Skocz do zawartości
Gizmo__20

Problem z radeonem 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem kupiłem karte graficzną adeona 9100 firmy connect 3D i nie mam zadowalajacych wynikow niz powinny byc ledwo wyciaga 5000punktow a powinien wyciagac prawie 9000 co morze byc tego wina ?? muj profil sprzetowy to

Celeron 1.7Ghz MOBO P4VXASD2+ 256DDR Radeon 9100 SB live 5.1

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam taki problem kupiłem karte graficzną adeona 9100 firmy connect 3D i nie mam zadowalajacych wynikow niz powinny byc ledwo wyciaga 5000punktow a powinien wyciagac prawie 9000 co morze byc tego wina ?? muj profil sprzetowy to  

Celeron 1.7Ghz MOBO P4VXASD2+ 256DDR Radeon 9100 SB live 5.1  

Prosze o pomoc

Niestety z tym prockiem to nie poszalejesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 9860 pkt ale z prockiem 1700 MHz i FSB 200 i DDR400 i przy radku 270/540 MHz, z celeronem 1700 to miałbym tyle co ty :lol: , no może z 6000.

jakbyś wymienił proca na jakiegośduronka 1600 to do 7000-7500 byś doszedł bez podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie macie sie czym chwalic berkut mial prawie 13000 i sie nie chwali  

a z tym procesorem to ciesz sie ze masz w ogole tyle

A widzisz zeby tu sie ktos chwalil ? Bo ja widze tylko , ze ty sie chwalisz i to nie swoim wynikiem ! Poza tym berkut to zawodowa liga Extreme O/C wiec nie porownoj jego wynikow na kaskadzie z kims kto ma boxowe chlodzonko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz zeby tu sie ktos chwalil ? Bo ja widze tylko , ze ty sie chwalisz i to nie swoim wynikiem ! Poza tym berkut to zawodowa liga Extreme O/C wiec nie porownoj jego wynikow na kaskadzie z kims kto ma boxowe chlodzonko

wybacz ty sie akurat nie chwaliles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli twierdzisz że porównywanie swyników to przechwałki to ok. To miało udowodnić jak celek jest cienki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli twierdzisz że porównywanie swyników to przechwałki to ok. To miało udowodnić jak celek jest cienki :)

nie do dobra skonczmy przepraszam to moj blad n to jak orownywujemy to ja mam 9991 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli odpaliles moj compare to da sie zauwazyc ze wynik jest robiony na 2GHz a nie jak mam w podpisie 2,2GHz ...

chodzi mi o tu o podkrecalnosc grafy - masz 10MHz wiecej na rdzeniu i az o 30 wiecej na memorkach.

pozatym jak piszesz masz fsb190 czyli pamieci masz @380 a u mnie wynik robiony na 333 :(

IMO powinienes lekko wyjsc z 10k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli odpaliles moj compare to da sie zauwazyc ze wynik jest robiony na 2GHz a nie jak mam w podpisie 2,2GHz ...

chodzi mi o tu o podkrecalnosc grafy - masz 10MHz wiecej na rdzeniu i az o 30 wiecej na memorkach.

pozatym jak piszesz masz fsb190 czyli pamieci masz @380 a u mnie wynik robiony na 333 :(

IMO powinienes lekko wyjsc z 10k

ale 9991 mam na gragie troszke podkreconej nie podkrecam juz jej mozno bo mi sie bardzo grzeje i narazie zbieram na radiotaokri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za pomoc mam jeszce taki jeden problemik moja karta radeon 9100 firmy connect3D ma takty rdzeń 280 a pamięć 210 nie mam pojęcia ale wydaje mi się ze to sa nitypowe takty a co do sprzętu macie racje poszedlem do kumpla i na tym radku mialem 9000 na gigabyte i AMD XP2000+ 256DDR(333) więc dziekuję a czy doradzacie mi kupno procka AMD Duron 1800 i płyte EPOX 8RDA+ czy ten zestaw nadaje sie do overclockingu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo jak najbardziej sie nadaje.. ale co do procka.. wzialbym 1400 lub 1600.. a z tego powdou ze pewnie bedziesz mial zablkowany mnoznik a jak bedziesz mial tak wysoki jak w 1800 to wysoko z fsb nie pojedziesz :

ja bym zarzucil 1600 durnia. mobo moze zostac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi