KoRa Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Witam jestem nowy i mam pytanko ktore bylo napewno juz poruszane ale moze nie w takiej konfiguracji ale wole sie upewnic... Nigdy nie bawilem sie w podkrecanie ale czas zaczac. A wiec mam Athlona Xp 1700+ (ustawiony po Bozemu :D ) na Asus A7V8X (via KT400) z tego co odczytalem rev 1.xx + 2x256 RAM 333 cl 2.5. Moje pytanie :D - prosilbym o szczegoly co mam zmieniac jakie parametry aby osiagnac najlepszy rezultat (widzialem ze ludzie kreca je do 3000) - zapewne bede musial zupgradeowac MB BIOS mam 1011 - w PCPROBE w opisie procka mam max speed 2250 a current 1466 - jakie informacje ewentualnie jeszcze musze podac Dzieki i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Ja bym zmienil mobo :D na NF2 bo ma lokade PCI/AGP i lepiej sie nadaje do krecenia . Jesli nie masz zamiaru tego robic :) to uwazaj na czestotliwosc PCI bo twoj twardziel moze to bolesnie odczuc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Echh... Co i jak ustawić? Na Twojej płycie uważaj z FSB, żeny nie przekroczyć ~38MHz na PCI... Podnoś prędkość proca i sprawdzaj stabilność w prime95, ewentualnie podnośc napięcie itp. itd. Można podać: -serię procka -oznaczenie kostek pamięci -uzasadnienie - dlaczego zakładasz nowy topic o tym, co było setki razy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRa Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Witam dzieki michasiek za zainteresowanie mialem troche problemow z kompem :D dlatego dopiero odpisuje. Pokombinowalem troche ale otoz co sie dzieje: - po zmianie ze 133 na 166/33 komp wogole nie startuje i zeby bylo zabawniej jak zmienie na 100/33 tez nie startuje czyby bylo jakies zabezpieczenie acha mam dwie kosteczki Kingston DDR 256MB PC-333 (KVR333X64C25/256) zmienilem tylko mnoznik z 10 na 12.5 i chodzi ale w sumie to tylko mnoznik czyzby plyta przeszkadzala ?? Mam jakies inne wyjscie?? Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRa Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 acha i zapomnialem dlaczego u mnie po przestawiniu mnoznika w BIOSIE przy starcie procka widzi caly czas jako 1700 a nie np 2000 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 KoRa, najwyrazniej masz zablokowany procesor, albo poprostu bios odczytuje z procka defaulta wartosci, sprawdz wcpuid albo sandra ile ma NAPRAWDE mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRa Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 sprawdzilem to w Asus Probe i mam Current speed 1666Mhz a Max speed 2250MHz....i jeszcze jedno jak sprawdzic date i serie procka dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRa Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 dobra na koniec napisze moze co mi sie udalo zrobic: - 165/33MHz - mnoznik 11,5 (wiesza sie czasami :( dziwne) - Vcore=1,60V na 165/33x11 dziala stabilnie czy jest jakis programiik do zmierzenia aktualnego speeda Athlona a nie rzeczywistego (rzeczywisty u mnie 1815 lub 1897) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopik Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 jeśli dobze zrozumiałem pytanie to dobry będzie program WCPUID tam jest zakładka TWEAK i dalej chyba REAL TIME CLOCK głowy nie dam bo teraz nie mam go pod ręką 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...