marcellus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Co wedlug Was lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? Roznica w cenie to miedzy $219 (z wiatrakiem) a $239 (bez wiatraka) Karte bede podkrecal na XT. Jesli chodzi o chlodzenie to mam wiatrak z boku obudowy. Czy ten wiatrak jest bardzo glosny?... http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-281&depa=0 http://www.newegg.com/app/viewProductDesc....-102-299&depa=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Moim zdaniem jezeli nie masz wody to warto doplacic - ale widze ze masz juz zm80a-hp na gf'ie wiec jezeli mozesz go przelozyc - to wybralbym ten z wiatraczkiem :) - takie jest moje zdanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 UWAGA !!! Ta ramka to pole ogłoszeniowe, służące zamieszczaniu ważnych informacji związanych z działaniem portalu tweak.pl i jego forum. Prosimy - począwszy od teraz - o zwracanie uwagi na wyświetlane tu informacje oraz stosowanie się do ewentualnych zaleceń. Dyskusja na temat tego moda prowadzona jest w tym wątku. Wszystkie pytania z serii "co kupić" i "co lepsze" prosimy zadawać w dziale "Podstawowe zagadnienia" Prosimy o sensowne tytułowanie nowych wątków. Dziękujemy - redakcja. podstawowe zagadnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Marcellus moim zdaniem jezeli nie chcesz zakladac wody to zakup tego 9800 z pasywnym chlodzeniem bo: lepiej chlodzi GPU + wiatrak co masz w obudowie i w nim są odrazu radiatory na pamięci więc też lepiej się będą kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Marcellus moim zdaniem jezeli nie chcesz zakladac wody to zakup tego 9800 z pasywnym chlodzeniem bo: lepiej chlodzi GPU + wiatrak co masz w obudowie i w nim są odrazu radiatory na pamięci więc też lepiej się będą kręcić. radiatory na pamieci sa tylko w wersji 256 mb - bo tam sa DDR II ktore trza solinie chlodzic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 gent: bullshity opowiadasz marcello bierz z wiatrakiem (ale i tak ja wzialbym Herca a nie build by ati) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 gent: bullshity opowiadaszto pokarz mi wesjie 9800 pro 128 mb ktora ma standardowo radiatory na pamiatkach (oprucz Herculesa) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 No nic... wlasnie zamowilem wersje z wiatrakiem. Moze jutro dostane to zobacze czy warto bylo opuscic nvidie ;) ...a jak bedzie za bardzo pierdzial to wpakuje tam ZM80A-HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 marcellus ---> wiatrak jest glosny jak... silencer na max obrotach 8) (dla mnie cichy) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 marcellus ---> wiatrak jest glosny jak... silencer na max obrotach 8) (dla mnie cichy) :)Ja sie juz pozegnalem z cichym kompem... Kiedys mnie wzielo na jego wyciszanie to wzialem kupilem uklady Zalmana na CPU i grafike, ale odkad w kompie mam 3 dyski to nie dosc, ze mam glosno to goraco jak cholera... paradoksalnie wiatrak sprzodu kompa (cel: schlodzic goracego raptora) spowodowal, ze cieple powietrze "znad" dysku leci prosto na reszte kompa... Efekt? Trudno uwierzyc? Na CPU dochodzi max do 73 stopni!!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 ja bym wzial ta z radiatorem bo sam mozesz sobie dorobic nadmuch(np. jakis wypasiony SUNON 120x120 na 12v i masz super chlodzonko...no i ciche na 5v) a z wiatraczkiem seryjnym to jakas lipa, pewnie glosny jak cholera. No i radiatorow na pamieciach nie ma....a to przy kreceniu sie przyda jezeli nie chcesz sam kleic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Tak z ciekawosci to ile obrotow na sekunde ma ten wiatrak? Tylko litosci... niech to nie bedzie wiecej niz 3000... :? ja bym wzial ta z radiatorem bo sam mozesz sobie dorobic nadmuch(np. jakis wypasiony SUNON 120x120 na 12v i masz super chlodzonko...no i ciche na 5v) a z wiatraczkiem seryjnym to jakas lipa, pewnie glosny jak cholera. No i radiatorow na pamieciach nie ma....a to przy kreceniu sie przyda jezeli nie chcesz sam kleic.No ale moge chyba uzyc moj obecny ZM80A-HP ? A wiatrak mam z boku obudowy, wiec to chyba jeszcze lepiej bo jest nadmuch chlodnego powietrza... Tak w ogole to takie radiatorki na pamiec mozna gdzies dostac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Tak z ciekawosci to ile obrotow na sekunde ma ten wiatrak? Tylko litosci... niech to nie bedzie wiecej niz 3000... :? ja bym wzial ta z radiatorem bo sam mozesz sobie dorobic nadmuch(np. jakis wypasiony SUNON 120x120 na 12v i masz super chlodzonko...no i ciche na 5v) a z wiatraczkiem seryjnym to jakas lipa, pewnie glosny jak cholera. No i radiatorow na pamieciach nie ma....a to przy kreceniu sie przyda jezeli nie chcesz sam kleic.No ale moge chyba uzyc moj obecny ZM80A-HP ? A wiatrak mam z boku obudowy, wiec to chyba jeszcze lepiej bo jest nadmuch chlodnego powietrza... Tak w ogole to takie radiatorki na pamiec mozna gdzies dostac? :) swojego zalmana napewno bedziesz mogl uzyc, ale pewnie o o/c na XT mozesz zapomniec...... dozuc jeden wiatrak z tylu(w miare duzy, min 80x80mm) z przodu na dole i jezeli chcesz ciachac bude to komin nad prockiem bo inaczej to ci sie to wszystko tam usmazy po dodaniu radka. a radiatorki na pamieci mozesz wykonac z pocietego radiatora CPU albo qpic...nie wiem jak w USA ale napewno sa jakies sklepy wysylkowe dla o/c maniakow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...