Skocz do zawartości
DL

MSI KT3-ULTRA2-r

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pewne pytania odnosnie tej plyty... mianowicie kupilem ja bratu wraz z procesorem athlon xp 1600+ seria AGOIA... wszystko jest swietnie procesor pracuje jeszcze na szynie 169 (10,5x1774,5 - dalej nie wytrzymuja chyba pamieci choc i tak jest niezle 338 dla pamieci elixir PC 2100) i wyszstko bylo by dobrze gdyby nie fakt ze PCI jest nieco za wysokie (ponad 42,5) o ile calemu systemowi to nie przeszkadza to niestety nie wytrzymuje tego sb live... dlatego, poniewaz nie mam doswiadcznia z ta plyta, chcialem zapytac czy jest jakas mozliwosc zmiany dzielnika PCI na poziom 1/5 ... sama plyta tego nie robi, rzecznych ustawien w biosie nie ma... czy jest jakis sposob wymuszenia taikego dzielnika??? czy jestem zmuszony do przeniesienia procesor na wiekszy mnoznik (13x136)

takie ustawienie wytrzyma live ale wydajnosc pamieci sporo sie zmnijsza, a poniwaz tryb synchroniczny jest najwydajneszy wolal bym pozostac przy FSB 169

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie ze tego nie robi... szyne sprawdzam sisoft sandra...ale ewidetnie dzielnik pci sie nie zmienia poniewaz liwe sie wiesza, ustawilem 166 z poziomu biosu po wlonczeniu windowsa i odpaleni si soft sandry na pci jest ponad 40 Mhz... a co do biosow to niestety nie ma innych jest tylko jeden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje sie faktycznie ze sandra podaje bzdury... komputer pracuje z fsb 166 i wszysttko chodzi ok...

milo jest miec procesor prawie 3 krotnie tanszy a osiagajacy te same parametry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DL jakbys mogl, napisz mi jak Ci sie sprawuje ta MSI KT3-ULTRA2, bo jakbym kompa skladal to wlasnie na tej plycie.... (btw. do jakiej wartosci moge do niej procka wsadzic? Bo nigdzie nie moge sie doczytac...)

SeBo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...