TomaszPaweł Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Dzisiaj tj., 3 kwietnia 2004 zakupiłem płytę główną Asus P4C800-E DELUXE-EAY. Trochę czytałem o tej płycie na sieci i intrygują mnie 3 rzeczy: 1. Płyta posiada na nalepce na pudełku następujące oznaczenie: Asus P4C800-E DELUXE-EAY . Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę znaleźć co oznaczają te trzy literki na końcu. EAY!!! Czy ktoś wie o co chodzi? 2. Ku mojemu zaskoczeniu Revision płyty to: REV 2.00 3. Na biosie jest naklejka o następującej treści: PPCE7 1014 D977 GMW2 Czy ktoś wie co to znaczy? Czy ktoś zetknął się już z tym egzemplarzem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Mogę Ci napisać tylko tyle, że na moim pudełku od P4P800 też przy nazwie płyty jest EAY. Co to onaczacza - nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ciekaw jestem czy ktoś wie co to znaczy.... A propo mineło parę miesięcy. Jeśli ktoś z was kupował ostatnio płytę Asus P4C800-E niech napisze jaki ma rev. płyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Wlasnie dzis kupilem sobie ta plyte. Zainstalowalem wszystko i smiga git - jak narazie jestem zadowolony. Nie napotkalem zadnych problemow. Na chwile obecna zaplacilem 785PLN. Na biosie mam nieco inne oznaczenie: PPCEA 1018 7920 GM 25L Na pudelku mam P4C800-E DELUXE-EAY0 Gdzie jest Revision, bo nie moglem sie dopatrzyc. Plyte mam juz zamontowana i siedza w niej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Rev znajduje się tuż pod nazwą płyty "Asus P4C800-E" między slotami PCI. Napis Jest biały drukowanymi literami dużo mniejszymi niż nazwa płyty. Dokładnie znajduje się pod literką "-E" nazwy. :idea: Z tego co napisałeś wynika, że masz dużo nowszy BIOS 1018, czyli płyta jest cholernie świeża. Ja za nią dałem 950 zł czyli nieźle staniała :) :oops: Napisz jaki rev :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Jest. Rzeczywiscie bardzo maly. REV. 2.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No to się cieszę, to oznacza, że żadne zmiany inżynieryjne nie zostały dokonane a tym samym śmiało można ładować nowe biosy i właśnie tylko biosami się różnią THNX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...