Skocz do zawartości
marcellus

Ktory z tych dwoch Radeonow 9800 wybrac? (bez/z wiatrakiem)

Rekomendowane odpowiedzi

Co wedlug Was lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?

Roznica w cenie to miedzy $219 (z wiatrakiem) a $239 (bez wiatraka)

Karte bede podkrecal na XT. Jesli chodzi o chlodzenie to mam wiatrak z boku obudowy.

Czy ten wiatrak jest bardzo glosny?...

Dołączona grafika

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-281&depa=0

Dołączona grafika

http://www.newegg.com/app/viewProductDesc....-102-299&depa=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA !!!

Ta ramka to pole ogłoszeniowe, służące zamieszczaniu ważnych informacji związanych z  

działaniem portalu tweak.pl i jego forum. Prosimy - począwszy od teraz - o zwracanie uwagi  

na wyświetlane tu informacje oraz stosowanie się do ewentualnych zaleceń.  

Dyskusja na temat tego moda prowadzona jest w tym wątku.  

Wszystkie pytania z serii "co kupić" i "co lepsze" prosimy zadawać w dziale "Podstawowe zagadnienia"

Prosimy o sensowne tytułowanie nowych wątków.  

Dziękujemy - redakcja.

Dołączona grafika podstawowe zagadnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcellus moim zdaniem jezeli nie chcesz zakladac wody to zakup tego 9800 z pasywnym chlodzeniem bo:

lepiej chlodzi GPU + wiatrak co masz w obudowie

i w nim są odrazu radiatory na pamięci więc też lepiej się będą kręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcellus moim zdaniem jezeli nie chcesz zakladac wody to zakup tego 9800 z pasywnym chlodzeniem bo:

lepiej chlodzi GPU + wiatrak co masz w obudowie  

i w nim są odrazu radiatory na pamięci więc też lepiej się będą kręcić.

radiatory na pamieci sa tylko w wersji 256 mb - bo tam sa DDR II ktore trza solinie chlodzic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcellus ---> wiatrak jest glosny jak... silencer na max obrotach  8)  (dla mnie cichy)  :)

Ja sie juz pozegnalem z cichym kompem...

Kiedys mnie wzielo na jego wyciszanie to wzialem kupilem uklady Zalmana na CPU i grafike, ale odkad w kompie mam 3 dyski to nie dosc, ze mam glosno to goraco jak cholera... paradoksalnie wiatrak sprzodu kompa (cel: schlodzic goracego raptora) spowodowal, ze cieple powietrze "znad" dysku leci prosto na reszte kompa... Efekt?

Trudno uwierzyc? Na CPU dochodzi max do 73 stopni!!! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial ta z radiatorem bo sam mozesz sobie dorobic nadmuch(np. jakis wypasiony SUNON 120x120 na 12v i masz super chlodzonko...no i ciche na 5v) a z wiatraczkiem seryjnym to jakas lipa, pewnie glosny jak cholera. No i radiatorow na pamieciach nie ma....a to przy kreceniu sie przyda jezeli nie chcesz sam kleic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawosci to ile obrotow na sekunde ma ten wiatrak? Tylko litosci... niech to nie bedzie wiecej niz 3000... :?

ja bym wzial ta z radiatorem bo sam mozesz sobie dorobic nadmuch(np. jakis wypasiony SUNON 120x120 na 12v i masz super chlodzonko...no i ciche na 5v) a z wiatraczkiem seryjnym to jakas lipa, pewnie glosny jak cholera. No i radiatorow na pamieciach nie ma....a to przy kreceniu sie przyda jezeli nie chcesz sam kleic.

No ale moge chyba uzyc moj obecny ZM80A-HP ?

A wiatrak mam z boku obudowy, wiec to chyba jeszcze lepiej bo jest nadmuch chlodnego powietrza...

Tak w ogole to takie radiatorki na pamiec mozna gdzies dostac? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawosci to ile obrotow na sekunde ma ten wiatrak? Tylko litosci... niech to nie bedzie wiecej niz 3000... :?

No ale moge chyba uzyc moj obecny ZM80A-HP ?

A wiatrak mam z boku obudowy, wiec to chyba jeszcze lepiej bo jest nadmuch chlodnego powietrza...

Tak w ogole to takie radiatorki na pamiec mozna gdzies dostac? :)

swojego zalmana napewno bedziesz mogl uzyc, ale pewnie o o/c na XT mozesz zapomniec...... dozuc jeden wiatrak z tylu(w miare duzy, min 80x80mm) z przodu na dole i jezeli chcesz ciachac bude to komin nad prockiem bo inaczej to ci sie to wszystko tam usmazy po dodaniu radka. a radiatorki na pamieci mozesz wykonac z pocietego radiatora CPU albo qpic...nie wiem jak w USA ale napewno sa jakies sklepy wysylkowe dla o/c maniakow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi