Skocz do zawartości
mastermax

Celeronek 2.4 ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Przykro mi to pisac ale bredzisz Kaeres. Chocby i mial Abita/ Asusa/ Epoxa/ Whatever > ECS to nie ma fizycznej mozliwosci by osiagnac 12k na ti4200 (def.) + celeron 2.4GHz (def.).

Nie wierzysz? Popatrz na ORBa, pozniej odpisuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi to pisac ale bredzisz Kaeres. Chocby i mial Abita/ Asusa/ Epoxa/ Whatever > ECS to nie ma fizycznej mozliwosci by osiagnac 12k na ti4200 (def.) + celeron 2.4GHz (def.).

Nie wierzysz? Popatrz na ORBa, pozniej odpisuj.

owszem ale proca da sie podkrecic 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem u brata ma Celinę 2 GHz z tekstem na ustach "zobaczymy jak u Ciebie śmiga net", po paru minutach brat patrzy dziwnie na mnie a ja w szoku po prostu bida z nędza z tym Celeronem to dziad dziada pogania. Na opuźnienia w reakcji programów na moje działania prawie się pogubiłem z tym co tam obsługiwałem. Mój Durak 1,6 @ 2 GHz to mały potworek do tego [ciach!]a o Bartku @3100+ nie powiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem u brata ma Celinę 2 GHz z tekstem na ustach "zobaczymy jak u Ciebie śmiga net", po paru minutach brat patrzy dziwnie na mnie a ja w szoku po prostu bida z nędza z tym Celeronem to dziad dziada pogania. Na opuźnienia w reakcji programów na moje działania prawie się pogubiłem z tym co tam obsługiwałem. Mój Durak 1,6 @ 2 GHz to mały potworek do tego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> o Bartku @3100+ nie powiem.

CELERON 2,6GHZ < Duron 1300 > P4 1,6GHz tak to w parktyce mneij wiecej wyglada a nawet ten duron moze miec lepszy komfort pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smutne jest, że ludzie kupują Celerony sugerując się radami sprzedawców którzy mówią jak P4 potanieje to zamiast Celerona wstawi się P4 i będzie cudnie.

Jak dotąd nie spotkałem takiego szczęśliwca by zaraz po Celeronie wstawił P4. Bo Pentium zamiast potanieć to znikło z rynku wyparte przez lepsze Celiny i P4 lub jak chcieli wstawić P4 to sprzedawca tłumaczył że stare MOBO to się nie nadaje dla takiego CPU. Koszty rosły, a miało być tak pięknie.

System należy kupować z pełną świadomością czego możemy się spodziewać po danym sprzęcie jeśli klient się nie zna i liczy na fachowość, uczciwość i rzetelność sprzedawcy to dopiero zaczynają się schody.

Czy musi tak być ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz - trochę przesadziłeś - z tego co pamiętam Pentium4 1,6 = Celeron 2,2  :lol:

no moze fakt celina2,6=p4 1,8 ale wydajnosc tych cpu jest fatalna celina ktora by dogonila twojego procak musiala by miec z 5GHz i to neiwiem.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie kiedyś skorzystałem z wymiany Celiny 1,7GHz (mój pierwszy proc pod platforme Pentium4) na P4 1,6Ghz i wtedy dopiero komputer dostał kopa zwłaszcza po podkręceniu na 2,12Ghz. Natomiast wiadomo że im szybszy Pentium4 tym jeszcze więcej megaherców potrzeba Celkowi więc masz rację że "jedyne" 5GHz i mamy w Celeronie wydajność podobną do mojego proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to jest niby to 1.6p4 - nic po kreceniu dopiero mozna o czyms mowic, tak jakby mowic o antku na 1.6Ghz tez to powolne jest...

nie przesadzaj antek 1,6 niejest zły :D no moze do gier srednio ale do pracy o tak jest zaje....:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to jest niby to 1.6p4 - nic po kreceniu dopiero mozna o czyms mowic, tak jakby mowic o antku na 1.6Ghz tez to powolne jest...

Jeśli to do mnie to napisałem przecież że kiedyś to było, chociaż siedzę teraz przy tym kompie - mój drugi i chodzi bardzo ładnie. A podkręca się ponad 2,4Ghz. Moim zdaniem jeden z ciekawszych procesorów Intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku*** ale brednie

Celek 2.6GHz=D1.3 ?

A najlepsze bylo to -> D1.3=PIV 1.6 :D:D:D

lukasrz coraz wiecej bzdur piszesz na forum.

Dajcie mi tego celka 2.4 i jakas porzadna plyte.

Jestem w stanie zakwestionowac calego compare ORBa, cale to forym i kazdego ignoranta, ktory powie, ze celek 2.6=d1.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku*** ale brednie

Celek 2.6GHz=D1.3 ?

A najlepsze bylo to -> D1.3=PIV 1.6 :D:D:D

lukasrz coraz wiecej bzdur piszesz na forum.

Dajcie mi tego celka 2.4 i jakas porzadna plyte.

Jestem w stanie zakwestionowac calego compare ORBa, cale to forym i kazdego ignoranta, ktory powie, ze celek 2.6=d1.3

założe sie z tobą o kazde pieniadze ze duron 1,3 w wieksozsci benchamarków przebije P4 ,16GHz oczywiscie mowimy bez oc wszystko !!! tosamo celeron 2,4GHz nie krecony !!! ma tą samą wydajnosc w 3dmarkach ;) i w komforcie pracy :] skoro celek 2,4=P4 1,6GHZ a duron >P4 1,6GHZ to duron1,3 ~ celeron 2,4GHz i ta w rzeczywistosci jest oczywiscei wszystko bez O/C !!!! a jak wiemy Duron 1,3GHz =Thunderbird 1,2GHz :] tak to wygląda i nie oszukujmy sie :D a jak z wszystkich testow wyniki z przed ok 2lat Thunderbird 1,2GHz bijł na łęb na szyje P4 1,6GHz tak samo Pentium III 1,2GHz robil Pentiuma 4 1,6GHz w jajko :lol: przecierz ten starutki P4 1,6GHz to szmelc jakich mało

gdybym mail wybierac np pomiedzy :

Pentium III 1,2GHZ

Thunderbird 1,2GHz

Pentium 4 1,6GHZ

bez zastanowienia brałbym Pentiuma III 1,2GHz !!! P III rulezz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi