Skocz do zawartości
wampir

Ostre podnoszenie +3,3V a Vdimm ????

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to dobra grupa na takie pytanie , jesli tak to prosze przeniesci gdzies ten watek.

Jak w moim fortroniku FSP 300BT podniose +3,3V to czy jednoczesnie podniesie mi sie tez napiecie na Vdimm ??? bo sa zalezne od siebie???

Epox niestety cos zaniza , dla 2,9 daje tylko 2,85-2,82 a przydaloby sie tak z 2,9- 2,95 V

Czy jest w tym jakas logika ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wiekszosci plyt Vdimm jest zalezny od linii 3.3V,jednak podniesienie go nie powoduje zwrostu napiecia.przyklad....gdy mamy Vdimm moda na pamieci to max co mozemy podniesc napiecie przy +3.3V to wlasnie 3.2-3.3V,a jesli zalezy nam na Vdimm w okolicach 3.4-3.7V to musimy zmodowac linie +3.3V w innym wypadku taki Vdimm bedzie nierealny do osiagniecia.

troche zamotalem,ale mam nadzieje ze zakumaliscie meritum sprawy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumacja , ale troche mnie szlag trafia z tym epoxem 8rda3i

Zmiana chlodzenia NB ( radiator od celka 466) , radiatory na mosfetach na tasmie termo , i 225 prime wywala ale super pi przechodzi 2M ( laduje sie winda nawet na 230 i mozna zrobic test w aidzie ale prime tez siada) nie zaleznie czy vdd 1,6 czy 1,8 :evil:

Pamieci napewno wydalaja czy to mozliwe zeby to byla wina SB , albo czego innego :?:

A taki mam komunikat od prime'a :

FATAL ERROR: Reading from temp file.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten stabilizator moze byc uzalezniony od wejsciowego napiecia i gdy je podniesiemy to MOZE sie tez vdimm podniesc. Wszystko zalezy od plyty. Oczywiscie jak juz Vip wspomnial przydaje sie to gdy modujemy na plycie vdimm i ogranicza nas napiecie wejsciowe. Na xs pisza niektorzy ze podniesienie samego napiecia poprawia stabilnosc na wysokich fsb ale nie czytalem dokladnie, wiec moge sie mydlic :P

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...25&pagenumber=2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj epoxik 8rda+ rev 2.2 ciagnie do 240mhz na vdd 2,0v. Aktualnie pracuje na 233 mhz i to pamiec mnie ogranicza a nie plytka :) Przy tych 240 to juz byl problem ze stabilnoscia pamieci a nie plyty, a na 233 mhz przechodzi prime bez zadnego problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi