ocenili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Niemiec pofatyguj sie i zrob szczegolowe foty atmana :D tez bym chcial wziac kompa do szkoly :D by sie zdziwili niektorzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Niemiec pofatyguj sie i zrob szczegolowe foty atmana :D tez bym chcial wziac kompa do szkoly :D by sie zdziwili niektorzy :) zrobie jak bede mial swojego cyfraka w domu, bo obecnie lezy w moim plecaku w pokoju kumpla w akademiku. zostawilem go tam bo nei bede sie z cyfrakiem wozil po klubach. moze jutro cos da sie zrobic. jak Adam ladnie poprosi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 nooo tak jeszce mam prosic bo niemiec nie bedize łaskaw ruszyć pupci bo to przeciez jakieś 800m jest przeciez tak dalego a cyfrak taki wielki i icezki ze nie dasz rady z buta takiej odległosci przybyć a bez zaprtoszenia podania i 2 zdjec to pewnei nawet na gg sie nei odezweisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Witam. Mam pytanie z innej beczki. Z czego masz tą nagrzewnice ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Witam. Mam pytanie z innej beczki. Z czego masz tą nagrzewnice ??to jest star czy inny autobus. wiecej mozesz o niej przeczytac w komentarzach na MCS bo jest to identyczna do oferowanej przez neta. Nie boj zaby Adam. jak bede mial aparat to wpadne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...