Skocz do zawartości
jarus

[karta muzyczna/klawiatura] przerywanie odtwarzanego dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku dni mam przedziwny problem z dzwiekiem w moim kompie. Otoz sprawa wyglada nastepujaco: wszystko teoretycznie dziala super i niec sie nie dzieje do momentu w ktorym zaczynam sluchac winampa i pisac cos na klawiaturze, poprostu piszac co jakis czas mam takie dziwne dzieki (piski itp.). Od razu popwiem, ze to nie moze byc wina karty dziwekowej poniewaz kupilem dzisiaj Creative p580 + SB audigy i po podlaczeniu tego do kompa zarowno na SS od nVidii wystepuje temn problem jak i na audigy od Creativa. Dodam, ze ostatnio nie instalowalem, zadnych dodatkowych programow (przynajmniej tak mi sie wydaje) a proplem pojawil sie nagle i nie mam pojecia skad...Na wszelki wypadek powylaczalem wszystkie niepotrzebne procesy w systemie (menadzier urzadzen i zaczalem zamykac po kolei co sie da) i nietety nie dalo to zadnego rezultatu. Zrobilem tez przywrocenie systemu z obrazu ghosta i nadal jest to samo.

Zaczynam sie powaznie denerwowac bo nie idzie posluchac muzy jak sie cos pisze

Dodam jeszcze, ze nie mam obecnie obudowy, ale watpie aby mialo to jakies znaczenie...

Kolejna sprawa to to, ze sprawdzlaem na innej klawiaturze i nadal sa te przerywania dzwieku

W postach PCI nie mam nic wpietego.

wlasnie przywrocilem bios do defaultowych ustawien i nadal nie dziala tak jak pownien, przeinstalowalem rowniez winampa na inna wersje (2.xx) i tez 0 poprawy.

Czy ktos ma jakies pomysly na rozwiazanie problemu :?:

Pozdrawiam

Jarus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety to tez nic nie pomoglo :(

Zmienilem jeszcze sterowniki od dzwieku i nadal to samo, dodam, ze znow pokombinowalem i wlaczylem znow obsluge SerialATA na plycie glownej (wczesniej wylaczylem zworka bo nie korzystam) i nadal [gluteus maximus]. To samo po tym jak zaczalem sie bawic ulatwieniami dostepu, wylaczylem wszystko co sie dalo i nadal nie dziala tak jak powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz... takie sa uroki nforce... sam mam plyte na tym ukladzie Msi

Mialem podobnie na Audigy... zmiana karty na Terratec Aureon Space 7.1 takze tego nie zmienila...

Podpowiem Ci ze mozesz to zlikwidowac poprzez ustawienie fsb na 133 :D - u mnie to pomagalo wiec i u ciebie powinno pomoc ;)

A tak przechodzac do rzowiazania....

Wiele osob pisalo ze zmiana klawiatury(przejsciowka) na usb pomaga.

Ja osobiscie wyeliminoalem ta uciazliwos poprzez ustawienie w biose opcji fsb spectrum modulation na disable - fsb 166 dziala ok.. ale na 200 dalej sa trzaski... pozatym polecam pobawic sie pci latency

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest problem z APIC , jezeli masz winde 2k albo xp to zmien w menedzerze urzadzen sterownik komputer na "komputer pc z interfejsem ACPI" minus tego rozwiazania to ze komp zacznie ci dzielic przerwania ,ale problem z dzwiekiem powinien ustapic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi