marcellus Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Witam, Nigdy nie mialem dluzszego kontaktu z kartami ATI, tak tez nie wiem czy ponizszy wybor jest wlasciwy... Nie wiem ktorego producenta najlepiej kupowac i... Dlaczego jest AZ taka duza roznica w cenie miedzy wersja 128MB a 256MB? Praktycznie $100 za 2x wiecej pamieci... Czy to ma AZ taki duzy wplyw w grach? Link do strony: ATI Radeon 9800 Pro Czy warto ja kupowac? Czy lepiej rozgladac sie za czyms innym? aha... Robie upgrade glownie z powodu gry Far Cry bo jak zobaczylem screeny osob co maja R9800 to zrozumialem, ze na moim Ti4200 to tylko marnowanie zabawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 256 mb przydaje sie dopiero w rodzielczosciach powyzej 1600x1200 :lol: wiec nie ma raczej sensu doplacac do 256 mb... wersjie 256 posiadaja pamiatki DDR II ktore sie mocno grzeja = slabo podkrecaja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 256MB ramu przydaje sie jak grasz w duzych rozdzielczosciach , bo wtedy tekstury maja sie gdzie pomiescic :) Co w przypadku radka 9800Pro jest bardzo dobra opcja bo ta karta na pewno bedzie pieknie dzialac w takich rozdzielczosciach i te dodatkowe ramy sie jej przydadza . Nie wiem czy przypadkiem wersja z 256Mb ramu nie ma juz pamieci DDR2 i dlatego jest taka roznica w cenie... W kazdym razie wybor karty jak najbardziej trafny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 256 mb przydaje sie dopiero w rodzielczosciach powyzej 1600x1200 :lol: wiec nie ma raczej sensu doplacac do 256 mb... wersjie 256 posiadaja pamiatki DDR II ktore sie mocno grzeja = slabo podkrecaja :wink: no to wielki UFF :D a ktore warto kupowac? bo widze, ze sa np Sapphire, HIS, etc. i sa rowniez build by ATI... nie planuje podkrecac karty... przynajmniej nie mam szczescie do podkrecania bo ciagle mi wszystko sie wiesza :? no i czy ten Radeon warto brac? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 jesli chesz podkrecac to powercolor bo ma (glownie) pamiatki Hynixa... reszta ma samsungi :lol: Jesli nie planujesz podkrecac to najlepiej: Club-3d lub Sapphire :wink: 9800 pro HIS'a ma podejzanie malo osob :? Jak mowilem wieksosc bierze Sapphire lub Club 3d :wink: ja polecam Club 3d bo ludzie maja najmniej problemow z nimi :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Nie warto kupować. Zaczekaj z miesiąc i wtedy będziesz miał leprzy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 a co za miesiac wejdzie :?: za miesiac to 9800 pro zniakna z pulek a na nich miejscu pojawia sie 3 razy drozsze r420 :( A ceny i tak juz racej duzo nie spadna 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 No wlasnie cos 9800 ostatnio spada cenowo... a FarCry czeka na dysku i kusi :D A te nowe karty to chyba sobie tylko poogladam ;) bo stac mnie z pewnoscia nie bedzie. wykres wziety stad: LINK Mam jeszcze jedno pytanie... Czy ktos wie jaka jest maksymalna dlugosc kabla, jesli bede chcial podpiac TV do tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Z doświadczenia wiem że przy kabelku 5m juz obraz przestaje byc zyleta. Najlepiej komp jak najbliżej TV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...